[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
755
1 465
93
A szimpla ágyúsakat bírná a duplát nem (ha oldalra tüzelsz a tűzgyorsaság miatt a két 30-as gépágyú átborítja ha hosszabb a sorozat) .

- Igen erre gondoltam én is, megnéztem néhány videót s eléggé mozog a lövések alatt a test. Ez szerintem a gumikerék hatása jellemzően s a magassága! A BMP alacsonyabb s láncos, stabilabb emiatt. Jobb lett volna ha azok maradnak, ha még egy kicsit emeltünk volna a magasságon is.
Na de ez így történt.

Sikerült most előszörre olyan tornyot kinézned ami még alkalmazható is lenne (bár az eredeti toronygyűrűt meg kéne nagyobbítani ha jól tudom a BMP toronynak nagyobb az átmérője de ebben nem vagyok teljesen biztos)

A BMP toronyátmérő bőven nagyobb, ezért jóval stabilabb is!
A BTR-nél alá kellene belülről támasztani oldalról a teherbíró képesség növelése érdekében.
Nem gondoltam 30-as gá.-ra, hanem csak amivel van rendszeresítve, 12.7mm-el. az bőven elég lenne rá elől! :D:cool: A rakéták miatt gondoltam az erősítést, súlyhatás.
A rakéták lennének a fontosak amivel jobban tudna védekezni. Mint látod azt a képeken is!
A BTR-hez kellene illeszteni a tornyot.
A hátsórészt, légvédelmit meg már mutattam, nem cukkollak vele.

- Vagy itt egy másik irányzat. 12.7mm-től 30mm-ig.

ea5cade7150962786ab6dd275e328741.jpg


- Egy Finn irányzat, már amennyiben beszélő viszonyba vagyunk velük.

9a2934946f1b631f431f0fdf1f59ba47.jpg


Lehetne válogatni az RCWS-k között. Az alapegység középen s azt lehet felcicomázni.
Amennyi a megengedett keret.

5528e38945104a74461431d6e804e091.jpg


A BTR 80-nak jók volnának. Az alap egység nem magasan emelkedik ki, (én mindig erről beszéltem) nem "zörög, lóg" ott fenn a tetőn. Lapos alig látható! Ezért nem tetszenek a SHAR-pok.

- Egy BTR légvédelmis.

9a17669b32c0ac31a59318c71988ba39.jpg


Én azért ennél szebbet képzelek el. Szépen kilehetne alakítani ezt a gépet, s területvédelmiseknek majd jók volnának később!

S végül ami nekem tetszik RCWS az ez lenne. Miért: Mivel lelehet hajtani a karjait laposra nem emelkedik ki a gépből, nem felhívó a kinézete. Ám ha kell kiemelkedik s használható!
Na jó a rakétára valami takaró jó volna azért. S szerintem egyszerű is. Ez is lehetne a BTR-en elől páncéltörő rakétákkal !

7e6b79fd2aa025fac5600cf19fd094ec.jpg


Had kérdezzem meg: A StrikeShield-t elbírná-e a BTR? Tehát mint védelem feltehető lenne-e!
Persze ha ráalakították.

S végül itt rengeteg RCWS található: RCWS fórum

Bocs ha hosszú voltam.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 118
36 600
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Bréking nyúz!

"A NASAMS-3 első elemei a hírek szerint már megérkeztek" - micsoda titkok derülnek itt ki kérem! :D

Amúgy semmi új nincs ebben a cikkben, bár nagy hülyeségeket sem írnak - ez utóbbiért jár egy fél pirospont.
Csak aztán Zelenszkij meg ne tudja mert elkommunizalja pótlásnak.
Nagy csodát ezek se csináltak odaát.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 118
36 600
113
Nagy csodát ezek se csináltak odaát.
Ez egy elég hülye értelmetlen komment tőled - már megint.
Milyen "csodát" kellett volna a NASAMS-nek elérni ott? Kilő egy rakétát és az össze orosz haza szalad tőle, vagy mi?!? o_O

Kb. annyi NASAMS rendszerük van félmillió négyzetkilométerre mint amennyit mi vettünk 93 ezer négyzetkilométerre és teljes lefedettségéről nálunk sem lehet beszélni. Amcsi segély hiányában a rakétaellátás is akadozik náluk.
Ez nem a NASAMS-nek mint rendszernek a hibája.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Ez egy elég hülye értelmetlen komment tőled - már megint.
Milyen "csodát" kellett volna a NASAMS-nek elérni ott? Kilő egy rakétát és az össze orosz haza szalad tőle, vagy mi?!? o_O

Kb. annyi NASAMS rendszerük van félmillió négyzetkilométerre mint amennyit mi vettünk 93 ezer négyzetkilométerre és teljes lefedettségéről nálunk sem lehet beszélni. Amcsi segély hiányában a rakétaellátás is akadozik náluk.
Ez nem a NASAMS-nek mint rendszernek a hibája.
És mennyi saját Bük, Sztrela, S - 300, Patriot, meg az a régi Nato holmi van mellette nekik? Nekünk i van mellette esed ár légyszíves, mennyi tartalék raketaval?
Annak tükrében hogy egy harmadrendu Irán osszeomlasztja az izraeli legvedelemet...
Ennyi pénzért azért adofizeto allampolgarkent szeretném tudni hogy parádés kocsit vettünk vagy használhatót?
Szóval hadd lássuk, mit ért el a Nasams Ukrajnában? Aztán negyedeljuk az árát ha semmit se!