Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyszer belinkeltem a kiállítók helyét mutató repülőnapos térképet is, de most nem találom.Ó, de köszi, nézem is faszán!
Nekem az volt a feltűnő a repülőnapon, hogy szinte csak olyan cuccok voltak kiállítva, amit már bejelentettek. Ami pedig nem ilyen volt, ott kategóriánként 1 típus volt.Erre gondoltam én is, és az európai MBDA rakétáktól kezdve a SPICE-ig minden, de minden tetszik. Jut eszembe, SPIKE volt?
Van a kiállítókról teljes felsorolás?
Kivétel ez a nem túl meggyőző Karayel
De úgy tudom hogy ezeknek a bele kb szint ugyan az! Meg ha saját rendszereket raknánk bele mondjuk a németek segítségével?! Miért ne?! Meg azért szerintem nem úgy működik, hogy ott a piros gomb oszt kibaszunk a magyarokkal!
Feltéve, hogy nálad van a technológia és ismered azt.Ez ennyi erővel mindenre érvényes amiben kommunikációra képes elektronika van, személyi rádiótól a Gripenig.
Nem vitték. Kaptak ajánlatot. Üzlet még nincs. Airbus ajanlatot is kaptak anno, de nem történt semmi.Akkor a bocskorosok elvitték a Herms bizniszt? És ha elvitték mi ettől még nem gyárthatnánk?!
Igen, de mi szeretnénk, hogyha vinnék, ha mi hozzuk a Karayel-t! Mert mit kapnának a románok a Hermes 450-el:Nem vitték. Kaptak ajánlatot. Üzlet még nincs. Airbus ajanlatot is kaptak anno, de nem történt semmi.
igen 3-at már lelőttek a húszikElvileg a szaudiak mintha bevetették volna.
Hát most max a gibbonokról tudnék jelenteni... :/Kérünk infót, kedves @tindalos
Állatkertben vagyHát most max a gibbonokról tudnék jelenteni... :/
A repulesrol is lemaradtam.
Határeset...Állatkertben vagy
Lenyilazták?igen 3-at már lelőttek a húszik
Szerintem is hülyeségeket beszél, hacsak nem arra céloz, hogy annyira ostobák vagyunk, hogy még a forraskodot sem nézzük át és fogalmunk nincs encryptionrol sem, mert az viszont szórakoztató.Szerintem minden alkalmazo orszag más konfigban hasznalja az eszközeit. Nincs olyan, hogy "lekapcsoló gomb".
@kamm szerinted?
Ha nem adjak vele a forraskodot, akkor szoba sem allnek a torokokkel, mar ne haragudj. Ezek nem a németek és még azoktol is elkérjük, ahol számít.Amikor a drónok elveszítik jeleiket, a GPS és az Ins adatok segítségével önállóan visszatérnek egy előre meghatározott bázisra. De ha valakinek tényleg haragja van rád, akkor hozzátehet valamit a zárt forráskódhoz. Vitatható, hogy egy törökországi vagy bármely más országbeli dróngyártó valóban szívrohamot okoz-e több tucat drónnak, és rossz képet ad a levegőben Ukrajna javára.
A Törököknél a Baykarnak lett kiosztva a drónok lelkét jelentő - korábban importált - alrendszerek gyártása.De úgy tudom hogy ezeknek a bele kb szint ugyan az! Meg ha saját rendszereket raknánk bele mondjuk a németek segítségével?! Miért ne?! Meg azért szerintem nem úgy működik, hogy ott a piros gomb oszt kibaszunk a magyarokkal!
Komoly légvédelmük van. Lőttek le F-16-ot is!Lenyilazták?
Van egy pár apróság!A Törököknél a Baykarnak lett kiosztva a drónok lelkét jelentő - korábban importált - alrendszerek gyártása.
A Vestel is 99% hogy már lecseréte az összes fontos alrendszert a Baykar féle török gyártású változatra.
Lsd. ezeket itt.
https://www.baykartech.com/en/avionics-subsystems/
ő is nato főtiszt vagy az másik társaság?ha megengedsz egy most tolok egy repőlőmérnöki double facepalmot - volt osztálytársam az, most egy cégnél dolgozunk... érdekes arcot vágott amikor az ötletet felvetettem neki...