Az era nem hatékony kinetikus lövedékkel szemben. Nem is elsősorban azok ellen van kitalálva, hanem a kumulatív ellen.Ez az egész azért fura, mert az ember azt gondolná, hogy ERA-val simán meg lehet fogni a 30-as lövedéket
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az era nem hatékony kinetikus lövedékkel szemben. Nem is elsősorban azok ellen van kitalálva, hanem a kumulatív ellen.Ez az egész azért fura, mert az ember azt gondolná, hogy ERA-val simán meg lehet fogni a 30-as lövedéket
A kérdés az, hogy a lvl 5 az megegyezik-e a Stanag 5-tel.
Én nem vagyok benne biztos, mivel az ausztrál tenderre Stanag 6-nak megfelelő védettségre van szükség. Ráadásul ott Lance 1 lesz, nálunk meg a Lance 2.
A test meg nálunk is ugyan az lesz, mint az ausztráloknál.
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy itt a védettségi szintek hasonlóak, mint ahogy a PUMAnak van A,B, és C védettségű verziója.
Egyik sem tükrözi a STANAG besorolást.
Szerintem a legtöbb IFV páncélzata elől a legerősebb. Ha azonos az anyagvastagság, akkor is erősebb mint oldalt, mivel kedvezőbb szögben áll.Azért én nem álmodoznék.
Az LvL5(meg az összes) efektív értéket jelöl.A legtöbb harcj
Szerintem a legtöbb IFV páncélzata elől a legerősebb. Ha azonos az anyagvastagság, akkor is erősebb mint oldalt, mivel kedvezőbb szögben áll.
Nem csak arról van szó, hogy a leggyengébb értéket tüntetik fel? Ha a gép nagy részén 5-ös a páncél, akkor így a korrekt.Az LvL5(meg az összes) efektív értéket jelöl.
Nem csak arról van szó, hogy a leggyengébb értéket tüntetik fel? Ha a gép nagy részén 5-ös a páncél, akkor így a korrekt.
Akkor csak abban bízhatunk, hogy ellenség megtévesztéséről van szó.Nem.Senki nem csinál ilyet.Ha nem egyforma a védelem akkor vagy azt mondhák,hogy 5+ vagy azt,hogy oldalt 5,szemből 6 stb.
https://www.google.com/amp/s/defense-update.com/20180613_kf41-lynx-command-variant.html?amp
Eddig ez az első amit találtam, ahol STANAG level 6-ot írnak maximális védelemre. Mindenhol a nagyon jó védelmet írják róla, de lehet csak a gyártó szövegét vették át. Lehet az alap level 5?
https://www.czdjournal.com/defence/new-infantry-figting-vehicles-for-the-czech-army-23.html
2018-as cikk, ez is level 6,aknák ellen level 4 védelemmel.
https://www.google.com/url?sa=t&sou...FjAPegQIEBAB&usg=AOvVaw1KzHVQqHMU6BUs5YxTAPDD
Valami PDF az ausztrál Land 400 programról, ahol szintén level 6-ot írnak elvárásként.
Globalsecurity-n, idei augusztusi cikkben már csak level 5 van.
Majd az ausztrál teszten kiderül, mit bír. Ott a megrendelt tesztpéldányok közül néhányat fel is fognak robbantani és fognak rá lőni mindenfélével.
"initial set of 218 Lynx IFV platforms modified into a Hungarian specific configuration."
Bár a Rheinmetall oldaláról szedett félmondat, de talán bizakodásra adhat okot a "specific configuration". Bízom benne, hogy ez nem csak a kialakitásra vonatkozik, mert az miért lenne specifikus. Egyébként tényleg nem találni sehol róla semmit. De ekkora tömeggel nem lehet számolni rá, hogy ez alap dolog? Elvégre 34-50 tonna között mozog.
Emlékeim szerint, amikor a cseheknél promózták, a páncélvédelmre is azt írták, hogy verziófüggő konstrukciót alakítottak ki. Azaz a nagyobb védelemhez, legózható pótpáncéllal, mozgékonyabb verzióhoz könnyebb páncélzattal is rendelhető. Ezért lehet ellentmondás a különböző cikkek között.Majd az ausztrál teszten kiderül, mit bír. Ott a megrendelt tesztpéldányok közül néhányat fel is fognak robbantani és fognak rá lőni mindenfélével.
Engem az is érdekel, hogy a fire support verzió mi is lészen vajon? Ugye a promó képeken nincs látványos eltérés bármelyik ifv verziótól. Ez csak a támogató szakasz eltérő fegyverzete miatti belső eltérés miatt más, vagy csak a kép helyére kerülhet akár mgs?
Olvasd el,hogy mit tartalmaz.