Azt majd meglátjuk.Pedig az RM szerint lesz rajta...
Fájl:Lynx Ambulance.jpg – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
Ez egyébként a KF31-es, szóval ilyen bizti nem lesz senkinek....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt majd meglátjuk.Pedig az RM szerint lesz rajta...
Fájl:Lynx Ambulance.jpg – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
Ha lenne olyan szabály amit írtál akkor KF31-re se rajzolták volna oda.Azt majd meglátjuk.
Ez egyébként a KF31-es, szóval ilyen bizti nem lesz senkinek....
Itt meg az lehet szempont, hogy nem jó megjelölni a vezetési pont járműveket a külsejükkel. Emiatt sokszor imitált fegyver, vagy felszerelés van egyes járműveken.
A magyar Csaba páncélgépkocsi parancsnoki változatában egy második rádió beépítése miatt nem fért el a fegyverzet. Fa imitációval tették a vonal harcjárművekhez hasonlatossá.
De a jelenkori MH is emiatt használ az üzemanyagos Rába H25 újabb változatain ponyvakeretet. Álcázás.
Ha így nézem, jó, ha a PVP (páncélozott vezetési pont) legalább külsőleg hasonlít a vonal (beosztott) harcjárművekre.
Nem érted. A nehéz dandár kiszolgáló járművei azonos alvázon vannak a harcjárművel optimális esetben.
És a vezpont és sebesülthordó ? Ami egy PSZH verzióból van kihegesztve nem kiszolgáló jármű?De én egy kurva szóval nem mondtam, hogy a kiszolgáló járművek ne egy alvázon legyenek.
MH Harcszabályzat?Ha lenne olyan szabály amit írtál akkor KF31-re se rajzolták volna oda.
Civil vöröskeresztes járűvekre vonatkozik szerintem a fegyvertelenség követelménye.
Ma már nem jellemző, hogy nem lőnek rá egy sebesült szállítóra (pláne ha felkelőszerű figurák, dzsihádisták az ellenség), szóval egy 50-es jól jön majd rá...
Az tévút, ha csak Lynx alapon lesz vezetési pont. Tök felesleges annyit berakni a törzsbe, hogy a törzsben mindenki ilyenben legyen.. Kell 1-2 Lynx alapú jármű és kellenek ilyenek:Be csak nincs neki tornya.
A vezpont nem egy járműből áll általában.
És azt vietnámi papucsos népfelkelők meg dzsihádisták is aláírták?MH Harcszabályzat?
Hidd el nemzetközi egyezmények tiltják a vöröskeresztes járművek felfegyverzését.
Oda meg nem viszünk ilyet.És azt vietnámi papucsos népfelkelők meg dzsihádisták is aláírták?
Példának okáért épp Maliba készül a honvédség - szerintem ott pont leszarják az egyezményeket.
Legyen rajta Natter totony - max. kiszerelik belőle az géppuskát vagy kötnek a csövére egy fehér rongyot!
Tudom, csak példának mondtam, hogy jobb ha felfegyverzhető mintha nem.Oda meg nem viszünk ilyet.
Itt egy ugyan vh-s páncélos harcrend, de alapvetően ma is ilyenek a harcrendek (ahol zászló van a jeleken azok vezetési pontok, érdemes figyelni a távolságokat is):Szerintem ez a harcálláspont a front mögött sok kilométerrel fog erdő takarásában vagy álcaháló alatt lapulni.
Ha kiszúrják, akkor az hogy nagyjából egymagában áll az önmagában gyanús lesz - ha van rajta torony ha nincs!
A zászlóalj vezetési pont elfér nem csak félparkettások szállítójárműve, hanem kommunikációs relé/router állomásként is üzemel. Ezért hívják mobile command and communication postnak. Magasabb szintre meg kell építeni az ilyenekből (2 v. 3 -ból), seggel összefordítva, és egy ponyvával összekötött nagyobb instrumentet.Egy IFV alapú vezetés pont nem arra való, hogy abban lebzseljen a törzs. Az arra való mire a K-s szovjet harcocsivagy a BTR-80K. Harc közben a parancsnok (és pár kulcs személy), ha úgy dönt, hogy a harcrenből irányítja a csapatait akkor bepattan a vezetési pontként funkcionáló járműbe és abban lesz. Egy zaszlóalj pláne egy dandár vezetési pont nem fér be egy Lynx méretű járműbe mindenestül. Ilyen feladatra az alegységnek/egységnek kell egy nagyobb jármű ami komplett vezetési pontként fnkcionál.
A zászlóalj vezetési ponton az egész törzs ott van,na jó nem az egész csak a fele-kétharmada, mert van tartalék vezetési pont is, de még így is ez több tucat embert jelent.A zászlóalj vezetési pont elfér nem csak félparkettások szállítójárműve, hanem kommunikációs relé/router állomásként is üzemel. Ezért hívják mobile command and communication postnak. Magasabb szintre meg kell építeni az ilyenekből (2 v. 3 -ból), seggel összefordítva, és egy ponyvával összekötött nagyobb instrumentet.
A BV esetén pont BvS 210-eset láttam erre a célra használni.
Esetleg használnak egy szétnyitható konténerest, szigorúan logisztikai alapjármű alapon.
És a vezpont és sebesülthordó ? Ami egy PSZH verzióból van kihegesztve nem kiszolgáló jármű?
Ne akarj PSZH (APC) változatú Lynx-et mert az őrültség.Karádi őrmester fényes kobakjára...
Szarok én a kiszolgáló járművekre. Én kizárólag a páncélozott szállító harcjárműről beszélek. Semmi másról nem beszélek, csak arról, hogy konkrétan mint pszh.
Echte PSZH feladatkörű verzió nem lesz. De erről @pöcshuszár se beszélt.Karádi őrmester fényes kobakjára...
Szarok én a kiszolgáló járművekre. Én kizárólag a páncélozott szállító harcjárműről beszélek. Semmi másról nem beszélek, csak arról, hogy konkrétan mint pszh.
Még mindig nem érted.Én senkit bassza meg.
Erről írok egy napja.
Pöcshuszár akart pszh-kat rakni a gyalogsági harcjárművek közé.
Mert megörült neki, hogy a felépítése megegyezik a sebesültkihordóval.
Attól, hogy a papucsos nem tartja be, attól még nekünk be kell.És azt vietnámi papucsos népfelkelők meg dzsihádisták is aláírták?
Példának okáért épp Maliba készül a honvédség - szerintem ott pont leszarják az egyezményeket.
Legyen rajta Natter totony - max. kiszerelik belőle az géppuskát vagy kötnek a csövére egy fehér rongyot!
Ne akarj PSZH (APC) változatú Lynx-et mert az őrültség.