De hogy milyen médialavinát tud elindít el egy-egy mondat egy tv műsorban... néhány cikk a török médiából:
Macaristan Silahlı Kuvvetleri'nin Silahlanma Yöneticisi Gaspar Maroth, lokal bir tv kanalına verdiği demeç esnasında Türk SİHA'ları ile ilgili kıymetli açıklamalarda bulunmuş oldu. Macaristan'ın 2018'den beri resmi bir İHA stratejisine haiz bulunduğunu ve potansiyel bir tedarik için pazarı takip...
www.or6.net
Macaristan, Türk SİHA'larını test edecek. Türk SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı)'larını test etmek için Macaristan'dan bir heyet, yakında Türkiye'ye gelecek.
www.savunmasanayist.com
tolgaozbek.com
ANKA, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Vestel KARAYEL-SU....
A cikkek a szokásos copy-pase újságírás eszközeivel készültek, úgy látom. Szó szerint ugyan azok a mondatok. (De nem túlzok, tényleg betűre ugyan azok. Ahogy nálunk is jelenség, hogy "átvesznek cikkeket" egymástól és 50 újságban ugyan azt az egy gépelt szöveget olvasod.)
Most direkt visszahallgattam a pénteki stúdió beszélgetést. Viszont nem említett a miniszterünk konkrét cég és márka neveket. Mindegyik lehozta, hogy Maróth Gáspár konkrétan megnevezte ezt a négyet. Az utolsó cikk kicsit eltér a többitől, ott még ilyenek is szerepelnek, mint a mi tevénk adásában elhangzott információ:
"A következő napokban a magyar tisztviselők meglátogatják a török repülőgépipart, a Baykar Defense-et és a Vestelt, és részt vesznek a tesztelésen."
Nekem inkább tűnik úgy, hogy a oszmánok sem tudtak kerek hírt kalapálni abból a beszélgetésből és felhívtak néhány telefonszámot, hogy "Figyeljél már! Kérted, hogy hozzuk le ezt a mit tudom én már hol volt hírt. Nem tudnál valamit súgni, mert így nagyon vékony győzelmi menet lesz, hogy azt sem tudjuk, mit akarnak ezek nézni."
Szerintem jól megkonstruálták. A mi vezetőnk nyilatkozik hétvége előtt az egyik helyi tévében. Ők majd félre hallják és lehoznak négy nevet, ami esélyes. Úgy tűnik, csak a Baykar D. és a Vestelt van versenyben mostanra.