Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hm.A törökök is sose egyeztek bele...Míg nem kaptak F16 okat.Igazából az amcsiknak is jó lenne egy magyar kuncsaft.Mivel a hozzájuk lennénk ezzel is kötve.És külsőleg szebben arcvesztés nélkül kijön belőle mindenki.Korbács és mézesmadzag.igen azért jönnek csak az a kérdés hogy erővel probálkoznak vagy kedvező ajánlattal.
az erővel már probálkoztak nem jött be. a kedvező ajánlat meg a NATO nak is hasznos és kedvező ajánlat.
Értsd meg, hogy az amerikai kormányzat egyik alapvető működése az hogy gyökeréig kapitalista. Mindenért fizetni kell. Fizikailag kell legyen ellenérték.ez sem lenne ingyen a svédek minél gyorsabbi nato csatlakozás az ára.
attol hogy nem pénz attól még van értéke
politika nem kell mindenért fizikai pénzel fizetni. hiszed vagy sem ez így müködik... ilyen a politika. fizethetünk azzal is hogy IGENT mond a parlament.Értsd meg, hogy az amerikai kormányzat egyik alapvető működése az hogy gyökeréig kapitalista. Mindenért fizetni kell. Fizikailag kell legyen ellenérték.
De a HIMARS esetén a tolongó megrendeléshalom mellett meg hülyék lennének ingyen adni.
A svédekkel sokkal hamarabb lehetne ilyen üzletet kötni a Gripen C/D-re.
Ez nem igaz a Lengyeleknek felrakták jelcz-rekizárólag az amerikai 6x6-os platformon elérhető. SOHA SENKINEK nem tették fel másik kerekes platformra. Még a lengyeleknek sem, pedig ott aztán van megrendelési mennyiség.
Photosop! Ne higgy el mindent!Ez nem igaz a Lengyeleknek felrakták jelcz-re
Nem,mert a kazetták nem egyforma méretüek.Magukat a csőkötegeket kéne páncélozni.Szerintem megoldható hogy az oldalára felkerüljön egy egy páncéllemez és attól még rá tudod daruzni a csöveket. A mellett becsapódó gránátok repeszeitől védené. De összességében ez egy elhanyagolható szempont.
A lehosszabhoz méretzed a páncéllemeztNem,mert a kazetták nem egyforma méretüek.Magukat a csőkötegeket kéne páncélozni.
Ezek sosem járnak egyedül. Ukrajnában kisebb konvoj kíséri őket lövész rajjal, légvédelemmel.Tekintve a dronok,az ellentűz,és a diverzánsok/portyázók fokozott lehetőségét,annyira azért nem elhanyagolható szempont.
Semmivel nem mobilabb és védettebb a HIMARS. Ugyanúgy páncélkabinos teherautó alvázzal kérhető mindkettő. A HIMARS vetőcsöve körül meg tároló rekeszek vannak nulla páncélzattal - géppuska átlövi, de talán még az AKM is. Felülről meg még az sincs: simán látod a vető csöveket.HIMARS kisebb,mobilabb,védettebb rendszer.
Van! 7-14 km-es gyakorolók vannak hozzá - a spanyol rendeléből tudható.A Pulshoz létezik gyakorló rakéta vagy valami ilyesmi?
A Pulshoz létezik gyakorló rakéta vagy valami ilyesmi?
Van! 7-14 km-es gyakorolók vannak hozzá - a spanyol rendeléből tudható.
Ezzel még kisebb hazai lőtereken is lehet lövöldözni, de Bakonyban biztosan..
Szerintem ez a gyakorló rakéta olcsó, nem zavar védett GPS-szel szerelt, harci rész nélküli csökkentett hajtóanyagú 122-es rakéta lehet. Legfeljebb valami füstjelző töltet lehet benne ami jelzi a becsapódás helyét.Spanyolország hivatalosan is megrendelte a hazai gyártású PULS rendszert.
Az első "adag" a következőkből áll:
- 12 db SILAM indító jármű (a SILAM a rendszer spanyol neve)
- 288 db rakéta 35 km hatótávolsággal (144 repeszromboló és 144 "betonjáttötő") - ez nem tudom melyik ACCULAR akar lenni
- 112 db EXTRA rakéta 150 km (56 repeszromboló és 56 "betonjáttötő" )
- 64 db Predator Hawk rakéta 300 km hatótávolsággal (32 repeszromboló és 32 "betonjáttötő")
- 216 db gyakorló rakéta 7-15 km közötti hatótávval - ez új információ, hogy van hozzá gyakorló rakéta, de logikus és szükséges...
Mennyit is fizettek ezért a csomagért? 160-ből is meg 300 km-ből is van betonáttörő meg repeszromboló külön? Azt hittem egyféle van mindenből!Szerintem ez a gyakorló rakéta olcsó, nem zavar védett GPS-szel szerelt, harci rész nélküli csökkentett hajtóanyagú 122-es rakéta lehet. Legfeljebb valami füstjelző töltet lehet benne ami jelzi a becsapódás helyét.
Olcsított Accular...szvsz.
Tokkal vonóval 400 millió körül - ebben van tűzvezető központ, lőszerszáállítók, minden.Mennyit is fizettek ezért a csomagért?
mindenből van áttörő meg repesz - spanyolok felesbe vették mindet...160-ből is meg 300 km-ből is van betonáttörő meg repeszromboló külön? Azt hittem egyféle van mindenből!
Eddig csak 18 van nekik a többit még nem rendelték meg ha jól tudom.A mi csomagunk nagyobb lesz szerintem: románoknak van 54 HIMARS-uk, 12-vel semmire nem mennénk.
Akkor 24 indítóval egy darabig talán előnyben lehetünk a kárpát-medencei "farok méregetésben"! Bár huszárokból biztos most is jobban állunk...Eddig csak 18 van nekik a többit még nem rendelték meg ha jól tudom.
Ez nem igaz a Lengyeleknek felrakták jelcz-re
Ezek kiállításra kivitt darabok. Itt még nincs végleges szerződés, csak egy keretszerződés, amit majd valamikor 2026-ban fognak elkezdeni szállítani.