Mi lenne a kisebb rakéták előnye? Csöves tüzérség van 40 kilométerig. És ezt különböző kategóriában kaphatjuk.
Egy 10 km-es hatótávolságú sorozatvetőnek mi lenne az összharcászati jelentősége? Átolvastam Wilson infóit, amit aszem te ajánlottál. Ott a legújabb aknavetőkre már 4 km feletti távot adnak meg. És elég nagy a tűzgyorsaságuk. A legtöbb ágyú pedig nem csak hatótávval (5-től 40 km), de olyan kezdeti tűzgyorsasággal is rendelkezik, ami pontos találat esetén kivált szerintem egy sok csöves rakétavetőt. (10 mp alatt 3 lövés, az ágyú túlmelegedése miatt ez után a tűzgyorsaságot csökkenteni kell. 3 becélzott ágyúgolyó szerintem kivált 12 saccra elengedett rakétát.) És olcsóbbnak is tűnik egy ágyúhoz a muníció, mint egy rakétát összeszerelni. (Ha csak nem amerikai intelligens lőszert akarunk, amibe GPS-t és aranyórát is beleépítenek.)
Tényleg érdekelne, hogy a rakétának mi előnye van még a nagy távolságon túl... Az ukrán példa nekem inkább kínjában érett banánnak tűnik.
Mire gondolsz?
A HírTV a kormány sajtójának zászlóshajója. Sokkal jobban viszi az infót, ha valaki épp meg akarja tudni, mint öt kis portál. Viszont nem hangzott el semmi, amit sulykolni akarnának. A migrik, a nátha, meg az oltás témáját átveszik, mert ezek központi kérdések. Népszerűek, eladhatók, miközben ha 50 orgánumban megjelenik a jobboldali perspektíva, ugrani fognak a balos politikusok és ők is lehozzák az ellenkoncepciójukat minimum a saját lakájaik csatornáiban. Ezeket már át lehet venni a jobboldali fórumoknak is (fórum: valami lehetőség a kommunikációra, a sima sajtótájékoztató László József f@szbóók posztjára, egészen a foglalkozzatok a témával, menjenek a beszélgetős műsorok, szólaltassatok meg szakértőket és minket politikusokat kategóriáig bezárólag) és lehet ijesztgetni a saját tábort, hogy "nézzétek meg, hogy mit akar a másik oldal, pofám leszakad, de van képük lenyilatkozni, hogy az én agyam 70-80%-ban csak vízből van!" A Maróth dologban viszont nincs semmi, amivel kiválthatnák a baloldal beszólogatásait, sem nincs külön mozgósító erővel a jobboldal számára.
Szóval nem értem, miért kellett volna átvenni másnak az anyagot. A Leok kiemelt anyag volt, mert az átmegy a civileken, hogy mi a különbség a Leo2 és a T-72 között, miért akarunk cicákat. A Lynx pörgetve volt, mert... A felét nem értette a civil, de baromi jól hangzott, hogy megint német vas és lánctalpon fut. Mi gyártjuk, azt érti mindenki, hogy a lerombolt hadiipar sírból kirángatása. És Vadai ATV-s hosszú műsoridős válasza pont az volt, amit a kormány emberei úgy hívnak, hogy POLITIKAI HASZON. Baloldal elmondta, hogy ő az AT-AT lépegetőt is támogatná, de hát miért pont az idő? Biztosan egy járvány és az őt kísérő gazdasági összeomlás idején kell költeni a hadseregre? És ezt nagyszerűen le lehet kezelni a jobboldalnak. Nézzétek meg, hogy ezek már megint megtalálták a Válságukat, hogy ne költsenek a honvédelemre. Gyurcsány-éra. Tudod mi volt ott. Elvették a nyugdíjat meg a Gyest.
Mi hangzott el az interjúban, ami miatt plusz energiát fektetnél bele a téma iránt nem érdeklődök figyelmének kikényszerítésére és valamiről meggyőzésére? (Drónok még nagyon ködös. Politikai offenzíva még nem építhető rá. A kerekesről keveset tudtunk meg, nincsenek meggyőző vágóképek, nem lekommunikálható az, hogy miért nem a szovjet vasak maradnak, de nem erősebbek a kicsi cicáinknál, nem harctérre és frontharcra tervezzük.)