[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 420
21 068
113
Te lenni nagyon bölcs, latni sok lényeget, én adni neked Wadiya állampolgarsag...kelleni sok új ember wadiyaba, sokan megdöglend uranbanya mert nekem kell atom-bumbum... :rolleyes:
Nem tudnák valami fasza hitelt adni az országnak, hogy vegyünk egy pár cumót! Egy kis Puls meg valami izraeli ABM képes légvédelem nagyon kellene!' Meg 8x8 ilyenek!

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 195
43 311
113
Nem tudnák valami fasza hitelt adni az országnak, hogy vegyünk egy pár cumót! Egy kis Puls meg valami izraeli ABM képes légvédelem nagyon kellene!' Meg 8x8 ilyenek!
Te kormányod nyalni minden diktátor, kivéve a nagy Aladeen Al-Wadiyanak! Viktor még kezet sem fogni velem a Diktátor Szövetség éves gyűlésén, pedig mellettem ül a Propaganda és Néphülyítő bizottságban - hallatlan disznóság! Nincs hitel, sajnalom!

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 564
34 295
113

+ relatíve olcsó...
Miért,mennyibe kerül?Metrhogy 4 és 8 milka között olvastam róla árbecslést,de hivatalos árral még nem találkoztam.
Megjegyzem,konstrukciósan pont a Bömbi család mintájára orrmotorosra átdolgozott PARS....(StrykeX is ilyen)
Védettebb?Nem,LvL 4 a KE védelme.Akna IED és CE védelme gyengébb.
Tűzerősebb?Nem.Ugyan azt a tornyot rá lehet tenni a Bömbi 6ra is (Ukrán tornyos változat NATO szabványra átdolgozva még egy plusz agv-t is adna).Bár én inkább egy zsidó tornyot vállasztanák,Iron Fistel
(testre meg az RM csempét)
Elbit_UT30Mk2_Spike.jpg

Sokoldalubb alapplatform?Nem.(én ezt anyagi és hadműveleti okokbol különösen fontosnak tartom.)
Logisztikailag illeszthetőbb?Nem.Bömbi 6 ugy lett tervezve,hogy be lehet tenni akár a MAN hajtásláncot,illesztve a várhatóan MAN MH teherautóflottához.(bár eddig mindenki amerikai hajtáslánccal vette.Még a hinduk is Cummins motorral gyártják a Kaylanit,az az egyetlen import részegységük.Minden más helyi gyártás)
Adják technológiástul liszenszbe?(ez több,mint a helyi "gyártás").Hááááát.....

Úszóképességet egyébként én továbbra is fontosnak tartom.De sajnos nekünk nincs pénzünk egy megfelelő védettségű,harcértékű úszóképes,vagyis nagy és drága jármű tömeges rendszeresitésére.
A dd felderitő("lovassági") elemét osztály méretűre növelném,és azt látnám el ilyen képességű járművekkel.3 jelöltem is vanb,a Patria XP Long,a Wahash,és az új dél koreai 8x8as.
Ezek feladata nem egyszerűen a harcfelderités,hanem a portyázás is lenne.Többek között

• Tetszik
Reactions: Loken and LMzek 2.0

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 564
34 295
113
Most jön majd azzal hogy adnak rá helyi gyártást, ergó "európai"... ;)
Már irtam-csak a wadiyai szövegolvasási problémák.....
Na meg továbbra sincs halvány lila gőzöd se egy hadsereg működéséről,meg hadműveleti tevékenységéről.
És még mindig csak és kizárólag IFVben megy a gondolkodás.Pedig nekünk nem az kell.Pénzünk sincs rá.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 195
43 311
113
Miért,mennyibe kerül?Metrhogy 4 és 8 milka között olvastam róla árbecslést,de hivatalos árral még nem találkoztam.
Megjegyzem,konstrukciósan pont a Bömbi család mintájára orrmotorosra átdolgozott PARS....(StrykeX is ilyen)
Védettebb?Nem,LvL 4 a KE védelme.Akna IED és CE védelme gyengébb.
Tűzerősebb?Nem.Ugyan azt a tornyot rá lehet tenni a Bömbi 6ra is (Ukrán tornyos változat NATO szabványra átdolgozva még egy plusz agv-t is adna).Bár én inkább egy zsidó tornyot vállasztanák,Iron Fistel
(testre meg az RM csempét)
Elbit_UT30Mk2_Spike.jpg

Sokoldalubb alapplatform?Nem.(én ezt anyagi és hadműveleti okokbol különösen fontosnak tartom.)
Logisztikailag illeszthetőbb?Nem.Bömbi 6 ugy lett tervezve,hogy be lehet tenni akár a MAN hajtásláncot,illesztve a várhatóan MAN MH teherautóflottához.(bár eddig mindenki amerikai hajtáslánccal vette.Még a hinduk is Cummins motorral gyártják a Kaylanit,az az egyetlen import részegységük.Minden más helyi gyártás)
Adják technológiástul liszenszbe?(ez több,mint a helyi "gyártás").Hááááát.....

Úszóképességet egyébként én továbbra is fontosnak tartom.De sajnos nekünk nincs pénzünk egy megfelelő védettségű,harcértékű úszóképes,vagyis nagy és drága jármű tömeges rendszeresitésére.
A dd felderitő("lovassági") elemét osztály méretűre növelném,és azt látnám el ilyen képességű járművekkel.3 jelöltem is vanb,a Patria XP Long,a Wahash,és az új dél koreai 8x8as.
Ezek feladata nem egyszerűen a harcfelderités,hanem a portyázás is lenne.Többek között
Nem árulok el nagy titkot, hogy törököktől már jött egész kedvező ajánlat "sok kerekesekre" (állítólag!), meg már van velük egy ipari együttműködés a Gidrán kapcsán. Tehet ez egy igen csak esélyes irány, még ha most eléggé távol is. (Messze nem prioritás most, meg azt sem vesszük meg ami tényleg prioritás.)

Az Mbömbiről meg csak tőled hallani, HM/MH vonalon még a legfantáziadúsabb pletyka szintjén sem beszél a te nünükédről. Totál felejtős - nem tudom miért strapálod magad ezzel...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 564
34 295
113
Nem árulok el nagy titkot, hogy törököktől már jött egész kedvező ajánlat "sok kerekesekre" (állítólag!), meg már van velük egy ipari együttműködés a Gidrán kapcsán. Tehet ez egy igen csak esélyes irány, még ha most eléggé távol is. (Messze nem prioritás most, meg azt sem vesszük meg ami tényleg prioritás.)

Az Mbömbiről meg csak tőled hallani, HM/MH vonalon még a legfantáziadúsabb pletyka szintjén sem beszél a te nünükédről. Totál felejtős - nem tudom miért strapálod magad ezzel...
Egyrészt de,már volt róla szó,1x már felajánlották liszenszgyártásra.
MH meglehetősen szervilis vezetéséről meg inkább nem nyilvánitok véleményt.
Gidránrol meg már véleményt nyilvánitottam.Ide kicsi,oda nagy,elavult konstrukciós elvek mentén megcsinált nagyra nőtt páncélozott kombi.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 564
34 295
113
Török pars család.
Egyébként ha a PARS SCOUTot is átdolgoznák orrmotorosra a Bömbi/Alpha mintájára,az szintén megfelelne az elgondolásaimnak.Főleg,ha közben a lehető legnagyobb alkatrészbázis azonosságot hoznak ki,és az Alphának sikerűlne kihozni egy megfelelő védettségű úszóképes változatát.
Úgy már valóban egy családbol össze lehetne hozni egy átfogó harcjárműcsaládot.
De a SCOUT középmotoros,és útban van a középmotor a helykihasználásnak
fnss-unveils-its-pars-scout-8x8-with-burc-mobile-air-defense-system-2.jpg

Bömbi 6bol kihoznák egy ilyen 4 tengelyes változatot,és az lenne az alapjármű.

• Tetszik
Reactions: Pogány

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 564
34 295
113
és akkor sem lett belőle semmi és azóta már szó sincs róla.
Igen-van helyette egy Zplanunk,ami egyértelműen alkalmatlan országvédelemre,egy hh utánérzés NATO minimum követelményt se összehozni képes qrvadrága hatalompolitikai korrupt program.....
Hurrá!!!!De jó nekünk....

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 195
43 311
113
Igen-van helyette egy Zplanunk,ami egyértelműen alkalmatlan országvédelemre,egy hh utánérzés NATO minimum követelményt se összehozni képes qrvadrága hatalompolitikai korrupt program.....
Hurrá!!!!De jó nekünk....
moroghatsz itt napestig, de akkor is az a tény hogy 0, zéró, semmi esélye nálunk a Mböbminek. Hiába írod le 1000x