A fő különbség, hogy te folyamatosan magadnak hazudsz
Ha ezt mondogatjuk magunkba, attól jobb lesz?A gépkarabély és a hozzá való lőszer a legolcsóbb fegyver, amit egy hadsereg használ. Ahol ebből sincs elég, ott nagy gond van.
Ezt eddig nem tudtuk?A gépkarabély és a hozzá való lőszer a legolcsóbb fegyver, amit egy hadsereg használ. Ahol ebből sincs elég, ott nagy gond van.
Azzal a felszerelési rendszerrel 5 éve fel kellett volna függeszteni a MH működését.
Ebben nincs köztünk nézetkülönbség.Igaz.
Normál lőkik kellene.
Amúgy pont az a 2 raj lőtt jobban,ahol voltak sportlövők. Vagy pl èn jartam civil lőtèrre,rendszeresen lőni.
Szóval normál rendszeres lőkikèpzès kell.
Lehetőleg a rendszeresített lőfegyverrel.
Tőlem így is veheted.Szóval te vagy a józsarú, èn meg a rossz.
De direkt írtam is, hogy mindkét megoldás jó lehet. Van olyan helyzet, amikor megoldó ember kell, és van amikor a "szabályszerű" megoldáshoz ragaszkodó.
Szerintem félreértetted.Megkèrdeztem èvekkel a hadrendbe állítása után, az egyik fő szárazföldi alakulatunknál, mièrt nem az új fegyvereket használják.
Szolnok/Debrecen/hódmező/Tata.
Kb 3000 karabèly!
Erre nem az a válasz, hogy mert mindegy mi van náluk századèlesen!
Hanem az, hogy nincs elèg 556-os lőszerünk.
Ami szerintem vicc a köbön! Mègha te ennek a jó oldalát is látod.
Nem mindegy. Da ha a lőszerhiány miatt nem lenne századéles, akkor inkább legyen, csak AK-val.
Ha mg aközött kell választani, hogy a raktárban megy tönkre az AK lőszer, vagy elpuffogtassuk, akkor....
Hja az meg olyan, mint hogy 12 Leopárddal van az előképzés az érkező 44-re. Elvileg a Gidrán üzlet most már le van zsírozva, de hogy mikorra fognak kapni az alakulatok is megfelelő mennyiségben, az kérdés.Hogy megèrtsd miről beszèlek...
Megkèrdeztem mièrt van ott gidrán!
Amikor nincs is rendszeresítve az alakulatnál!
Ès egyenlőre más alakulatnál sem lövèszszázadban van, hanem a tüzèreknèl!
Szóval most, gidrán is lessz lövèszszázadokban?
Vagy a majdan megalakuló szittya alegysègekben?
Vagy csak vetítettek amivel lehet?
A szittya meg egy ugyan olyan megoldásnak tűnik, mint az AK-val való századéles.
Mivel nem lesz elegendő modern kerekes páncélosunk, így szükség van a Gidránra a felderítéshez.
A toronyában lévő digitális, éjjellátó optika nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a felderítési infókat adjon a BTR-eknek.
Mi több faramuci módon a tüzüket is tudja vezetni. Csak megfelelő mennyiségű nyomjelző lőszert kell bele tárazni.
Ebben én is reménykedem. Mint ahogy @krisss jelezte is, hogy most vannak beérkezés alatt a lőszerek.Lelőnèm az 1 századèlest brenel.
Ak-val meg lőnèk amúgy.
Nem tárcsere.
Nem harcszerű mozgás.
Nem rajèles.
Semmi flanc.
Hogy ne azt szokja a lövèsz.
Simán 100m-re. Fekve,tèrdelve,ülve,állva.
Hogy a lőkèszsègem fejlődjön.
Ès renènykednèk benne, hogy vesznek a brenhez lőszert.
Mert az lenne az ideális, normális, ha azzal fegyverrel hajtanának a katonák vègre feladatot, amit èles helyzetben használnának.
Ezzel együtt nagyon nem lenne jó érzésem azzal kapcsolatban, hogy lejárófélben lévő lőszerek rohadnak meg a raktárban.