Én biztos vagyok benne, hogy a zl. tüzérség valamilyen félautomata aknavető megoldást fog kapni. Legyen az akár a SRAMS, vagy akár a NEMO torony.
Abban igazad van, hogy ez azért nem egy hatalmas mérnöki feladat, de akkor is meg kell oldani.
Emellett el kell készüljön az emelt belmagasságú verzió is. Tudtommal ilyen még nincs. Ez kelleni fog mind a parancsnoki, mind a sebesültkihordó verzióhoz.
A másik alternatíva, hogy ezeket a feladatokat kerekes platformon oldjuk meg sokkal olcsóbban. De ha jól emlékszem a sebesültkihordó verzió meg is volt említve a már megrendelt tételeknél.
Abba, hogy '22-re itt legyen a 46db, abba szerintem nem fog beleférni a legkisebb fejlesztési késedelem sem. Ezért gondolom, hogy a 46db az fullban Lance 2.0-s toronnyal fog érkezni. A fenmaradó mennyiséggel meg elegendő lesz itthon elpiszmogni. Várhatóan az alverziók majd a legvégén fognak - már itthon - legyártódni.
Nagyjából minden ilyen programnál ez szokott a menetrend lenni. Lásd még: cseh Pandur program. A parancsnoki egységek csak most készülnek, pedig az IFV konfig már elég régen rendszerben van...