S
speziale
Guest
Nem egészen. Mind a Puma, mind a Lynx 35 mm-es gépágyúval történő átfegyverzése pénzbe kerül. Az első alkalmazónak kell megfizetni a fejlesztés nagy részét, illetve övé a kockázat. Ha nem lesz ilyen, akkor csak egy üres ígéret marad, semmi más.
Pumához ez lett kifejlesztve, de senki nem rendelte meg (sokszor volt már itt is):
A Lynxhez lenne a WOTAN, szerintem kicsit talán könnyebben, de mi nem ezt választottuk. Az ausztrálok sem fogják, tehát nagyban csökken az esélye, hogy 35 mm-es gépágyú sorozatgyártásba kerüljön. Ráadásul mi nem a wotan 30 mm-est választottuk, hanem a Mauser eredetű MK 02-t 30 mm-est (ami egyébként szerintem a legjobb a kategóriájában). Tehát nem lehet majd csőcserével, vagy egyéb egyszerű módon váltani. Nyilván nem is fog az MH váltani, mert elég szarul nézne ki.
Pontosan, ott a pont!
Az nagyon-nagyon lényeges, hogy a Puma féle RMK 30-al kapjuk a cuccot...ment itt a nagy okoskodás, hogy majd a wotan 30-ról milyen egyszerű lesz váltani a 35mm-re...
ráadásul az RMK 30 az a repfedélzeti Mauser bk27 egyenesági leszármazottja és más a működési elve, mint a wotannak...szóval nem lesz itt egyszerűen semmiféle csőcsere...
megjegyezném ha a rózsaszín köd leszállna sok ember szeméről, nem tudom mi a fene olyan meglepő ezen...a sima Lance torony is ezzel az ágyúval készül...márpedig ez a kf41 lynx leginkább mindenféle meglévő cucc "összehányásából" született, hogy az RM-nek minél hamarabb legyen egy piacképes terméke
A fenti IWS torony létrejöttét meg ugyanaz magyarázza, mint az RM részéről a lynx megcsinálását...ettől függetlenül baromira meglepődnék, ha a BW úgy döntene hogy átfegyverzi a Puma-t akkor ezt a tornyot választaná...szerintem simán rendet vágna az RM és KMW között...bár megjegyzem az RCT30 torony az ágyúval együtt RM fejlesztés...szóval ha a Lance-be beígérik a toronyórát lánccal, akkor valszeg az RCT30-ban is le tudják cserélni a 30mm-s ágyút 35-ösre...