[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 451
113
A katari hadseregnek 5 mechanizált zászlóalja van, melyek felszerelésére 490 VBCI 2 nem csak hogy élég, de még ki is marad egy-két új feleépétésere (ha megjonnek az Altayok). Maximumra felvértezve deklaráltan ellenálnak minden gépágyúnak, ami a régióban be van vezetve, és a 40mm CTAS harkocsikon kívul mindent darabokra képes szedni .... Nagyon nem úgy néz ki, hogy még akarnának további német technikát vásarloni, hiszen a Leopard opciójuk kihasználása helyet inkább torok Altayokat rendeltek.
Hát ehhez azért köze lehet a 2017-es eseményeknek is, ugyebár a GCC államok a terrorizmus támogatásával vádolták Katart. A katariak nyakába varrták a jemeni fiaskót is, holott a MT jemeni ágát jelentő Iszlah párt fő támogatója éppen Szaúd-Arábia. Való igaz Doha a Muszlim Testvériség egyik fő támogatója, de a MT kismiska a szalafista-vahabita szervezetekhez képest. Mikor a GCC blokád alá vette Katart, a törökök egyből a segítségükre siettek.(támaszpont, szállítások, stb.) Csak mellékesen jegyzem meg Erdogan pártja az MT törökországi politikai szervezete. Szóval innen fakadhat a katariak újdonsült rajongása a török fegyverek iránt.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 794
8 697
113
Konkrétan melyik mondata, megállapítása, adata nem tetszik?
A, már bocsánat, fitymálása.
Világszínvonalat szerzünk be, részben gyártunk. Nem tűzijátékot vártam, de ez a semmi különös, szenvtelen írás kicsit azért durva.
Miközben a Honvédség lassan a megszűnés határára került olykor.
Valahogy nem az derül ki a megfogalmazásában, hogy a bajtársak, akik akár az életük árán is védik a Hazát, végre méltó technikával dolgozhatnak!
(Azokról a bajtarsakról beszélek, akiket nem működő géppuskával, meg sátorral küldtek ki afgánba!)
Hát, ez nem tetszik. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 213
3 207
113
A, már bocsánat, fitymálása.
Világszínvonalat szerzünk be, részben gyártunk. Nem tűzijátékot vártam, de ez a semmi különös, szenvtelen írás kicsit azért durva.
Miközben a Honvédség lassan a megszűnés határára került olykor.
Valahogy nem az derül ki a megfogalmazásában, hogy a bajtársak, akik akár az életük árán is védik a Hazát, végre méltó technikával dolgozhatnak!
(Azokról a bajtarsakról beszélek, akiket nem működő géppuskával, meg sátorral küldtek ki afgánba!)
Hát, ez nem tetszik. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Ézt írja:
"Megfelelő platform-e a Lynx? Igen. Egyike az elérhető legmodernebb IFV-nek. Erős páncélzattal és fegyverzettel rendelkezik, moduláris felépítésú: az alap alvázra a kívánt felépítmény felszerelhető, a jármű átalakítása nélkül - ezek a felépítmények azonban nem olcsók"
Kimásolnád a "fitymálós" részeket, mert én nem találom!

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 794
8 697
113
Elolvastad a cikket?
De lehet-e gond magával a Lynx-el? Igen. Ez egy vadonatúj, még sehol sem rendszeresített, élesben ki nem próbált technika. Nem tudjuk mennyire lesz megbízható a valóságban. Az új "21. századi" német haditechnikáról nem egyszer olyan hírek érkeznek, amik csökkenteni tudják a beléjük vetett hitet...,
Hozzá kell tenni ezek a gondok manapság szinte minden új haditechnika esetén jelentkeznek, ezért nem tartom valószínűnek, hogy a pont a Lynx lesz a kivétel. Így ennek az új haditechnikának mi leszünk a kísérleti terepe, ezért majd a tanulópénzt is ki kell fizetnünk.
Nem számolva azokkal a költségekkel, amiket a szerződés olvasatom szerint nem tartalmaz, de hiányuk finoman szólva kétségessé teszi a Hiúz túlélését egy esetleges éles konfliktusban, ahol az ellenfél kimondva-kimondatlanul az orosz erők lesznek.
MIKÖZBEN ALIG VAN MŰKÖDŐKÉPES GÉPÜNK!!!

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 304
96 570
113
Ézt írja:
"Megfelelő platform-e a Lynx? Igen. Egyike az elérhető legmodernebb IFV-nek. Erős páncélzattal és fegyverzettel rendelkezik, moduláris felépítésú: az alap alvázra a kívánt felépítmény felszerelhető, a jármű átalakítása nélkül - ezek a felépítmények azonban nem olcsók"
Ne, elég volt most egyszer elolvasnom!!!

• Tetszik
Reactions: vasszekely

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 794
8 697
113
Közben Szijjártózik stb.
Folytassam, tesó?
Bónusz: A hír igaz, cak nem Volvot, hanem Volgát, és nem osztogatnak....

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 304
96 570
113
Ézt írja:
Legalább az oda kommentelőkkel megtalálta az összhangot. :eek:

"Szerény véleményem szerint a teljes Zrínyi akárhány terv vegytiszta bukás."

• Tetszik
Reactions: vasszekely

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 794
8 697
113
Ézt írja:
Másoljak meg neked, vagy ennyi elég is volt?

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 794
8 697
113
Félelmetes látni, hogy objektív dolgokat is politikai meggyőződések alapján ítélnek meg az emberek. Mint mikor ránézel egy festményre, de nem azt nézed mi van rajta, hanem a művész aláírását először. Ja! Akkor szar/ez igen...
Teljesen egyetértek.
Nekem mindegy, ezeket a fejlesztéseket ki végzi. Mindegy. Ha Niedermüller Péter csinálná (irónia;) ) akkor is kezet csókolhatnánk neki.