Ezt rendeltük, ez sztem nem kérdés. Viszont aki verziót is ir, az Lance 2-őt ír. Ez pedig később lehetővé teszi a 35-ös verziót.***ba, ők is 30-as Lance-ről írnak...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt rendeltük, ez sztem nem kérdés. Viszont aki verziót is ir, az Lance 2-őt ír. Ez pedig később lehetővé teszi a 35-ös verziót.***ba, ők is 30-as Lance-ről írnak...
Szia,
A csecseneknel az volt a szokas, hogy nem egy RPG iranyzo lott sokat, hanem kifejezetten panceltoro rajokat szerveztek, 3-4 RPG iranyzoval, akik egyszerre lottek a sortuzet egy harckocsira.
Ez a reaktiv pancel ellen tokeletes. Az mas kerdes, hogy az ADS ellen mennyit er, sajnos az ADS-rol semmit se tudok.
Bel
Nekem az Achzarit az etalon: volt olyan amelyik 10+ ATGM/RPG találat után lábon ment szervizbe.
Iráni/Hezbollah "csapatos-támadásos" környezetben !!! ...APS nélkül !!! ...Iráni Forradalmi Gárda "vendégszerepléssel" !!!!
Szerintem jelenleg az arab-világban ők az egyik legjobbak.
A másik szerintem, hogy jelenleg az APS-ek még vagy túlértékeltek, vagy az igazán jók qrva drágák.
Sérülékenyek. Nagy a karbantartás igényük.
Műszaki alakulatok ezt a harctéren szerintem nem tudják mindig elvégezni.
A páncél/pót-páncél cserét igen.
Egy "választási baleset" az elmaradó karbantartás/alkatrészek (pénz és szándék miatt) egy folyamatos alkatrész és karbantartás igényes technikát gyorsan lenulláz. (..mint az kb. 20 év alatt folyamatosan tették/láttuk !)
Ezek miatt az okok miatt én a kicsit nehezebb, de a hosszabb távon sokkal biztosabb passzívabb rendszereket látnám szívesen.
A gyártók -és hadi-ipari gazdáik- természetesen nem a megrendelőnek gazdaságos(abb) megoldást kedvelik.
Csak néhány szempontot és információt igyekezte beadni a közösbe egy jó és fontos kérdéshez.
továbbá milyen biztosítékok vannak benne, hogy egy kormányváltásnál, ne lehessen felrugni a dolgokat
Visszautalnek az elozo hozzaszolasomra, ahol leirtam hogy az rm mit mond a passziv vedelmerol a lynxnek.Nekem az Achzarit az etalon: volt olyan amelyik 10+ ATGM/RPG találat után lábon ment szervizbe.
Iráni/Hezbollah "csapatos-támadásos" környezetben !!! ...APS nélkül !!! ...Iráni Forradalmi Gárda "vendégszerepléssel" !!!!
Szerintem jelenleg az arab-világban ők az egyik legjobbak.
A másik szerintem, hogy jelenleg az APS-ek még vagy túlértékeltek, vagy az igazán jók qrva drágák.
Sérülékenyek. Nagy a karbantartás igényük.
Műszaki alakulatok ezt a harctéren szerintem nem tudják mindig elvégezni.
A páncél/pót-páncél cserét igen.
Egy "választási baleset" az elmaradó karbantartás/alkatrészek (pénz és szándék miatt) egy folyamatos alkatrész és karbantartás igényes technikát gyorsan lenulláz. (..mint az kb. 20 év alatt folyamatosan tették/láttuk !)
Ezek miatt az okok miatt én a kicsit nehezebb, de a hosszabb távon sokkal biztosabb passzívabb rendszereket látnám szívesen.
A gyártók -és hadi-ipari gazdáik- természetesen nem a megrendelőnek gazdaságos(abb) megoldást kedvelik.
Csak néhány szempontot és információt igyekezte beadni a közösbe egy jó és fontos kérdéshez.
Kis kiegeszites szinten a mar emlitett kisdvanybol. "By a concerted interplay of active and passive protection measures, the crew is furthermore well protected against anti-tank rockets (Rocket Propelled Grenades, RPG) and direct-attack anti-tank guided missiles (ATGM) in any common combat situation including extremely short close-combat launching distances and scenarios crowded by own dismounts as well as non-combatants. Through smart integration and scaling, this protection envelope can be augmented to even defeat state-of-the-art top attack and overflight top attack ATGMs."Persze, csak ehhez először megvakították a hk-t és ezt főként városi terepen tudták kivitelezni. Azért itt nem sorkatona ül majd a gépben jó eséllyel, ráadásul ha a gyalogság nincs hatótávban mert bent ül, az ads leszedi az rpg-t. 8-10 RPG persze már más lenne valószínűleg, de akkor ki végezné a többi feladatot? Szóval az első csecsen háborúhoz képest eléggé más a felállás.
Valaki kérdezte a péncélvédelmet. Nincs rá konkrét adat a könyvben, ami van az csak annyi, hogy az aktív és a passzív elemek kombinációja védelmet nyújt a személyzetnek körkörösen az RPG-k és ATGM-ek ellen is, akár extrém közeli távolságok esetén is, a nélkül, hogy közben evszélyeztetné a közelben lévő saját állományt, vagy nem harcolókat. És, hogy RPG és CUE passzív védelem. Ez utóbbiról: "Those can be characterised by hostile point-blank small-calibre fire, shoulder-fired or remotely detonated shaped-charge warheads, and improvised explosive devices."
De konkrét adatok nincsenek benne.
A páncél konkrét összetételéről illetve az APS reakcióidejéről illetve,hogy mennyi ATG-t tud kezelni egyszerre vagy más fontos technikai mutatójáról semmi konkrétumot nem fognak publikálni az hétpecsétes titok.
A páncél konkrét összetételéről illetve az APS reakcióidejéről illetve,hogy mennyi ATG-t tud kezelni egyszerre vagy más fontos technikai mutatójáról semmi konkrétumot nem fognak publikálni az hétpecsétes titok.
https://jogalappal.hu/hadrendben-tartja-szovjet-granatjait-a-magyar-honvedseg/Utcai környezetben még véd valamennyire a deszantod is (mármint gyalogosan adott esetben). Az utcasarok is lehet persze meg az ablakból/háztetőről RPG -ző/gránátozó/molotovozó ellen. Azért egy ablakból ki is tud lőni/dobni valamit (mert a gyalog deszant nem tudta megfogni), akkor mondjuk a MSSA/40 mm AGV -ből belibben két gránát a szobába azt nem köszöni meg.
Azaz a jármű és a deszantja adott esetben egymás seggét is védi ...
Utcai környezetben még véd valamennyire a deszantod is (mármint gyalogosan adott esetben). Az utcasarok is lehet persze meg az ablakból/háztetőről RPG -ző/gránátozó/molotovozó ellen. Azért egy ablakból ki is tud lőni/dobni valamit (mert a gyalog deszant nem tudta megfogni), akkor mondjuk a MSSA/40 mm AGV -ből belibben két gránát a szobába azt nem köszöni meg.
Azaz a jármű és a deszantja adott esetben egymás seggét is védi ...
Valaki ha tudja a választ.: Ha kb 100 méterről egy rpg 7-essel rálövök mi történik? kibővitve a kérdést. ugyanezen helyzetből 3-4 rpg-7-essel ugyanonnan?
Valaki ha tudja a választ.: Ha kb 100 méterről egy rpg 7-essel rálövök mi történik? kibővitve a kérdést. ugyanezen helyzetből 3-4 rpg-7-essel ugyanonnan?
mit nyilatkozott, lemaradtam rola.Nos igen... leírtad azt ami valószinüleg a legnagyobb kárt okozhatja az újonnan beszerzett technikának. A választási baleset. Ettől én is nagyon félek, hogy egy olyan garnitúra fogja váltani/válthatja a mostani a kormányt, akik leállítják a fejlesztéseket, a technikát hagyják lerohadni és az állományt szétzüllesztik. Elég a volt honvédelmi államtitkár nyilatkozatára gondolni és máris mindenkit kiver a víz, akinek egy kicsit is számít a honvédelem.
Fasza, hogy a videó közben körbe is lehet nézni.Lehet már volt, nincs kedvem keresni, mert érdekes lehet sokaknak így animálva látni:
Lynx 360 Interior