Olvass vissza.???
Valaki állította ezek ellenkezőjét?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Olvass vissza.???
Lehet hogy neked kéne, merthogy én tutira nem írtam ilyesmit.Olvass vissza.
A HM-es kommunikáció szerint ez utóbbi (MMR) a miénk.ELM-2084
Ez a variáns a család legkiemelkedőbb tagja, két alvariánssal, amelyeket megkülönböztetnek az antennaméret és a hatótávolság képességei: Az MMR képes légi megfigyelésre, ellenséges fegyverek felkutatására és a közepes hatótávolságú tűzvezetésre.
Válaszoltam a Bronco topicban, de miért is lenne baj, ha nem tudja maga letenni. Ha meghibásodik a jármű, akkor úgy is műszaki mentőre van szükség. Azon meg lennie kell darunak. DE önmaga is le tudja tenni, ha olyan konténeres megoldást választasz:Ott van egyberakva a kettő, de ezt bizony önmaga nem teszi le, semmi talp, emelő stb. Ez biza egybe van rakva erősen.
Jah és a wikire vki már felnyomta.
Kanada
Kanada 10 MMR radart vásárolt. Várhatóan 2020 végén lépnek működésbe. [12]
Cseh Köztársaság
A jelentések szerint a cseh védelmi minisztérium 8 ELM 2084 radart vásárolt, amelyeket 2021-ig terveztek leszállítani.
Finnország
Finnország "jelentős" számú ELM-2311 radart vásárolt főleg akkumulátorellenes használatra 2019-ben, a szállításokat 2021-re tervezik. Ezeket másodlagos légi megfigyelési célokra is fel kell használni. A radarrendszert 2018 nyarán tesztelték, és azt tartották a legjobbnak az FDF által a versenyre kiválasztott rendszerek közül. [13] [14] [15]
Magyarország
Magyarország ismeretlen számú EL / M-2084 parancsot adott az elavult szovjet gyártmányú P-37, PRV-17 és ST-68U lokátorok pótlására.
India
India üzemelteti az MF-STAR tengeri radart, ismeretlen mennyiség. [16]
Szingapúr
Az ELM 2084-et a szingapúri fegyveres erők használják légi megfigyelésre és légvédelmi feladatokra. A mennyiség ismeretlen.
Az ELM 2311 a „SAFARI” radarként a Bronco ATTC-re van felszerelve .
Ez vajon azt jelenti hogy Sentinel HELYETT a NASAMS hoz is ezek a radarok lesznek? (nekem ebből a kommunikációból ez jön le...)ELM-2084-esek réskitöltő illetve mobil radarként szolgálnak, valamint a légvédelmi rakéta csoportosításokat is ellátják információval.
Milyen mélységű lesz az ipari együttműködés?A beszerzés kapcsán ipari együttműködés is megvalósul a felek között
Sztem, igen.további kérdések
Ez vajon azt jelenti hogy Sentinel HELYETT a NASAMS hoz is ezek a radarok lesznek? (nekem ebből a kommunikációból ez jön le...)
?
Itt egy fontos összefoglaló, és tisztába rakó írás, az egész 2084-es családról!A HM-es kommunikáció szerint ez utóbbi (MMR) a miénk.
Öt EL / M-2084 radarkészlet áttekintést nyújt a Cseh Köztársaság feletti légi helyzetről a nap 24 órájában, a hét minden napján. A cseh hadsereg további három radart különít el válsághelyzetekre a Légvédelmi Szolgálat Nemzeti Megerősítő Rendszerének (NaPoSy) aktiválásán belül.Irányár a magyar beszerzéshez. 39 milliárd HUF.
A MADR (mobil légvédelmi radar) közepes hatótávolságú radarok vásárlására kiírt pályázat ismeri a nyertest. Nyolc EL / M-2084 radart szállít a cseh hadseregbe az izraeli IAI (Israel Aerospace Industries) vállalat.
Eredetileg a cseh hadsereg öt, később tíz radar megvásárlását tervezte. Végül a cseh hadsereg megszerzi az EL / M-2084 izraeli radarokat. A radarok, kiegészítők és a logisztikai támogatás húsz évre szóló ára eléri a 2,9 milliárd CZK-t. A cseh hadsereg 2019 és 2021 között megszerzi az összes radart.
https://www.armadninoviny.cz/armada-cr-ziska-izraelske-radiolokatory-elm-2084.html
IS! Sentinel + ez!Ez vajon azt jelenti hogy Sentinel HELYETT a NASAMS hoz is ezek a radarok lesznek? (nekem ebből a kommunikációból ez jön le...)
Ez vajon azt jelenti hogy Sentinel HELYETT a NASAMS hoz is ezek a radarok lesznek? (nekem ebből a kommunikációból ez jön le...)
Ha engem kérdeztek, szerintem nem. Lesz ez is az is. Ha a csehek 8db-os igényéből indulok ki ill. a radarok képességeiből, akkor lesz Sentinel is szerintem.Sztem, igen.
Pontosan.IS! Sentinel + ez!
Azt lehet tudni, vagy sejteni, hogy mi hány ELM-2084-est akarunk rendszerbe állítani?Ha a csehek 8db-os igényéből indulok ki ill. a radarok képességeiből, akkor lesz Sentinel is szerintem.
Termeszetesen nem lehet tudni.Azt lehet tudni, vagy sejteni, hogy mi hány ELM-2084-est akarunk rendszerbe állítani?
Ha teljes - vagy ahhoz közeli - kismagasságú lefedettséget akarunk és nem számolunk a békeidős fix telepítésű radarokkal, de figyelembe vesszük hogy a 2084-ből is kell némi tartalék, akkor szerintem nekünk is kéne vagy egy tucat ilyen mobil radar.
további kérdések
???
Ez még körbeforogni sem tud, ha jól látom?