A youtube-os link stimmel.Nocsak, akkor lassuk csak, mi volt benne? Ossze tudnad foglalni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A youtube-os link stimmel.Nocsak, akkor lassuk csak, mi volt benne? Ossze tudnad foglalni?
Felderito ill tuzer felderito stb az emlekeim szerint Gidranos lesz, de mindenkeppen valami kisebb jarmure szamitok, nem erre a hatalmas, massziv, es sokkal dragabb harcjarmure...Akkor sokadik nekirugaszkodásra.
Szerintem úgy fog összejönni:
1 raj egy gép.
1 szakasz 4 (Lynx) : 3+1szkasz pk.
Azaz egy század (17 Lynx) az 3 lövész szakasz (3x4) + 1 támogató szakasz (1x4db, 1 raj pct , 2raj 60/80-as aknavető (1db), 1raj mesterlövész ) + PK
A zászlóalj (71 Lynx):
3 fenti század (3x17) + egy 120-as aknavetős üteg (8-9 jármű, ebből 3 db tüzér felderítő), + egy felderítő szakasz (4 jármű, felder verzió), + egy EÜ szakasz (4 EÜ verzió), + törzs (3-4 jármű, ezek egy része parancsnoki)
Ez így, ebben a leosztásban 1 zl.-ra:
IFV: 51
120-as aknavetős: 6
EÜ: 4
tüzér felder.: 3
felder: 4
parancsnoki: 3
Azaz összesen 71db jármű/zl.
Ez így 3 zászlóaljra 213db Lynx. A többi (5db) kiképző, és tartalék jármű.
...vagy valami ilyesmi.
A teljes állomány ez alapján 174 IFV tornyot kell hogy kapjon minimum. Az ausztráloknak valami 173-as számot lengettek be Lance-re, mint magyarországi export lehetőség. A minimális eltérés oka az lehet, hogy valamelyik felderítő verzióból kevesebb lehet. De a kiképzési járműveknél is szükséges párra torony. De 1-2 tartalékba sem ártana. A nagyságrend stimmel.
Ugye 5:33-nál is figyelted, hogy mit mondott? "3 komplett zászlóaljat kívánunk felszerelni." Erre emlékeztem.Pont most akartam írni. Ez egy igen fontos elszólás!
Jaja, kozben rajottem.A youtube-os link stimmel.
Ez szimplán csak annyit jelent, hogy MOST 3-at, aztán majd meglátjuk...Ugye 5:33-nál is figyelted, hogy mit mondott? "3 komplett zászlóaljat kívánunk felszerelni." Erre emlékeztem.
De ha 5 percen belül kétszer nem ugyanazt mondják valamiről, akkor találgathatunk nyugodtan tovább...
A Gidránok a jelenleg meglévő de PZH-ra átfegyverzésre kerülő tüzérosztályt fogják ellátni.Felderito ill tuzer felderito stb az emlekeim szerint Gidranos lesz, de mindenkeppen valami kisebb jarmure szamitok, nem erre a hatalmas, massziv, es sokkal dragabb harcjarmure...
Hát. Az èn autómban nem ilyen a műszerfal.végül is kormány "kerék" (inkább szarvkormány) van benne, nem botkormány, szóval egészen "autó szerű" lehet vezetni...
Az ős-proto vezető állása alább
Igen, sztem egyértelmű, hogy a hazai gyártás miatt a darabszám felülről nyitott.Rosszul emlékeztem az elhangzottakra. Helyesen:
- a harcjárművel több mint három zászlóaljat kívánnak felszerelni a jövőben.
És ezt is mondták:
- A két héttel ezelőtt bemutatott első példányról szólva elárulta, hogy ez az úgynevezett prototípus, ami – a korábbi „demóváltozatok” után – már használatra alkalmas.
Tévedsz. A High Tech Force fb videóján is látszik, hogy az egyik oldalon hiányoznak a takarólemezek. Igaz, hogy perspektivikusan félig szemből.Optikai csalódás a fény miatt. A hősök terén szórt fényben látszódott a modul süllyesztett része, míg itt a magasan elhelyezett térvilágítás miatt a süllyesztett rész sötét marad, mintha "hiányozna onnan valami".
Itt a fórumon minden kiderül.Amit a németek a Hiúzal kapcsolatban nem tudnak , azt itt olvassák a fórumon.Itt az is lemodellezésre került ami majd egyszercsak lesz és ami az októberfeszt ünneplők kis fejében meg sem született.Pénzt ídőt takarított meg az oldal nekik.Gondolom titok, de majd itt kimatekozzuk
Az mar 240+, kezd emelkedni, ezt mar szeretem. Ezert is kirohogtek itt paran, amikor anno ket eve azt pedzegettem, hogy kellene vagy 300-400 Lynx es vagy 600-800 kerekes IFV - ma mar nem tunik soknak, az ukranoknal ezek 10x csaptak csak eddig szet.Igen, sztem egyértelmű, hogy a hazai gyártás miatt a darabszám felülről nyitott.
A gyalogsági harcjárművet gyártó, düsseldorfi központú nemzetközi hadipari és járműipari vállalat 2023-ig 46 darab Lynxet szállít Magyarországra, ahol 2024-től 2029-ig további mintegy kétszáz darabot terveznek gyártani.
Ebből kijöhet a Palkovics féle 25x.
Freudi elszólás.Az mar 240+, kezd emelkedni, ezt mar szeretem. Ezert is kirohogtek itt paran, amikor anno ket eve azt pedzegettem, hogy kellene vagy 300-400 Lynx es vagy 600-800 kerekes IFV - ma mar nem tunik soknak, az ukranoknal ezek 10x csaptak csak eddig szet.
Mivel kerekesek jo reszet a 4x4 Gidranokkal megoldjak, igy 400-400 Lynxben es Hitronban kiegyezek, ha lesz masik 400 a 4x4-bol is.
Legyen ùgy.Az mar 240+, kezd emelkedni, ezt mar szeretem. Ezert is kirohogtek itt paran, amikor anno ket eve azt pedzegettem, hogy kellene vagy 300-400 Lynx es vagy 600-800 kerekes IFV - ma mar nem tunik soknak, az ukranoknal ezek 10x csaptak csak eddig szet.
Mivel kerekesek jo reszet a 4x4 Gidranokkal megoldjak, igy 400-400 Lynxben es Hitronban kiegyezek, ha lesz masik 400 a 4x4-bol is.
Kár, hogy így eltorzították a videó természetes színeit. Annyit nem tesz hozzá az élmény mint amennyit a valóságból elvesz.
Amikor még volt sorállomány, és így volt elég C kategóriás sofőr, akkor azért válogatósabbak voltak!Hát. Az èn autómban nem ilyen a műszerfal.
Bmp/gvozgyikak/t72 egyikre sem kell C.
Aki csinált C kategóriát az nagyjából tisztában van azzal,azok a + elemek amik vannak a B-hez képest, itt nem nagyon fognak felmerülni.
Vagy mert traileren viszik/vagy mert convoyban halad/nem kell árut szállítani,annak lerogzitesi módjait tudni stb.
Szóval nem kell olyan tudás amit a C kategória ad.
Mekkora állatság már, gondolom a fiúknak ez olyan lehetett a btr 80 után ezekbe átülni, mint anno a turánok után a tigrisekbe meg párducokba átülni. Ezzel azért elég magabiztosan lehet harcba menni.
Össze is van már állatkodva az oldala...! De legalább van csúszásgátló a hátsó ajtón!Mekkora állatság már, gondolom a fiúknak ez olyan lehetett a btr 80 után ezekbe átülni, mint anno a turánok után a tigrisekbe meg párducokba átülni. Ezzel azért elég magabiztosan lehet harcba menni.