Én még mindig nem értem, mire föl a hirtelen váltás.A lövedék is most lett végkegesítve. 6.8-ból is van többféle. (6.8 grendel)
Amúgy rúg mint a ló, nehéz a fegyver és nehezen uralható és még az amerikaiak is szkeptikusak a teljes cserében.
Nekem még mindig úgy tűnik, hogy fogták az elmúlt 20 év tapasztalatait (javarészt Afganisztából), megnézték a tipikus lőtávokat meg harci szituációkat, és baselineoltak egy új követelményrendszert - hegyi körülmények között, viszonylag távoli célok leküzdésére.
De én nem hiszem, hogy a hadviselés úgy általában annyit változott (a lövészkatona szintjén), hogy új kaliberre lenne szükség. Annakidején pont azért találták ki az 5,56-ot, hogy az átlag katona könnyebben érjen el találatot, akár sorozatlövés esetén is, és hogy több muníciót tudjon magával vinni (lévén sokkal könnyebb, mint a .30-06 volt). Nem utolsósorban az StG és az AK sikere miatt, csak hát az USÁnak eltartott egy darabig, amíg felfogta, hogy szükség lenne egy köztes kaliberre
Őszintén kíváncsi lennék az itt sűrűn előforduló katonák véleményére, hogy vajon miért van szükség most hirtelen a 6,8-ra.