Sráácokk és lányok (ha vannak
) .
Én nem igazán szimpatizálok a Lynx-el , mert szimplán nem tetszik és egyébként nem is nagyon értek hozzá. De az biztos, hogy a világ egyik legjobb, legmodernebb cucca és az eddigi beszerzések alapján remélhetőleg nem valami putriverziót veszünk belőle. Én remélem , hogy a török vasakkal nem zártuk le az APC kérdést sem. DE javítsatok ki, ha tévedek.. jelenleg, se önjáró lövegünk nincs, se IFV. A jelenleg rendszerben szenvedő BTR-ek helyett pedig űrkorszaki változás lesz, majd a katonáknak is sokat kell tanulnia..
Amúgy meg itthon lehet, hogy még nincs meg az ipari háttér és nem igazán találkoztak ilyen feladatokkal... de azért itthon a mérnökképzés nem olyan rossz ám... elég sok jó, fiatal mérnökünk van akik még érdeklődőek, motiváltak és ha a világszínvonahoz hozzáférnek.. akkor azok is maradnak. Én sem hittem volna , hogy mennyi nagy koponya van itthon (csak hát ugye leginkább a magán szférában) és nem olyan egetverő nagy pénzekért, jó fizetéssel a kint dolgozó magyar szakemberek is hazacsábíthatóak ám és nem, nem kell meglegyen a német vagy más fizetés, csak az igényeiket kell kielégíteni. Biztonságban szeretnék magukat érezni, normális betegellátást, szeretnék látni, hogy mikor és hogyan lesz majd saját lakásuk illetve nem 10 éves autó.. 5 év hitelre.. no meg évi 2-3x elutazni nyaralni. Ezek nem akkora igények ám, csak az öregek "a mi időnkben".. szöveggel mondják ,hogy milyenek.. hát meg is lehet nézni azokat az országokat. Sajnos itt részben az idősebb korosztály mentalitása is jelentősen visszafogja a fejlődést. Személyi kultuszok, uram-bátyám, "jóvanazúgy" , "majd én tudom" , "nekem ne mondja meg egy fiatal".
Szerintem a hazai gyártást lépésenként fel lehetne építeni és valóban nem Nyugat-Magyarországra kellene ezeket a gyárakat telepíteni, hanem oda, ahol NINCS munka meg alacsonyak a bérek, milyen jó is , amikor 30 gyárat bedobsz egymás mellé és egymástól szívják el a munkaerőt... A HR probléma Magyarországon meg óriási, lassan már Győrben is a gyári munkások többsége ukrán lesz, mert a magyar már Szlovákiába, Csehországba, Ausztriába, Németországba jár ki.. vagy ott biztos nem kell akkora szaktudás ugye?!... No meg a covid miatt sok szakembert elküldtek..
Én a szárazföldi dolgokhoz abszolút nem értek, de remélem a mi HOZZÁÉRTŐ katonáink döntik el, hogy milyen felszerelések legyenek és eddig úgy látom, hogy elég jól átgondolt séma alapján megy az egész, az egyik legjobb cuccokat vesszük, lesz mögötte ipari háttér bár én picit félek ettől az erős német függéstő és remélem , hogy a Currus-t meg a Heros-t nem vonják be,mert..
Mondjuk szerintem azt az RM lőné ki, hogy "EZT, ÍGY NEM!"
.