K
kamm
Guest
Az elektronikan tul az engine legyen nemet avagy hazai, az a fontos.Ezért gondoltam az Akincire. A "legjobb" is a beszerzési politikánk egyik alapja.
És szerintem részben német elektronikát fognak kapni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az elektronikan tul az engine legyen nemet avagy hazai, az a fontos.Ezért gondoltam az Akincire. A "legjobb" is a beszerzési politikánk egyik alapja.
És szerintem részben német elektronikát fognak kapni.
A noname szembe menne az eddigi döntésekkel.Legyen igazad, én annak is örülnék! Meg a Anka-nak! De esélyesebb egy noname drón!
De olcsóbb a TB-nél és lehet a gyártó is nagyobb potenciált lát, hogy egy közös összebútorozással a terméke sikeresebb lesz a világpiacon! De nem ismerem a rendszert csak a saját véleményem!A noname szembe menne az eddigi döntésekkel.
WHAT.Most hirtelen veszünk esetleg Bajraktárt vagy valamit 3-5 darabot.
Hova lesznek betagolva, és mi lesz a feladatuk, azon kívül, "hogy bibbi szonszédok, már nekünk is van?
Ezzel vadászunk Sorosra?
Komolyan gondolod, hogy egy 25 millió dolláros beszerzés kedvéért húzzunk fel gyártókapacitást? Mióta ilyen gazdag az ország????Az előző döntéseiket figyelembe véve a drónbeszerzésből is valószínűleg az lesz, hogy megveszik a technológiát és idehaza gyártunk drónokat, néhány darab kötelező megvásárlásával, amit nagyon jó döntésnek tartanék.
Honnan tetszett venni a 25millio dolláros beszerzést? Hasikára ütögélünk?Komolyan gondolod, hogy egy 25 millió dolláros beszerzés kedvéért húzzunk fel gyártókapacitást? Mióta ilyen gazdag az ország????
Szerintem az Akinci az Akinci a TB3 meg TB3.Érdekes, hogy az Aksungurt említik, de a hasonló kategóriájú TB3 Akinci-t nem.
Én TB2 és TB3 párosra mernék tippelni.
Rengeteg tapasztalatot szereztek a kettessel, amiket a nagytesó fejlesztésénél mind felhasználtak. Nagyobb, gyorsabb, nagyobb a hatótávolsága és a maximális magassága.
A török drónok csúcsa.
Gondolom azt hiszi veszünk 2-3 db-ot belőle és kimatekozta!Honnan tetszett venni a 25millio dolláros beszerzést? Hasikára ütögélünk?
Lehet, hogy igazad van. A netes információk nem egyértelműek.Szerintem az Akinci az Akinci a TB3 meg TB3.
Mondjuk van:
1: török, 2a/b izraeli és 3a/b másik izraeli cév vagy lengyel, míg 4 az amerikai.
Egy ilyen felállásból nehezen jön ki a komplex paletta. De tekintsünk el az 1 és 4-től, koncentráljunk a 2-3 kategóriára, az összehozható!
Turbopropelleres motort használ. Túl fényűző számunkra.
Talán mégsem, és van egy olyan gyanúm, hogy érdemes a törököket figyelni a drónvonalon - mivel konkrétan ők vannak a legjobban rákényszerülve a fejlesztésre. Ennek két oka van:
Vagyis kényszerből ők lesznek az elsők, akik drón hordozót csinálnak (az USN tervezett annó ilyet, de nem jutott túl a koncepció rajzokon), arra pedig jó eséllyel hegesztenek valami Neuron/X-47 szerű cuccot, mert nagyon nincs választásuk. Ha meg tudják csinálni (és ha igen záros határidőn belül kell), akkor egy jó forrás lenne, mert ez a kategória most éppen a top és lesz is a következő évtizedekben.
- Egyrészt embargo harci gépekre, kell nekik valami, amíg az emberes nem lesz szolgálatra kész...
- Másrészt ott a lassan kész hordozójuk, amire nem kapnak F-35B-t, ergo rá kell tenni valami vasat, mert a légcsavaros szarokat arról üzemeltetni pazarlás lenne, oda reaktív hajtású cucc kell és érdemes
Meg kene szavaztatni hogy mi legyen a solyom neve.Arra Bayraktar 3-asok fognak menni meg helik
viszont látok rá esélyt hogy ugyan az a megoldás lesz mint a török vasaknál , törökök legyártják mint alkatrész amit mi megveszünk , összre rakjuk és megy Honvédségnek meg az nato piacra mint Kerecsen madár magyar-török harci drón