Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy harckocsinál elmegy de ezeknek én olyan nagy szükségét nem látomMert nem egy rendes gépet koptatsz és olcsóbb az üzemóra költsége. A legtöbb nyugati ifv-nek van oktató kocsija.
(Amikor kitakarják a rendszám végét, de nem gondolnak arra, hogy az még rosszabb, hogy ha emiatt azt gondoljuk hogy már nem egy hanem több ilyen "felszereltségű" Lynxünk van...)
F35.1-2 darabnak azért lenne értelme - a 24 PZH-hoz is vettek egyet, Leopardhoz is lesz várhatóan...
200+ Lynx elbírna 2-3 ilyen járművet, de 9 db biztos hogy fölösleges.
24 pzh+1
Nem 23+1
200+ géphez képest pl. venni 2-3 ilyen oktatót kb. aprópénz! Pláne torony és APS nélkül, lehülyítve (talán még a páncél is sima "puha" acél lemez) 2-3 db kijöhet a egy rendes Lynx IFV árából. Én sem értem ezt a "lázongást" ellene...Ez már megint milyen számolás? A 23-nak nincs értelme. És arra fikázni egy oktató gépet, hogy az nem lesz jó a tüzér osztály 24. tarackjának, azzal tényleg nem tudok mit kezdeni.
Amíg a levegőbe beszélünk, addig nem is hiszem, hogy valamire is menni fogunk. Konkrétan mennyi IFV lesz a nehéz dd igénye? Hogyan épülnek fel a zászlóaljak és abból levezetve... Ezekhez a különböző felsorolt plusz típusokhoz miből mennyi kellene?
Ha megvan a dandár lövészeinek az igénye, akkor milyen 23+1-hez hasonlítunk? Ha nincs, akkor meg vezesd le számokkal, hogy ebből ennyit ide raknál és ezért nem elégséges a 209 db!
Krisss elmondta, hogy olcsóbb beszerezni egy ilyen gépet oktatási célra. Én ezt elfogadom. Mert ebben benne van az, hogy amire szükség van, az szerinte megvan.
Ez már megint milyen számolás? A 23-nak nincs értelme. És arra fikázni egy oktató gépet, hogy az nem lesz jó a tüzér osztály 24. tarackjának, azzal tényleg nem tudok mit kezdeni.
Amíg a levegőbe beszélünk, addig nem is hiszem, hogy valamire is menni fogunk. Konkrétan mennyi IFV lesz a nehéz dd igénye? Hogyan épülnek fel a zászlóaljak és abból levezetve... Ezekhez a különböző felsorolt plusz típusokhoz miből mennyi kellene?
Ha megvan a dandár lövészeinek az igénye, akkor milyen 23+1-hez hasonlítunk? Ha nincs, akkor meg vezesd le számokkal, hogy ebből ennyit ide raknál és ezért nem elégséges a 209 db!
Krisss elmondta, hogy olcsóbb beszerezni egy ilyen gépet oktatási célra. Én ezt elfogadom. Mert ebben benne van az, hogy amire szükség van, az szerinte megvan.
Mit nem èrtesz aladin???200+ géphez képest pl. venni 2-3 ilyen oktatót kb. aprópénz! Pláne torony és APS nélkül, lehülyítve (talán még a páncél is sima "puha" acél lemez) 2-3 db kijöhet a egy rendes Lynx IFV árából. Én sem értem ezt a "lázongást" ellene...
Mit nem èrtesz aladin???
Minek??? Minek költesz valamire amire fölösleges 1 forintot is?
Hódmezön az utóbbi èvekben mennyi láncos technika volt?
Max ptsz.
Ehhezkèpest most enèlkül a "fasza" oktatógèp nèlkül tanulnak meg vezetni a sofőrök.
Jè? Megy nekik?
DE hoooogyaaan?
Mègegyszer. Eddigi technikáinkhoz sem volt ilyen gèp.
Sem egy 72eshez. Sem gvozgyikához. Sem btr-hez. Sem a KUBhoz. Sem bmp-hez.
Sem semmihez!
Ez pèlda arra faszságra, amikor már nyugaton nem tudták mire költsenek pènzt.
Amúgy ezek arra vannak, hogy az első 10k-t megtegye vele a katona.
Semmi másra.
Ès egy első vezgyak tènyleg egy gyaktèr közepèn, egy zászlókból kijelölt pályán törtènik.
Ahol semmi problèmát nem tud okozni.
Max kidönti a zászlót. Kiszáll. Visszaüti.
Ráadásul nem egy olyan sofőrnek akinek amúgy van jogosítványa.
Valószínűsítem, vezetni könnyű mint egy bmp-t.
Más acèlból kèszül? Ok nincs sírós röhögős smile mert ide azt raknèk.
Árát miből számoltad? Hasadracsaptál.
Pumából van ilyen a nèmeteknek?
HA valakinek van róla kèpe tegye már be. Olyan bután tudnak kinèzni.
Ha most azon gondolkozol, beteszem kèpet a lynx vezető műszereiről, gombjairól, hogy az milyen bonyolult ne tedd.
Tudom.
Addig ne vezessen sofőr amíg csukott szemmel, vagy egy vakteszten nem tudja csettintèsre mi micsoda.
Ja ès mègegyszer. Szimulátor.
Vogon.
Ugye ezt írtam.
"Gondolom lynxnèl is ki lett számolva valamilyen módon a megrendelt darabszám.
Ha az nem is publikus."
De èn mèg mindíg inkább krisssnek hiszek, 218 mint egy olyan oldalnak ahol kèt páros szám összeadásából, páratlan lessz.
Szóval nem tudom levezetni a számokat, hisz nem tudom.
De had legyen saját vèlemènyem, ès gondoljam úgy, hogy egy ilyen jármű fölösleges rongyrázás.
Ha lessz szimulátor, először vezessenek abban.
Erre írtam, hogy csúcsvadászgèpekhez sincs már 2-ülèses.
Mert minek.
Hogy olcsóbb a kikèpzès???
Max annyiban, hogy kicsit kisebb súlyt cipelve valamennyivel kevesebbet fogyaszt.
Megnèznèm hány km után jönne vissza a beszerzèsi ára.
Nem az "èles" gèp kopik?
Esetleg ezèrt olcsóbb.
Erre még azt mondom azzal gyakoroljon a sofőr amivel majd harcba megy.
Ha tonnákkal könnyebb,az már nem ugyan az.
Szóval az èn vèlemènyem szerint, akárhány darabot veszünk, akármilyen lynxből, abból mondjuk 3 db mínusz emiatt fölös.
Én már akkor sem értettem, amikor láttam azt a nemet vezetőtanulo-buborek verziot valamelyik pancelos jarmuvukhez... szerintem teljesen felesleges. En mindent vezettem a gyakteren, pedig közöm nem volt a vezetéshez, mert miért ne, és mert nincs tétje ott, konkrétan bulinak tartottuk, a pk meg úgy volt vele, ki tudja, mikor jön jól, ha masik 10-20 ember el tudja vezetni a hatos IFAt avagy a PSZHt.Mondjuk igazad van. A Néphadseregben sem volt. Itt se legyen! És a nyugati fegyverekre is amúgy tényleg megoldható az ilyenek nélkül is az oktatás. Az ukránok is megoldották a Javelin megtanulását. Nem kapták meg a gyakorlót, lőttek élessel. És igen, élesben borították a lengyel vezetési gyakorlaton a másik Leo2 tornyát, mikor egymásnak mentek.
Nincs helyrehozhatatlan kár, és meg lehet tanulni az igazival is, ahol a valódi szenzorok törnek és van kafa tűzvezető szg a toronyban. Azért van Zala, hogy dolgozzon, úgyis idehaza fogjuk javítani.
Emellett elfogadom, hogy te úgy látod, hogy ha 3 darabot veszünk ebből, akkor az 1 valódi IFV mínusz. Mivel van mai nap is mind a két elgondolásra hadsereg, így nem mondom azt, hogy az egyik csődbe megy, a másik meg nem vagy ne lehetne ez a saját véleményed.
Szerintem annyi értelme van, hogy olcsóbb. Nincs benne fegyver, drága elektronika stb. Ha százával vannak a raktárban harci gépek, akkor felesleges. Ha meg csak 24 darabod van, akkor viszont jó hogy nem a harci gépen tanulnak a kezdők.Én már akkor sem értettem, amikor láttam azt a nemet vezetőtanulo-buborek verziot valamelyik pancelos jarmuvukhez... szerintem teljesen felesleges. En mindent vezettem a gyakteren, pedig közöm nem volt a vezetéshez, mert miért ne, és mert nincs tétje ott, konkrétan bulinak tartottuk, a pk meg úgy volt vele, ki tudja, mikor jön jól, ha masik 10-20 ember el tudja vezetni a hatos IFAt avagy a PSZHt.
Vannak olyan dolgok amiket nem kell átvenni.Mondjuk igazad van. A Néphadseregben sem volt. Itt se legyen! És a nyugati fegyverekre is amúgy tényleg megoldható az ilyenek nélkül is az oktatás. Az ukránok is megoldották a Javelin megtanulását. Nem kapták meg a gyakorlót, lőttek élessel. És igen, élesben borították a lengyel vezetési gyakorlaton a másik Leo2 tornyát, mikor egymásnak mentek.
Nincs helyrehozhatatlan kár, és meg lehet tanulni az igazival is, ahol a valódi szenzorok törnek és van kafa tűzvezető szg a toronyban. Azért van Zala, hogy dolgozzon, úgyis idehaza fogjuk javítani.
Emellett elfogadom, hogy te úgy látod, hogy ha 3 darabot veszünk ebből, akkor az 1 valódi IFV mínusz. Mivel van mai nap is mind a két elgondolásra hadsereg, így nem mondom azt, hogy az egyik csődbe megy, a másik meg nem vagy ne lehetne ez a saját véleményed.
Nincs itt semmi titok,ott van hogy 305!(Amikor kitakarják a rendszám végét, de nem gondolnak arra, hogy az még rosszabb, hogy ha emiatt azt gondoljuk hogy már nem egy hanem több ilyen "felszereltségű" Lynxünk van...)
szerintem erre a célra olyan nem harcoló járműverzió alapkocsija lenne való amivel akár egyéb műszaki kiegészítőkre is kiképezhetőek a járművezetők.Mert nem egy rendes gépet koptatsz és olcsóbb az üzemóra költsége. A legtöbb nyugati ifv-nek van oktató kocsija.
És ha leosztod, hogy van 24 PZH-ra mondjuk egy oktató jármű, akkor 209-re vetítve a 9 nem irreális arány lenne. Főleg ha azzal számolnak, hogy több helyre kerülnek, akkor mondjuk lenne 2-3 ilyen jármű egy helyen.1-2 darabnak azért lenne értelme - a 24 PZH-hoz is vettek egyet, Leopardhoz is lesz várhatóan...
200+ Lynx elbírna 2-3 ilyen járművet, de 9 db biztos hogy fölösleges.
Mi?ágyú (gyép ágyú) egy olyan lőfegyver ami mellélövés esetén is halált okozhat saját mozgási vagy egyéb expanziós energiafelszabadulás által élőerőre. ?
(kb ha mellélőnek is meghal az ellen kategoria.) szárazföldi szegmensbe.
az ágyú eggyik jellemzője hogy nem csak találat esetén okoz halálos sérülést élőerőbe.
Tényleg nem értek egy árva szót sem ebből az egészből.az ágyú eggyik jellemzője hogy nem csak találat esetén okoz halálos sérülést élőerőbe.
gépágyú 20mm+ tól kezdődik (20 mm es lövedék ha nem találja el a célt (ami ez esetben élőerő) már mellé lövés esetén is halálos sérülést okozhat. az ennél nagyobb kaliberű fegyverek már nem csak kinetikus energiájukkal púsztítanak hanem repeszképzéssel légnyomással egyéb szerelt (lőszerek hatásával).
20mm esetében 0.x-m távolságon bellüli mellélövés már végtagot szakíthat vagy roncsolhat (harcképtelenné teheti pusztíthatja az élőerőt.) azért 20mm az ágyú megnevezés minimuma???
ágyú=mellélövés esetén is pusztít. ?
kaliber és pusztító hatás összefüggései kategoriába sorolás tekintetébe. (nem a fő besorolás hanem a I-k (többeszám) )Tényleg nem értek egy árva szót sem ebből az egészből.
Űrmérethez kötik a besorolást.kaliber és pusztító hatás összefüggései kategoriába sorolás tekintetébe. (nem a fő besorolás hanem a I-k (többeszám) )
van egyszer a röppálya -kaliber ez az általános. van a lövedék energiája és pusztító hatása(különböző szerelt lőszerekkel). (ez a mellélövés esetén is pusztítani képes az ellenséges élőerőt) nem kell találat a pusztításhoz. itt vállik szét az ágyú az aknavető rakéták. (tehát a tüzérségi eszközök)