Minek?Kár.
Pedig már-már azt hittem, hogy a modulok keresztplatformos jellegűek, azaz a Lynx és a Boxer között is tetszőlegesen cserélhetőek.
Az lett volna ám az igazi szép világ...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minek?Kár.
Pedig már-már azt hittem, hogy a modulok keresztplatformos jellegűek, azaz a Lynx és a Boxer között is tetszőlegesen cserélhetőek.
Az lett volna ám az igazi szép világ...
Hamár igy belelendültünk,kérnék a torony oldalára rakétainditókar.Olyan amcsi stilusban,hogy MANPAD/Mistral,de Hellfiere/Briestone,meg kis PGM Hydra kazettácskák is mehessenek rá....Vagy esetleg áteszik a Boxer-ről az Oerlikon tornyot és már meg is van a légvédelmi változat...
Mintha azt írná, hogy ezután fogják csak a reszleteket megtargyalni es alairni - szerintem ezek vmit felreertenek (bar a trukkomnek nem ultek fel, ami dicseretes):
https://esut.de/2020/08/meldungen/22285/schuetzenpanzer-lynx-fuer-ungarn/
Apropó! Osszunk el kétmilliárd Eurót ezekkel a számokkal: 140 és 220!
14 200 000 és 9 000 000.
Ausztrália most kapott hozzávetőleg harmincmillió Euróért három tesztpéldányt. Ez utóbbikat manufakturálisan állították elő, nyilván megvolt az ára. Ha ebben a kétmilliárdos összegben nincs benne a gyár építése akkor maximum szám 220 lehet a beszerzésnek. De a Leopardok végső árcédulája alapján és a gyár építésének becsülhető költsége alapján inkább kevesebb, szóval valahol a két zászlóaljas, ámde fullra feltöltött (SPM, SHORAD, etc.) dandár lehet a realitás az egyetlen ismert szám, az árcédula alapján.
Ezt a belteret be ne tegyétek meg egyszer!A Rheinmetall oldalán is vannak további képek:
https://www.rheinmetall-defence.com...tems/armoured_tracked_vehicles/lynx/index.php
Beltér:
Ambulance:
APC:
Command and Controll:
IFV:
Reconnaissance:
Repair and recovery:
A gyártó jelölte ezeken a neveken a különböző változatokat, így az APC is a gép szerintük, csak olyankor egy csóri géppuska van rajta.
Ahhoz szerintem egy normális automatizált airburst képes automata toronyra lesz szükség.Ami még érdekes kérdés, hogy a Lynx tervezésénél mennyire volt szempont a légvédelmi képesség?
A Pumanal ha jól emlékszem nagyon meredek szögre is lehet állítani a fő fegyvert, és kifejezett tervezési szempont volt a légvédelmi képesség. Gondolom a Lynxnél, mint még modernebb harcjárműnél szintén gondoltak ilyenekre?
Pont, most írtam....Vagy esetleg áteszik a Boxer-ről az Oerlikon tornyot és már meg is van a légvédelmi változat...
Most volt róla videó belinkelve, hogy odaért egy Antonivon.Már megkapták a tesztpéldányokat? Azt hittem csak idén őszre lesznek kész. Akkor van már valami eredmény a tesztekkel kapcsolatban?
Nah, ha ezek az értesülések jók, akkor alakul a kirakós. Jó lenne, ha jönnének velünk a csehek is!
Ahhoz szerintem egy normális automatizált airburst képes automata toronyra lesz szükség.
Hát a skyranger tornya remélem nem kerül fel rá, mert ott már lesznek stabilitási problémák!
Boxer elbirja,Lynx röhögve elbirja.Nehezebb a Lynx,mint a Gepárd,hogy a fenébe ne birná el?Miért? A Lynx szélesebb is, nehezebb is mint a Puma.
Valamilyen csapatlégvédelmi megoldás nem kell a nehéz dandárba? A Gepardon kívül mit tudnának ajánlani a németek?
Csakhogy a Boxerre pakolták, nem a Pumára. A Skyranger elég kompakt és sokoldalú rendszer, időnként elő is kerül a fórumon.Miért? A Lynx szélesebb is, nehezebb is mint a Puma.
Valamilyen csapatlégvédelmi megoldás nem kell a nehéz dandárba? A Gepardon kívül mit tudnának ajánlani a németek?
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...m=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Úgy tűnik, ezzel biztosra vehető, hazánk következő gyalogsági harcjárműve a Rheinmetall Lynx KF41.
Akkor tárgyaljuk is meg, hogy miért is nem bármi más?
Sokan írják hogy ez a Lynx nem létezik meg csak papiron meg ilyenek csak ne felejtsük el hogy ez a Lynx már járt a Cseheknél akik tesztelték és kb ugyanolyan teljesítményt nyujtott mint a CV90 meg az ASCOD. A Puma verte ott az egész mezőnyt.
A Puma biztos jo lett volna ide csak az a legdrágább IFV ami létezik. Szedjük ki a biliből a kezünket, nincs itt pénz Pumára... Már a Németek is nyavalyognak hogy tul drága akkor mit akarunk mi....
Helyette lesz Lynx amivel kapcsolatban ne legyenek kétségeink, a világ egyik legmodernebb IFV je. Már csak a hozza felhasznalt létező technologiat vesszuk alapul, egy Lance torony pl. Liebherr motor,tartósságárol híres. Meg maga a tény hogy Német , szart nem csinalnak. Én nagyon nem értem az itt károgókat hogy miért Lynx.
Ha ASCOD lett volna akkor meg az a baj hogy miert nem Lynx. En jo dolognak tartom a Németektol fegyvert venni, erositsuk a gazdasagi kapcsolatokat meg garancia a minőségre.
Ez a Lynx a honvédségnek egy 1000 fényéves előreugrás. Amellett meg hogy a szomszédok közül senkinek nincs olyan technikaja ami csak megkozelíti ezt a Lynx et
Csakhogy a Boxerre pakolták, nem a Pumára. A Skyranger elég kompakt és sokoldalú rendszer, időnként elő is kerül a fórumon.
Ami még érdekes kérdés, hogy a Lynx tervezésénél mennyire volt szempont a légvédelmi képesség?
A Pumanal ha jól emlékszem nagyon meredek szögre is lehet állítani a fő fegyvert, és kifejezett tervezési szempont volt a légvédelmi képesség. Gondolom a Lynxnél, mint még modernebb harcjárműnél szintén gondoltak ilyenekre?
Most volt róla videó belinkelve, hogy odaért egy Antonivon.