[HUN] Lánctalpas gyalogsági harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 023
16 956
113
(Most már) Dr. Ocskay István értekezése elérhető:
„A Magyar Honvédség páncélozott harcjárműállományának kialakulása, korszerűsítésének szükségessége és meghatározó tényezői”

Néhány csemege:
A harcjárművek kategorizálásának egyértelműsítése (40.oldal)
Botond-2, SPR-1
Amcsik anno jo sok bradleyt akartak adni :D

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 282
87 200
113
Amcsik anno jo sok bradleyt akartak adni :D

Idézet a doktori értekezésből:

" A 2016. szeptember 19-i miniszteri értekezleten a HM Miniszter elfogadta a nehéz lövészdandár, mint NATO-képességcél mielőbbi kialakítását, amihez az
amerikaiak felajánlottak számunkra 280 db Bradley M3 és 814 db Bradley M2 típusú letárolt – nagyjavítást igénylő – PGYH átvételét. A jelentős korszerűsítést és felújítást igénylő eszközök átvételének lemondása megfelelő lépés volt az amerikai elköteleződésünk csökkentése érdekében, egyben előszobája lett annak, hogy megkezdődhessen a Zrínyi 2026 HHP tervezése, amely a gerincét adta a 2017-re elkészülő hosszú távú tervnek."

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 023
16 956
113
Idézet a doktori értekezésből:

" A 2016. szeptember 19-i miniszteri értekezleten a HM Miniszter elfogadta a nehéz lövészdandár, mint NATO-képességcél mielőbbi kialakítását, amihez az
amerikaiak felajánlottak számunkra 280 db Bradley M3 és 814 db Bradley M2 típusú letárolt – nagyjavítást igénylő – PGYH átvételét. A jelentős korszerűsítést és felújítást igénylő eszközök átvételének lemondása megfelelő lépés volt az amerikai elköteleződésünk csökkentése érdekében, egyben előszobája lett annak, hogy megkezdődhessen a Zrínyi 2026 HHP tervezése, amely a gerincét adta a 2017-re elkészülő hosszú távú tervnek."
Koszonom :D telefonról nem bírtam kimásolni.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 999
6 475
113
...
Azért az kiderült az elmúlt bő 10 évben, hogy nekünk nem a rajzasztalról kell technikát venni, az nem baj, ha magyarosítjuk a saját igényeink szerint, de ennyi.
Rajzasztalról csak akkor érdemes venni, ha még nincs a piacon olyan termék. Nem véletlen hogy USA is sok esetben vesz más országokban már gyártott technikát, persze saját gyártással.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 979
15 916
113
Azért az kiderült az elmúlt bő 10 évben, hogy nekünk nem a rajzasztalról kell technikát venni, az nem baj, ha magyarosítjuk a saját igényeink szerint, de ennyi.
Párszor mèg ezen a fórumon is le lett írva, hogy papírról venni elèg necces.
Gondolnám ezzel a MH döntèshozói is tisztában voltak.

El lehet mondani az RM-re hogy gyökerek, meg átbasztak minket. Ès most csodálkozni.

De nem egy unokázós csaló szintjèin kellene beszopni semmilyen gyártó igèretèt.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 343
88 227
113
Párszor mèg ezen a fórumon is le lett írva, hogy papírról venni elèg necces.
Gondolnám ezzel a MH döntèshozói is tisztában voltak.

El lehet mondani az RM-re hogy gyökerek, meg átbasztak minket. Ès most csodálkozni.

De nem egy unokázós csaló szintjèin kellene beszopni semmilyen gyártó igèretèt.
Az elsők közt írtam le még a hurráoptimizmus idején.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 760
47 165
113
Az elsők közt írtam le még a hurráoptimizmus idején.
Ráadásul a Lynx egy baromi kiforrott eszköz volt azokhoz képest(!) amikre befizettünk! :D
Hitron, HX3 löveg, Skyranger, KF51 - minimum egy papírt aláírtunk az RM összes fejlesztési ötletére, de némelyikre pénz is ment pedig max makett létezett!
Ezekhez képest a Lynx "működött"! :D

Baromi rossz az RM termékfejlesztések sikeraránya - nem hiába nem volt rajtunk kívül más balek akiket ez érdekelt.
Egyelőre csak a Skyrangenrek vannak vevői, meg a Lynxre olasz érdeklődés.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 064
64 123
113

Tényleg ember, ez most derült ki neked? o_O
Persze amikor 10 évvel ezelőtt szóltam, hogy nem kellene ezt csinálni, akkor meg engem hülyéztetek...
Aztán 10 év távlatából nézve a legtöbb dologban nekem lett igazam. Sokra nem megyek vele, de ne tegyünk úgy, mintha nem szóltunk volna ezekről előre ;)

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 979
15 916
113
;)Tényleg ember, ez most derült ki neked? o_O
Persze amikor 10 évvel ezelőtt szóltam, hogy nem kellene ezt csinálni, akkor meg engem hülyéztetek...
Aztán 10 év távlatából nézve a legtöbb dologban nekem lett igazam. Sokra nem megyek vele, de ne tegyünk úgy, mintha nem szóltunk volna ezekről előre ;)
Te mindent is jobban tudsz. :D Mindenkinèl is.;)

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: Catles and krisss

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 064
64 123
113
Te mindent is jobban tudsz. :D Mindenkinèl is.;)

Örülök, hogy kezdesz rájönni. Javasolnám keresd vissza az akkori hozzászólásaimat.
Feketén fehéren leírtam, hogy nem szabad rajzasztalról venni technikát!
Azt is leírtam, hogy az RM egy alja szar cég.
Nah, ebből mi nem vált valósággá? o_O

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 979
15 916
113
Örülök, hogy kezdesz rájönni. Javasolnám keresd vissza az akkori hozzászólásaimat.
Feketén fehéren leírtam, hogy nem szabad rajzasztalról venni technikát!
Azt is leírtam, hogy az RM egy alja szar cég.
Nah, ebből mi nem vált valósággá? o_O
Spec hasonlót èn is leírtam nem csak ebben a topicba hanem a kc-ban is.
Ahogy jópáran mások.

A közkedvelt Negan kb százazor írta le, hogy alapos csapatpróba illene egy jármű megvètele elött.

Azt hogy az rm mennyire szar-nem szar azt èn nem tudtam.

Egy cèg szerintem annyira szar mint a vezetèse.

A honvèdsèg szakèrtői meg jobban is kèpbe lehettek volna. :confused:

Nem tudom milyen korrupció, politikai nyomás volt.

Gondolom a Maróth nem vèletlen lett pattintva.

Esetleg csak ők adtak gyárat.

Látjuk egy gidránnal mennyit faszkodnak.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 679
5 944
113
Sőt jó sansszal az olasz projektre is bedolgozhatunk majd, ahogy most az olasz LYNX-ek is itthon készülnek.
Lemaradtam valamiről?
Én még ott tartok, hogy a magyar gyárból, a honvédséghez is csak mutatóba érkeztek Lynxek. Túlnyomó részt Németországból jöttek!
És hogy most nálunk készülnek az olasz Lynxek? Erről forrás?
Tudtommal csak tesztelésre küldtünk nekik, ami nem ugyanaz!

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 023
16 956
113
Lemaradtam valamiről?
Én még ott tartok, hogy a magyar gyárból, a honvédséghez is csak mutatóba érkeztek Lynxek. Túlnyomó részt Németországból jöttek!
És hogy most nálunk készülnek az olasz Lynxek? Erről forrás?
Tudtommal csak tesztelésre küldtünk nekik, ami nem ugyanaz!
Majd ha iden ev vegen az olaszok ala irjak (ha ala irjak) akkor okosabbak leszunk, de van ra esely amit silvio mondott.