[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 895
44 915
113
"A mai napon, december 31-én a LYNX KF-41 lánctalpas gyalogsági harcjármű egy példányát szállították a Montelibrettiben (Róma) található Hadsereg Többfunkciós Tesztközpontjába (CEPOLISPE).
A járművet előzetes ellenőrzési, tesztelési és műszaki értékelési tevékenységekre használják (az A2CS/AICS program előkészítéseként). A hadsereg tesztmérnökei lesznek felelősek a LYNX megismertetéséért, és számos értékelést végeznek a jármű mobilitásának, védelmének, tűzerejének és interoperabilitásának tesztelésére.
A Rheinmetall által 2015 óta tervezett LYNX KF-41 egy legújabb generációs jármű, amelyet moduláris felépítés és jelentős sokoldalúság jellemez, amely lehetővé teszi, hogy különböző funkciókat láthasson el, kezdve a gyalogsági harcjárműtől (IFV), amelyen áthalad. a csapatszállító (APC), vagy a parancsnoki állomás vagy a mentő/balesetszállító járművei. Az a tény, hogy a LYNX első példánya már hazánkban van a kezdeti tesztelési tevékenységekhez, arra készteti az embert, hogy azt gondolja, hogy a hadsereg keményen nyomja az A2CS/AICS program gyorsítóját (és eltökélt szándéka, hogy betartsa a nagyon szoros határidőket) ."

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 476
15 181
113
Tényleg jó összefoglaló írás lett. Azon meglepődtam, hogy még arra is odafigyeltek, hogy utána olvassanak, melyik egységet kiről neveztek el, és egy-egy mondtatban le is írják.
Szeretem oket olvasni akarmennyire maceras forditozni mert alaposak, sot egyszer volt egy nagy eliras egy cikkukben baratom irt nekik es 1oran belul javitottak is. Mashol leszarjak :rolleyes:
Mondjuk azt a reszet nem ertem mintha egy kicsit negativ lenne hogy egy lynx zlj 3 szazadbol allhat csak :hadonaszos:

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 692
19 026
113
En mar nem azt se tudom a mienk végül hány századból all majd es hány lynxet fog tartalmazni egy zlj mert annyi verziót hallottam hogy nem tudom eldönteni melyik igaz.
Az egyik opcióba van csillagromboló üteg is :eek:
Passz. Mondjuk ők is a német gyártásból következtettek, szóval bármi lehet, meg az ellenkezője is. :D

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 703
3 631
113
Szeretem oket olvasni akarmennyire maceras forditozni mert alaposak, sot egyszer volt egy nagy eliras egy cikkukben baratom irt nekik es 1oran belul javitottak is. Mashol leszarjak :rolleyes:
Mondjuk azt a reszet nem ertem mintha egy kicsit negativ lenne hogy egy lynx zlj 3 szazadbol allhat csak :hadonaszos:
Nem negatív, csak erősen találgatnak, hogy hogy a fenébe jön ki a rendelés, ha 209 jármű van (a 209-218 különbség nem esett le nekik, hogy Büffel lett) és 3 zászlóalj, akkor ez most hogy lesz
(mert az úgy 70 jármű, de még ha a 8 AVt leveszed, akkor is 62, és ok, hogy van benne mindenm de akkor is szép kövér szám. Ja, és akkor hogy van ez? 258-as darabszám ez új, vagy már el is felejtettem hogy meg volt cáfolva?)

• Tetszik
Reactions: Catles

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 877
134 449
113
Nem negatív, csak erősen találgatnak, hogy hogy a fenébe jön ki a rendelés, ha 209 jármű van (a 209-218 különbség nem esett le nekik, hogy Büffel lett) és 3 zászlóalj, akkor ez most hogy lesz
(mert az úgy 70 jármű, de még ha a 8 AVt leveszed, akkor is 62, és ok, hogy van benne mindenm de akkor is szép kövér szám. Ja, és akkor hogy van ez? 258-as darabszám ez új, vagy már el is felejtettem hogy meg volt cáfolva?)
209. 3 zászlóalj és egyáltalán nem sok.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 895
44 915
113
"Pápamobilos" vezető képzőből hány darab lesz? Ezt lehet tudni?
209 nem osztható hárommal (3zlj), szóval ez alapján két vezető képző lehet az eltérés oka: 3x69=207 + 2 vezetőképző a "tippem".

• Tetszik
Reactions: endre

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 717
84 262
113
258-as darabszám ez új, vagy már el is felejtettem hogy meg volt cáfolva?)
Palkovics mondta egyszer még 2021 nyarán, amikor még miniszter volt, azóta kering itt ez a szám is. Aladeen meg így írta be a Wikipediára: "A megrendelt mennyiség a bejelentés óta 256 harcjárműre emelkedett egy az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának egyik jegyzőkönyve szerint, bár azóta ezt más forrás nem igazolta vissza.[17]" (Esetleg érdemes újra átolvasni azt a beszámolót, hogy majdnem 4 évvel később hol tartanak a hadiiparral, mi és hogyan valósult meg belőle azóta.)