kb. ugyanaz a löveg, csak tovább fejlesztették: hosszabb a cső és nagyobb a töltényűr és ezáltal nagyobb a lőtávolságÉs ez milyen gép, jó? Az álgyú az mellik? Ami a pzh2000. ben van?
Tudtok erről valamit?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
kb. ugyanaz a löveg, csak tovább fejlesztették: hosszabb a cső és nagyobb a töltényűr és ezáltal nagyobb a lőtávolságÉs ez milyen gép, jó? Az álgyú az mellik? Ami a pzh2000. ben van?
Tudtok erről valamit?
Szerintem a legjobb kerekes 155-ös lesz - ha elkészül.Ja, ja! Talán az egyik legfontosabb szempont! Te ismered ezt a verdát, jó gép?
Nagyobb a töltényűr? Ez biztos? Nem inkább a csőhossz? Persze lehet nagyobb skuló is megy bele...kb. ugyanaz a löveg, csak tovább fejlesztették: hosszabb a cső és nagyobb a töltényűr és ezáltal nagyobb a lőtávolság
Az igen...Nagyobb a töltényűr? Ez biztos? Nem inkább a csőhossz? Persze lehet nagyobb skuló is megy bele...
Ha elkészül? Megint valami kisérleti példányt vettünk? Nem faragunk rá?Szerintem a legjobb kerekes 155-ös lesz - ha elkészül.
HX3 önjáró löveg – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Nem csak az, hanem a stratégiai mobilitás. A kerekes tobb száz kilómétert is bármikor meg tudd tenni saját erovel, míg a lanctalpas jármuhoz hoszabb távra még úton is optimálisan szállíto kell:De, aszfalton sokkal gyorsabb.
Még nem vettük meg csak "nagyon érdeklődünk". Sztem 2024 körül lesz kész az a járgány.Ha elkészül? Megint valami kisérleti példányt vettünk? Nem faragunk rá?
Közben nézegetem a Rheinmetall oldalt is meg a wikipéldát. Talán olyan nagy újítás nem lesz benne ami nagy kockázattal járna.Még nem vettük meg csak "nagyon érdeklődünk". Sztem 2024 körül lesz kész az a járgány.
Egen.Megint veszünk valamit rajzasztalról-vagyis zsákbamacskát.Szerintem a legjobb kerekes 155-ös lesz - ha elkészül.
HX3 önjáró löveg – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Biztosan olcsóbb?
Rakétatüzérségre nem lenne jobb költeni? Csak kérdezem, nem tudom.
Egy automatizált löveg rendkivűl bonyorult rendszer.Közben nézegetem a Rheinmetall oldalt is meg a wikipéldát. Talán olyan nagy újítás nem lesz benne ami nagy kockázattal járna.
Szia,
Biztos vagy benne, hogy minden 1000 fos laktanyaban keznel volt 6 millio loszer?
Illetve hogy 100 ezer katonanak keznel volt 600 millio loszer? En arra tippelek (de persze lehet, hogy tevedek), hogy osszesen volt ennyi (illetve annyival tobb, amennyivel tobb mint 100 ezer katonaval szamoltak).
Az RM ezt már megcsinálta a KMW-vel egszer - szerintem arra alapul ez a fejlesztés, csak kb. kétszer akkora lesz lőszerkészlete...Közben nézegetem a Rheinmetall oldalt is meg a wikipéldát. Talán olyan nagy újítás nem lesz benne ami nagy kockázattal járna.
az oroszok is megoldották az automata töltést 70-as években a harckocsijaikhoz (ráadásul osztott lőszerrel!), akkor szerintem az RM-nek is menni fog!Egy automatizált löveg rendkivűl bonyorult rendszer.
Ami még nem tiszta, azt írják 2-3 fő kezelő. Na most 2 vagy 3, nem tudják? Van a Leo, kezelők 4 fő és pont, nem 4-5 vagy 6! Nem tudják hány ember ,,viszi" a gépet? Ez azért furi.Az RM ezt már megcsinálta a KMW-vel - szerintem arra alapul, csak kb. kétszer akkora lesz lőszerkészlete...
3 az ideális, de ha nincs elég embered, akkor 2 is tudja kezelni.Ami még nem tiszta, azt írják 2-3 fő kezelő. Na most 2 vagy 3, nem tudják? Van a Leo, kezelők 4 fő és pont, nem 4-5 vagy 6! Nem tudják hány ember ,,viszi" a gépet? Ez azért furi.
Az a harmadik jármű, a ping pong asztallal a hátán az mit tud?Csak hogy szokjátok:
És kacsintgathatunk bátran másfelé is:
Valójában a franciák csináltak elsőnek töltőgépes hk-t.De rendszeresitésre csak az AMX-13 könnyű hk-ban került.az oroszok is megoldották az automata töltést 70-as években a harckocsijaikhoz (ráadásul osztott lőszerrel!), akkor szerintem az RM-nek is menni fog!
K. szar a demográfiánk: amit csak lehet automatizálni kell!
Az egy radar szerintem.Az a harmadik jármű, a ping pong asztallal a hátán az mit tud?