erről szabad picit többet tudni ? Nem az S1 upgrade kapja a MELLS-t ?A puma a full használhatótól marha messze van nem véletlen dobta vissza minden érdeklődő. (15 éve nincs integrálva az ígért pct rakéta valami miatt? )
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
erről szabad picit többet tudni ? Nem az S1 upgrade kapja a MELLS-t ?A puma a full használhatótól marha messze van nem véletlen dobta vissza minden érdeklődő. (15 éve nincs integrálva az ígért pct rakéta valami miatt? )
Az A7 még mindig nem RM (most már szerintem 15X mondtam el neked) hanem KMW se nem prototípus mivel Katar már vett előttünk belőle.Mint pld. a Leo2A7HU, Skyranger stb ... Minden prototípust megvettünk az RM-től amig volt pénz ... bocsi..
A PUMA meg használható. A pctörő rakéta integráció... Háát a Németországot nem fenyegette semmi és senki, kurvára nem akartak rá pénzt költeni. Ezért nincs pld (más haderőnem) Pirate rendszer a német Eurofightereken.. Mindenhol alap (kivéve Ausztria)..
Őszintén szólva a katonáink akik próbálták mindkettőt a lynxet preferálják. A puma a full használhatótól marha messze van nem véletlen dobta vissza minden érdeklődő. (15 éve nincs integrálva az ígért pct rakéta valami miatt? ) Őszintén szólva az újgenerációs német cuccokat így utólag kerülném inkább..
Már megtörtént az integráció (MELLS), és meg is rendelt belőle a BW 50db-ot és 2029-ig modernizálnak tovabbi 143db-ot (az összeset) S1 modifikációra és a megrendelt 50db is ilyen már alapból.Az A7 még mindig nem RM (most már szerintem 15X mondtam el neked) hanem KMW se nem prototípus mivel Katar már vett előttünk belőle.
A SPIKE (MELLS néven rendszerben a németeknél) integrációt a PUMA-ra pedig megrendelték és ki is fizették. Viszont nincs fent azóta se az RCT-30-as tornyokon egy-két prototípuson kívül évekkel ezelőttről.
A szárazföldi dolgokat ne erőltesd Pisti mert nagyon nem a te asztalod, minden tisztelettel.
2015-ben rendelték meg egy akkori upgrade programban először.Már megtörtént az integráció (MELLS), és meg is rendelt belőle a BW 50db-ot és 2029-ig modernizálnak tovabbi 143db-ot (az összeset) S1 modifikációra és a megrendelt 50db is ilyen már alapból.
Rheinmetall
Major order for the German army technology industry: Bundeswehr orders fifty more Puma infantry fighting vehicleswww.rheinmetall.com
Azt akartunk venni először.Sokan lehúrrogtak a CV90 miatt, pedig alapvetően nem rossz.
De nem minden járműre, a 143db az az ami semmilyen modernizáción nem esett még át.2015-ben rendelték meg egy akkori upgrade programban először.
Akkor konkrétan magát a fejlesztést rendelték meg. Beépítésre nem került és a tényleges integráció kb most lett kész mert eddig technikai problémákkal küzdöttek.De nem minden járműre, a 143db az az ami semmilyen modernizáción nem esett még át.
Azt akartunk venni először.
0-ról gyárat nem ajánlottak, se lőszergyárat se a többi cullangot.Gondolom ők nem ajánlottak megfelelő nyugdíjas állást a beszerzési biztosnak
De csak az mondatja veled, a puma mint olyan egy technikai kudarc a német hadiiparnak.Nem csak a személyes preferencia mondatja velem
Amit linkeltem az 2023-as bejegyzés. Ha akkora csőd lenne nem rendeltek volna belőle többet. Az tény, hogy nem egy egyszerű szülés a PUMA, de a technikai kudarc egyértelműen nem igaz. Ezt mutatja az is, hogy a legproblémásabb részét a járműnek a hollandok megrendelték a Boxerjeikhez, tehát a tornyot is rendberakták. Tudok még mondani jónéhány olyan programot, ami a PUMA-hoz hasonló utat járt be. Nem kell messzire menni, a SZU-27 gyakorlatilag félkész típus volt amikor rendszeresítették a szovjetek (bár ők ezt nagyon sok esetben így csinálták, lásd T-64 vagy most a SZU-57), de ott van a EF2000 is ami a Tranch 3 csonaggal éri el azt amivel eleve rendelkeznie kellett volna, vagy a Raptor aminek az OGBS rendszere szarakodott évekig (több mint fél evig állt moatta földön a flotta). Ma már annyira összetettek a harcjárművek is (a repülőkről ne is beszéljünk), hogy nincs én nem is lehet, olyan, hogy pikpakk kész, semmi baja, elsőre, gyorsan és olcsón sikerül.De csak az mondatja veled, a puma mint olyan egy technikai kudarc a német hadiiparnak.
0-ról gyárat nem ajánlottak, se lőszergyárat se a többi cullangot.
Itt ez volt a lényeg.
Ahogy már leírtam párszor, itt a hangsúly nem a haderőfejlesztés volt sosem hanem az iparfejlesztés.Pofátlan módon csak egy létező és működő járművet tudtak fölajánlani, amely a világ számos országában rendszerben állt sikerrel?
Hát ez tényleg hallatlan
Nem csoda, hogy el lettek hajtva. Se egy üres papír, se egy rajz asztal, se egy jól csengő RM állás a beszerzési biztos politika utáni éveire...
Nem értenek ezek a bizniszhez
Ahogy már leírtam párszor, itt a hangsúly nem a haderőfejlesztés volt sosem hanem az iparfejlesztés.
Fogd már fel, hogy politikai szinten senkit nem érdekelt, hogy mit vesznek. Az volt a lényeg, hogy gyár is jöjjön és ha jön a gyár is akkor a pénz is sokadlagos szemponttá vállt. Elbaszva pedig nem lett minden.Ahogyan leírtam párszor, a hangsúly azon van, hogy alkalmatlan idióták. Fentebb vázoltam, hogy tized annyi pénzből ennél többet is ki lehetett volna hozni. De ha nincs szerencsénk is ugyan ennyi pénzből sokkal előrébb állnánk.
De elengedem mára ezt a témát. Csak a vak nem látja, hogy majdnem minden is el lett baszva.
Minden nem de elég sok minden el lett.Fogd már fel, hogy politikai szinten senkit nem érdekelt, hogy mit vesznek. Az volt a lényeg, hogy gyár is jöjjön és ha jön a gyár is akkor a pénz is sokadlagos szemponttá vállt. Elbaszva pedig nem lett minden.