[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Azt vettem észre, hogy nagyon más a a Lynxeink csővége, mint pl. a Pumáké.
Nincs hozzávezető kábel és nagyon kis "vékonyka": mintha nem lenne rajta a lőszerprogramozó-tekercs vagy csak nagyon áttervezték...inkább sima csőszájféknek / lángrejtőnek tűnik a mi gépágyúnk végén a "tölcsér"...
@krisss ? :)

lynx-gun.png
Át lett tervezve.

Most komolyan f@szsagot irtak le meg oda is vagy csak mi nem tudunk valamit?
Az infók egy része a nálunk is bemutatott proto felszereltségére vonatkozik.

Az RM-nek volt egy future-proof torony koncepciója, viszont az uki háború miatt a vevő gyorsítási igénye nem hagyott elég időt arra, hogy ebből egy sorozatgyártásra érett konstrukciót hozzon össze a gyártó. Így a gyártó elővette az ausztrál tenderben már letesztelt torony kialakítást és kisebb módosítások (magyarul kókányolás) után ez lett számunkra a final design. Ahogy a mondás tartja: hamari munka sosem jó. Szvsz lesznek még vele problémáink (gyk béta tesztelők vagyunk sok pénzért).

Mielőtt mindenki nekem esik: magán vélemény.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: kamm and Pogány
Az infók egy része a nálunk is bemutatott proto felszereltségére vonatkozik.

Az RM-nek volt egy future-proof torony koncepciója, viszont az uki háború miatt a vevő gyorsítási igénye nem hagyott elég időt arra, hogy ebből egy sorozatgyártásra érett konstrukciót hozzon össze a gyártó. Így a gyártó elővette az ausztrál tenderben már letesztelt torony kialakítást és kisebb módosítások (magyarul kókányolás) után ez lett számunkra a final design. Ahogy a mondás tartja: hamari munka sosem jó. Szvsz lesznek még vele problémáink (gyk béta tesztelők vagyunk sok pénzért).

Mielőtt mindenki nekem esik: magán vélemény.
Csak épp nem történt semmiféle gyorsítás vevői igényre - sőt még késtek is!
2022 Q2-Q3-ra várták eredetleg is az első Lynxet. Ez a torony már bőven ki volt találva mire kitört az ukrajnai balhé...

A Zrínyi program gyorsítása egyelőre csak szájkarate, "lőzung". Szerintem örülnek, ha menetrend szerint tudják fizetni az eddig megrendelt cuccokat...

Csak épp nem történt semmiféle gyorsítás vevői igényre - sőt még késtek is!
2022 Q2-Q3-ra várták eredetleg is az első Lynxet. Ez a torony már bőven ki volt találva mire kitört az ukrajnai balhé...

A Zrínyi program gyorsítása egyelőre csak szájkarate, "lőzung". Szerintem örülnek, ha menetrend szerint tudják fizetni az eddig megrendelt cuccokat...
Az egyéni felszerelések beszerzését előrehozták, külön, új forrást, pénzt tették mellé évközben.

Az egyéni felszerelések beszerzését előrehozták, külön, új forrást, pénzt tették mellé évközben.
Hááát inkább bepótoltak egy több éves hiányt - a személyi felszerelésnek kellett volna az elsőnek lenni a nagy vasak előtt! Pláne, hogy 64mrd-ből megvalósítható, ami aprópénz szinte a lánctalpasokhoz képest. 2010-es évekvégén még jól pörgött a gazdaság: belefért volna 2-3 év alatt megvenni ezeket a cuccokat.
"Not impressed..." :p

Hááát inkább bepótoltak egy több éves hiányt - a személyi felszerelésnek kellett volna az elsőnek lenni a nagy vasak előtt! Pláne, hogy 64mrd-ből megvalósítható, ami aprópénz szinte a lánctalpasokhoz képest. 2010-es évekvégén még jól pörgött a gazdaság: belefért volna 2-3 év alatt megvenni ezeket a cuccokat.
"Not impressed..." :p
64mrd a 2016-os költségvetés kb. 15%-a, a jövő èvinek kevesebb mint 5%-a. Egyébként a Bren és pisztoly cserével kezdték. Abban igazad van régi, fájó hiányosság.

A magyar Lynx cikket többnyire én szerkesztem és ott nincs 3 csövű géppityú - a nagyobb motor ugyan említve van egy régi HT cikkre hivatkozva, de a kisebbet is odaírtam. Azt hiszem lassan elég bizonyosággal a kisebb került bele szóval majd frissítem...

Nem szükséges. Ha a szomszédaink olvasgatják, legalább tudni fogják, hogy van 1500 LE változatban is. Nekik csak ennyit kell tudniuk. :rolleyes: