[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 933
21 327
113
Gondolom Zalaegerszegen nem lehetne egy ilyen filmet forgatni, mert ugye minden is titkos. Mármint hazai stáb nem forgathatna,arra gondoltam.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 721
143 941
113
Gondolom Zalaegerszegen nem lehetne egy ilyen filmet forgatni, mert ugye minden is titkos. Mármint hazai stáb nem forgathatna,arra gondoltam.

Leragasztják a telefonod kameráit ha bemesz....

Kielben meg unterlüssben meg simán viheted

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 256
106 796
113

Ez a film részben a zalai gyárban készült.
Zalaegerszeg
Automatizált raktár, logisztika

Leragasztják a telefonod kameráit ha bemesz....

Kielben meg unterlüssben meg simán viheted
Sztem ez attól függ, melyik területre mész. Az autógyárakban az előszériás területeken külön engedélyhez kötött beléptetés van és vagy leragasztják a telefonod, vagy le kell kívül egy széfben tenned. Nemcsak itthon Németországban is, ők hozták be hozzánk ezt a rendszert.
Aztán ki, mikor, mennyire ellenőrzi más téma, de simán szóbeli lebaxás, fegyelmi, vagy kitiltás is járhat érte.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 721
143 941
113

Sztem ez attól függ, melyik területre mész. Az autógyárakban az előszériás területeken külön engedélyhez kötött beléptetés van és vagy leragasztják a telefonod, vagy le kell kívül egy széfben tenned. Nemcsak itthon Németországban is, ők hozták be hozzánk ezt a rendszert.
Aztán ki, mikor, mennyire ellenőrzi más téma, de simán szóbeli lebaxás, fegyelmi, vagy kitiltás is járhat érte.
A főbejáraton való behaladáskor a portán leragasztják vagy ott kell hagynod :D Nem beljebb hanem egyből.
A német üzemekben a prototípusok építő műhelyeibe bevihetted csak mondták, hogy ne fotózz légyszi. KMW dettó.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 178
36 955
113

Neméppen.Voltam nyugaton,németbe is autógyárban is,hadiüzemben is-és nem ragasztanak le semmit.Ha nincs meg a belépési engedélyed,nem engednek be.De ha megvan az engedélyed,akkor nem ragaszgatnak,vesznek el semmit.
Nálunk van ez a ragasztási mánia.

• Tetszik
Reactions: honved and Ocses

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
30 256
106 796
113
Neméppen.Voltam nyugaton,németbe is autógyárban is,hadiüzemben is-és nem ragasztanak le semmit.Ha nincs meg a belépési engedélyed,nem engednek be.De ha megvan az engedélyed,akkor nem ragaszgatnak,vesznek el semmit.
Nálunk van ez a ragasztási mánia.
Attól függ hol voltál.
Ahol én dolgozotam kívül volt széf ahol le kellett tenni vagy matrica.Ellenőrzés hanyag volt. De amikor a német főnök elkapta egy magyar kollégámat privát telefonnal, simán letiltatta onnan a kártyáját.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 631
17 391
113
Sztem ez attól függ, melyik területre mész. Az autógyárakban az előszériás területeken külön engedélyhez kötött beléptetés van és vagy leragasztják a telefonod, vagy le kell kívül egy széfben tenned. Nemcsak itthon Németországban is,
Ahol még èn voltam ott elmèletben működik.

Szólnak ne fotózz.
Ennyi.
Ki volt rakva tábla.

Csak akinek engedèlye van az mehet be....
Na meg a kamionsofőrök. :D
Meg aki èppen arra jár ès besètál valamelyik nyitott ajtón.:cool:

A prototípusokat fèltik.:rolleyes:
Aztán a selejtet kiviszi a buchl ès kiborítja a telephelyèn. Mindenki láthatja a nagy titkokat.

Kint nèmetben meg nem is nèztèk, kèrdeztek semmit.

De úgy látom itt nekem más gondolatmenetet van.
Èn azt tartanám optimálisnak, ha ilyen mit/hogy gyártunk videók nem kèszülnènek ilyen szintű technikáról.
Szerintem az a normális, hogy leragasztják a kamerát.
De ha utána meg mutogatják a gyárat, akkor tök fölösleges.

Ráadásul ha valaki nagyon akar, úgyis megoldja hogy csináljon felvètelt.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 178
36 955
113
Na meg a kamionsofőrök. :D
Érzékeny helyekre a kamionsoförnek is rendelkeznie kell a megfelelő biztonsági minősitéssel.
Nekem agusztusban lejárt az a EU/NATO biztonsági igazolványom,amivel beengedtek lényegében akárhova (na azért nem teljesen,de majdnem).És mivel már nem olyan cégnél dolgozom,ahol szükségem lenne rá,nem hosszabbitottam meg.
Most nem engednének be olyan helyekre,ahova régen igen

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 631
17 391
113
Érzékeny helyekre a kamionsoförnek is rendelkeznie kell a megfelelő biztonsági minősitéssel.
Nekem agusztusban lejárt az a EU/NATO biztonsági igazolványom,amivel beengedtek lényegében akárhova (na azért nem teljesen,de majdnem).És mivel már nem olyan cégnél dolgozom,ahol szükségem lenne rá,nem hosszabbitottam meg.
Most nem engednének be olyan helyekre,ahova régen igen
Nem is ilyen szintre gondolok.

De nálunk is mert kis szèria prototípusok voltak, ezèrt elvileg csak az èpületben dolgozóknak volt engedèly a kártyájára.
Meg persze pár kiválasztottnak.

De amikor jött a kamion ès ott várakozott, simán beengedtèk a mosdóba, vagy autómatákhoz a raktárosok.
Főleg mert ők is külsős cèg dolgozói voltak. Kb leszarták.

• Tetszik
Reactions: Negan

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 346
5 856
113
az összehangolt nem feltétlen azt jelenti hogy szorosan egymás mellet repülnek vagyis egy-két nagy kaliberű gránát nem feltétlen szedi le őket. Meg hát a Leo2 alig képes felemelni a lövegét: nem légvédelemre találták ki.

Mikrohullámú drón sütő LEONIDAS ígéretesnek tűnik, csak gyanús nekem, hogy valamiért még senki nem rendelt tőlük, meg más nem igazán fejleszt hasonlót. Pedig ha tényleg annyira hatásos mint a promo-anyagaik mutatják kb. csak ezt kéne venni...
A gond szerintem az lehet ha bekapcsolják bármi elektronika ami abban az irányban van az kuka.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 617
6 118
113
A főbejáraton való behaladáskor a portán leragasztják vagy ott kell hagynod :D Nem beljebb hanem egyből.
A német üzemekben a prototípusok építő műhelyeibe bevihetted csak mondták, hogy ne fotózz légyszi. KMW dettó.
Az SDI kapujában is leragasztják a telefonod. Meg fém detektoros kapun ellenőrzik, hogy nehogy be vagy ki vigyél bármilyen adattárolót. Nem csak magyar sajátosság ez.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 721
143 941
113
Az SDI kapujában is leragasztják a telefonod. Meg fém detektoros kapun ellenőrzik, hogy nehogy be vagy ki vigyél bármilyen adattárolót. Nem csak magyar sajátosság ez.
Az RM nèl nem àltalános úgy hogy voltam jópár üzemükben és a magyar dolgozók szerint is a teljes vàllalatcsoportnàl itt a legszigorúbb.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 933
21 327
113
Sztem ez attól függ, melyik területre mész. Az autógyárakban az előszériás területeken külön engedélyhez kötött beléptetés van és vagy leragasztják a telefonod,

Általában az autóiparban, gyárban, kiraknak egy táblát, hogy fotózni, filmezni, tilos. Nagyjából ennyi, de nem vesznek el semmit. Amennyiben beengednek egy gyárba, nem kutatnak át. Bár ha nincs ott dolgod, úgysem engednek be. A dolgozókat azért szokták baxtatni, hogy ne legyen náluk telefon, hogy munkaidőben ne azzal foglalkozzanak.

• Tetszik
Reactions: Negan

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 617
6 118
113
Általában az autóiparban, gyárban, kiraknak egy táblát, hogy fotózni, filmezni, tilos. Nagyjából ennyi, de nem vesznek el semmit. Amennyiben beengednek egy gyárba, nem kutatnak át. Bár ha nincs ott dolgod, úgysem engednek be. A dolgozókat azért szokták baxtatni, hogy ne legyen náluk telefon, hogy munkaidőben ne azzal foglalkozzanak.
TISAX előírás, hogy nem szabad fényképet csinálni. Persze a nincs előírva, hogy ezt a cég hogyan tartatja be, pl. kamera leragasztás, telefon elzárás, vagy csak egy sima figyelmeztető tábla. A VW megköveteli a beszállítóktól hogy megfeleljenek a TIXAS előírásoknak, innentől meg mindenki úgy értelmezi ahogy akarja, vagy ahogy az auditorok ajánlják.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 094
38 237
113

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 948
27 511
113
d40e6a75c09df6d939d6e8a6595b3ae9.png