Ezzel azért kicsit mellé lőttél, Krisss tiszt, râadâsul, ha jól tudom, éppen "tankos", így igen, képviseli itt az állományt. A szín: az eddigiek miatt igen, furcsa ez az új, de egyáltalán nem rossz itthonra. Már Budaörsön a kebabos kocsik is hasonlóan voltak, kizárt hogy ez ad hoc minta lenne
Hogy ki lőtt mellé és mennyire azt nem biztos, hogy jól tudod.
Hogy mit képvisel és mennyire, azt megint nem lehet tudni, hisz mindenki azt mond amit akar, a bölcsebbje meg azt nem mond amit nem kellene.
Nem ad hoc a minta, akik közel vannak a tűzhöz, azok tudják a történetét is, az is elég magyaros. De ezt mások biztosan elmondják majd egyszer.
Egy biztos, szakma nincs mögötte, de ettől még nem annyira rossz, hogy azonnal festeni kellene. Az álcafestésnek vannak elvei, mondhatni szabályai, amitől persze el lehet térni, de általában nem érdemes. Manapság számítógéppel tervezik a komoly álcázófestéseket, ha ezt azzal tervezték volna, akkor arányosan lennének elosztva a színek a harckocsik felületén.
Messziről látszik, hogy nem így van, ez a hozzáértőknek azért elmond valamit. Én a színeket is vitatom, de az tényleg szubjektív, bár a vanília sárga feltűnően nagy hiba.
Reméljük a következő majd jobb lesz, de azért az MH járműveinek csak jó lenne egy egységes álcaminta, amit le lehetne védetni, csak mi használhatnánk. Az sem lenne gond, ha csak a színek kódja egyezne meg (nekünk a festés javítása miatt lenne jó), az arány a járművek szerepköre miatt kissé eltérhet.
Az is egy választás lenne, - és szakmailag azt is meg lehetne indokolni -, ha csak egyszínű zöldre festenénk őket, de az a zöld legyen egy csak ránk jellemző zöld szín. (Spanyol Leopardok pl.). Nekem még a NATO RAL 6031-is jó, az egy egyszerű sötétzöld, az oroszok is ilyesmire festik mostanában mindenüket szinte, biztos meg van az oka.