[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Nézd meg, hogy hol tart a Gidránok gyártása. Bakker, már nem is emlékszem, hogy hány éve mutogatták Budaörsön. Talán öt? És erre voltak képesek.
Az állami szektor, az állami cégek kontraszelektált hímtagok gyülekezete, ahol még mindig a Kádár-korszak tart. Napközik.
Senki le se szarja sem most, sem 15 évvel ezelőtt, hogy a Jóska Pista a saját cégében hogy hegeszt, mert az nem a Káros Zrt. Nem ad vissza annyit zsebbe. Nincs meg valami papírja, amit az állam saját magának meg a Pintér cégeinek ad ki.

Már bocsánat, de miért is fogadjuk el azt, hogy a régi és jelenlegi brigád milliárdokból sem képes arra amire jóska-pista pár millióból?
Nem lehet, hogy ez az ország rákfenéje? o_O
Én annyit merészeltem írni, hogyha van páncéllemez, akkor a BTR-4 vázát bármilyen közepes magyar fémipari cég összelegózta volna normális minőségben. Ezt tagadni sem érdemes!
Erre nálam nem válasz, hogy Currus meg apám f@sza. Már bocsánat, de ne fogadjuk már el a kókányolást és a lopást alap állapotnak.
Jah, hogy mégis ez a helyet?
Akkor nem lehet, hogy tenni kellene ellene? o_O
Vagy, hogy akarunk így honvédelmet, ha a honvédelem gátja maga a honvédség?
Ezen kellene elgondolkodni... sajnos.
(Nem a magyar ipart fikázni, meg alkalmatlannak beállítani, miközben k*rvára nem az. Az MH-val ellentétben)

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 185
13 341
113
Már bocsánat, de miért is fogadjuk el azt, hogy a régi és jelenlegi brigád milliárdokból sem képes arra amire jóska-pista pár millióból?
Nem lehet, hogy ez az ország rákfenéje? o_O
Én annyit merészeltem írni, hogyha van páncéllemez, akkor a BTR-4 vázát bármilyen közepes magyar fémipari cég összelegózta volna normális minőségben. Ezt tagadni sem érdemes!
Erre nálam nem válasz, hogy Currus meg apám f@sza. Már bocsánat, de ne fogadjuk már el a kókányolást és a lopást alap állapotnak.
Jah, hogy mégis ez a helyet?
Akkor nem lehet, hogy tenni kellene ellene? o_O
Ezen kellene elgondolkodni... sajnos.
(Nem a magyar ipart fikázni, meg alkalmatlannak beállítani, miközben k*rvára nem az. Az MH-val ellentétben)

Már bocsánat, de nem fogadtam el. Tényt közöltem.

• Tetszik
Reactions: Catles

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 520
113
Szerinted a honvédség akar bármit is a currussal meg a többivel? Ez mind utasítás a minisztériumból hogy màrpedig onnan veszed... gyakran törvènyi kizàrolagossàgi jogokkal körülbástyázva aminek a megsértésért már ment ügyészség elé alakulat logisztikai főnök.hogy miért nem q currustól vette a kötelezően onnan beszerzendő alkatrészt...

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 601
3 272
113
Ha visszanézel ebben a topikban így 4-5 oldalt megtalálod az arra vonatkozó infókat.
238 oldal ig visszamentem, de semmi releváns, csak a szokásos vicces viták.

Szerb fél szerint 20 db Lazar 3 12.7 es rcws, illetve 100 db Lazar 3M ami 30 milis gépágyuval rws.
Állítólag motorja cummins, váltója allison. Vagyis a váltó ca. itthon is gyártható lenne.
Ha ruszkiktól nem is kapják meg fizikailag a 30as rws-t, attól még ők doksi után összerakhatják. Ez màr nem rakéta tudomány.
Bár ha a jamming megérkezik tőlük, akkor a torony is beérkezhet.
Az armor az 28 T s verziónal nem rosszabb, mint a románok új apc -je pl.
Internetes adatok szerint a lazar3m is meg van rendelve a serbeknél és idén szállítják.

A youtube oldalon kívül a combatant blog , portfolio is lehozta és nem kommentálta egyik fél sem. Előtte szerb hivatalos info szerint 8x8 felé érdeklődünk. Állítólag jól értesült a youtube blog.

De ha nem igaz, akkor meg alkudozunk valakinél. Valszeg európainál.

Nyár végéig úgyis sok bejelentés várható tippem szerint.

• Tetszik
Reactions: Tumpek

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 520
113
238 oldal ig visszamentem, de semmi releváns, csak a szokásos vicces viták.

Szerb fél szerint 20 db Lazar 3 12.7 es rcws, illetve 100 db Lazar 3M ami 30 milis gépágyuval rws.
Állítólag motorja cummins, váltója allison. Vagyis a váltó ca. itthon is gyártható lenne.
Ha ruszkiktól nem is kapják meg fizikailag a 30as rws-t, attól még ők doksi után összerakhatják. Ez màr nem rakéta tudomány.
Bár ha a jamming megérkezik tőlük, akkor a torony is beérkezhet.
Az armor az 28 T s verziónal nem rosszabb, mint a románok új apc -je pl.
Internetes adatok szerint a lazar3m is meg van rendelve a serbeknél és idén szállítják.

A youtube oldalon kívül a combatant blog , portfolio is lehozta és nem kommentálta egyik fél sem. Előtte szerb hivatalos info szerint 8x8 felé érdeklődünk. Állítólag jól értesült a youtube blog.

De ha nem igaz, akkor meg alkudozunk valakinél. Valszeg európainál.

Nyár végéig úgyis sok bejelentés várható tippem szerint.
Max 2.
Akkor visszább van még a dolog.
Lényeg hogy a szerbek fújják a velünk alàírt sajtpapírt és nem veszünk semmit.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 520
113
Mindig ha megy ki tőlünk delegáció ajànlgatják a cuccaikat. Mindig jön a feladatszabás vizsgàljuk meg mit lehetne és az egész addig jut amíg ki nem derül hogy meglepő módon pénzt kérnek érte. Utána elhal a dolog. Ezt több mint 2 éve játszuk.

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 601
3 272
113
Max 2.
Akkor visszább van még a dolog.
Lényeg hogy a szerbek fújják a velünk alàírt sajtpapírt és nem veszünk semmit.
Februárig visszanéztem, de semmi különös.
Akkor nem tudjuk pontosan, hogy mennyi lazar3m lett gyártva, illetve hogy most működik-e a gyártósor. Nem tudunk semmit.

Más,
Nekem a pars az büzlik. Lásd gidran. Nem is szomszédos ország (még).
Akkor inkább rosomak. A pénz nem számít, mert abból van a legkevesebb...

• Vicces
Reactions: Aladeen

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 993
37 612
113
Mindig ha megy ki tőlünk delegáció ajànlgatják a cuccaikat. Mindig jön a feladatszabás vizsgàljuk meg mit lehetne és az egész addig jut amíg ki nem derül hogy meglepő módon pénzt kérnek érte. Utána elhal a dolog. Ezt több mint 2 éve játszuk.
Meg kell kérdezni tőlük, hogy huszár lovakkal lehet-e fizetni abból úgy van bőven :D

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 993
37 612
113
Akkor nem tudjuk pontosan, hogy mennyi lazar3m lett gyártva, illetve hogy most működik-e a gyártósor. Nem tudunk semmit.
Bemutatóba van pár db de áll a gyártósor meg minden, mert a szerbeknél is elfogyott a pénz+ a ruszkik se segítenek már nekik a fejlesztésbe
Nem a törökök hibája, hogy ilyen kevés Gidránunk van
az tuti nem lesz, mert lassan a lengyeleknek is lejár a licenszük rá szóval ha lenne is akkor az eredeti patria lenne, mint a szlovákoknál

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 053
17 056
113
Na akkor meg egyszer, nem akarunk venni lazart nem is nagyon gyartottak belole meg sajat maguknaksem nem hiaba vettek meg a lerugott btr-ket tolunk.
Ők kezdték el ezt az egeszet higy veszunk mikor nekunk az max az utolsok kozott lenne ha mar a torok vonal is el halt.
Más,
Nincs baj a torokkel kivalo termekeik vannak jo ar aranyban csak mi vagyunk irgalmatlan hulyes es smucigok

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 374
87 339
113
Nem régebben kezdődött? Pl. azóta sem derült ki hogy Benkő mit köszönt meg kb. 5 éve a szerbeknek a haderőfejlesztéssel kapcsolatban.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and Kávé

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 520
113

Más,
3M-ből 7 darab van amennyire tudom, lazanskyból meg 1. A 30 milis meg az 57 milis torony makett volt anno, amikor bemutattàk. A 30 milissel azóta lőttek is.
A gyártás azóta fel lett függesztve mindkettőből anyagi okok miatt.