Szerintem az Elbit egy palacsintasütőre is tud neked SPIKE-ot tenniÉn Herms 900-t felfegyverezve nem láttam még! Az nem egy felderítő drón?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem az Elbit egy palacsintasütőre is tud neked SPIKE-ot tenniÉn Herms 900-t felfegyverezve nem láttam még! Az nem egy felderítő drón?
Igen, gyakorlatilag az a pont, ahol 'gombokbol' kiuthetoek, ha nincs normalisan megcsinalva a sw.Ahogy @kamm írta, a szoftverben kell kurva erősnek lennünk, nehogy maradjon hátsó kapu.
Lásd ausztrálok...
Eléggé körüljárta a lengyel újságíró a témát Meglepő, mert a legtöbb online cikk mostanában megelégszik a hírek átvétrlelével önálló gondolat nélkül.Lengyel oldalon is
Bezzałogowiec Karayel-SU na Węgrzech
5 listopada węgierski portal lhsn.hu opublikował serię zdjęć zrobionych podczas pokazów tureckiego bezzałogowego systemu powietrznego Karayel-SU wzbiam.pl
Én általában semmilyen felfegyverzett Izraeli drónt nem láttam még, pedig "állítólag" vannak...Én Herms 900-t felfegyverezve nem láttam még! Az nem egy felderítő drón?
Mai napig nem irtak ala az azokrol szolo kulonbozo korlatozo egyezmenyeket...Én általában semmilyen felfegyverzett Izraeli drónt nem láttam még, pedig "állítólag" vannak...
Furcsa szabály hogy nem készülhet ilyen kép...
Lengyel oldalon is
Bezzałogowiec Karayel-SU na Węgrzech
5 listopada węgierski portal lhsn.hu opublikował serię zdjęć zrobionych podczas pokazów tureckiego bezzałogowego systemu powietrznego Karayel-SU wzbiam.pl
Mai napig nem irtak ala az azokrol szolo kulonbozo korlatozo egyezmenyeket...
Israeli Industry Pushing Jerusalem To Drop MTCR Drone Export Restrictions
Izrael az MTCR irányelveket követi, ezért csökkentett képességű "exportrendszereket" fejlesztett ki és értékesít. A legjobb példa erre az Israel Aerospace Industries (IAI) Heron TP-XP, 450 kg hasznos terheléssel, ami kevesebb, mint fele az izraeli légierő által használt Heron TP hasznos terhelésének.
Az MTCR 35 nemzet közötti megállapodás, amely szabályozza a rakéták és UAV -k exportját is. Az MTCR feltételei szerint minden olyan „1-es kategóriájú” rendszer, amely 500 kilogramm hasznos teher szállítására képes több mint 300 kilométeren, export korlátozás alá esik.
Trump 2020-ban kijelentette, hogy a 800 km/h alatti sebességgel repülő UAV-kra az USA szerint már nem vonatkozik az MTCR korlátozás. A célja ezzel az volt, hogy értékesítési lehetőséget nyissanak az olyan amerikai rendszerekhez, mint például az MQ-9 Reaper és az RQ-4 Global Hawk.
Ipari források azt állítják, hogy a Trump döntése közvetlenül ahhoz vezetett, hogy az IAI és az Elbit elvesztette üzletei lehetőségeit az amerikai cégekkel szemben.
Az izraeli cégek fokozott versenyt tapasztaltak Kínából és Törökországból származó olcsó, saját fejlesztésű rendszerek miatt is. Ezért aggódnak, hogy nem tudja megtartani a jelenlegi drónpiaci részesedésüket sem.
Emiatt az izraeli védelmi cégek arra kérik az izraeli kormánytisztviselőket, hogy oldják fel a katonai drónokra vonatkozó technikai korlátozásokat.
Michael Horowitz, a drónok szakértője, a Pennsylvaniai Egyetem Perry World House igazgatója elmondta, hogy Izrael, mint az MTCR tagja, egyszerűen megváltoztathatja az általa követett szabályokat, ha úgy kívánja. Ha Naftali Bennett miniszterelnök kormánya jóváhagyna egy ilyen lépést, előtte valószínűleg politikai jóváhagyást kérne Washingtontól.
Magyarország rendelhet kamerákat a légierőn keresztül, és technikusokkal integrálhatja azokat drónokba – tette Marokkó. A törökök diverzifikálják beszállítóikat, hogy mindig készen álljanak a tömeggyártásra, ugyanez vonatkozik a kameráik alrendszereire is.Alapvetően a cikk azon rugózik, miért nincs a Karayelen Wescam Mx15. kamera. Ugye ez most a török - kanadai vita miatt embargó alá esik. Mi viszont a H145M-nél ezt használjuk.
A törökök által embargo miatt lecserélt Aselsan rendszer sem volt rajta, pedig a céget, mi is jól ismerjük.
2 verziót említ a cikk. Vagy integrációs probléma van, vagy direkt így kértük, mert később mi varázsolunk rá. Ez utóbbi esetben gyanús, hogy már előrehaladott tárgyalásaink vannak és kezdik az igényeinkre szabni a gépet.
Én is ez utóbbira fogadnék.
A Lengyelek és Marokkó is Wescam nélkül vették meg a TB2 est.Alapvetően a cikk azon rugózik, miért nincs a Karayelen Wescam Mx15. kamera. Ugye ez most a török - kanadai vita miatt embargó alá esik. Mi viszont a H145M-nél ezt használjuk.
A törökök által embargo miatt lecserélt Aselsan rendszer sem volt rajta, pedig a céget, mi is jól ismerjük.
2 verziót említ a cikk. Vagy integrációs probléma van, vagy direkt így kértük, mert később mi varázsolunk rá. Ez utóbbi esetben gyanús, hogy már előrehaladott tárgyalásaink vannak és kezdik az igényeinkre szabni a gépet.
Én is ez utóbbira fogadnék.
Az mas, szerintem azok a sajat maguk altal onkent vallalt exportkorlatozasokrol szol, az nem kotelezo vallalas, plane nem ervenyes magukra (IDF) semmikeppen sem.Szeptemberben volt erről szó az Izraeli drónok topikban is:
Huhh, baszki, ennyit az elmaradott huszikról.
Valószínű, hogy a Baykar, TAI nem ad ipari együttműködést, a Vestel viszont belemegy, hogy itthon faragjuk tovább a vasukat. Még az is lehet, hogy a belsőt vesszük meg, ami aztán mehet egy Magnus, Pipistel gépbe. Végülis csak a fülkét kell levágni...
Azóta már összedobtak pár drónt itthon amit szintén le lehet porolni.Denevér (magyar tervezés, +proto legyártva, tesztelve pilótás üzemmódban, leporolható, "gombokért" ):
Mi volt eddig az akadályozó tényező?! Mert nekem a rendszerek mind Legozásnak tűnnek a törökök részéről is! Jó mostmár vannak saját gyártású cuccaik!Azóta már összedobtak pár drónt itthon amit szintén le lehet porolni.
Azt a pár millió soros programot kellene már "összedobni" amelyik mindegyik rendszer mögött áll és életet lehet a vasakba, ennek örülnék a legjobban.Azóta már összedobtak pár drónt itthon amit szintén le lehet porolni.