Amúgy se sok ország van a világon ami hetekig tartó nagyobb dróntámadást túlélne!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
itt az elrettentés működhet: mi is tudjunk olyan drónesőt produkálni mint az ellenfél vagy még nagyobbat és akkor nem éri meg ezzel próbálkozni.Amúgy se sok ország van a világon ami hetekig tartó nagyobb dróntámadást túlélne!
itt az elrettentés működhet: mi is tudjunk olyan drónesőt produkálni mint az ellenfél vagy még nagyobbat és akkor nem éri meg ezzel próbálkozni.
Fontos lenne az SRBM képesség (PULS ), amivel belőhetjük a teljes Kárpát-medencét és akkor szomszédok sem akarnak ugrálni. Nyilván oroszok ellen semmit nem tudnánk tenni, mert sok ezer kilométerre semmink nem ér el, szóval ellenük csak a légvédelem marad. Mindenki mással szemben meg az, hogy mehet az ellencsapás és akkor ők is arra jutnak, hogy jobb a békesség...
1000%, hogy erre már gondoltak az illetékes elvtársak is mindenhol.Én egyébként régóta látok fantáziát olyan civilnek tűnő konténerekben, amik meg vannak tömve kamikaze drone-okkal. Meg kell venni a barátságtalan szomszéd ország adott katonai repülő terének x km-es közelében telket, oda pakolni a konténereket és konfliktus esetén drone eső a nem védett helyen álló gépekre.
Mondjuk azok ellen egy hk geppuska is eleg es az mar eleve RCW, ami nagy elony ti. igy a kerdes csak az, lehet-e utolag integralni az AI sw modult a platformhoz... szerintem igen, de kerdes, meddig "innovalnak" (copyright @Pogány ) ezt a nem tul bonyolult modult... a Fanter ebben is jobb opcio, ha nem kesik sokat, mert ott mar ground-up igy terveznek mindent.Kivéve ha elkezdik fosni magukból a drónokat mint az ukránok, ahol minden sufniban meg pincében valamilyen drón készül...
Nem veletlenul visitanak Amerikaban mar sima kinai foldvasarlasnal is, evek ota:1000%, hogy erre már gondoltak az illetékes elvtársak is mindenhol.
Ne csak a gépágyúkra gondolj, és ne csak 30 mm-igAz már nagyon az utolsó védvonal!
Csöves tüzérség 2000-3000 méter fölött nem igen hatásos. Lőtávolság is kicsi, nagyon kis területet tudsz csak vele védeni: ezerszám kellene belőle, ami teljesen kizárt...
nagyobb kaliber sem sokkal jobb...76mm-esnek is max 7000-8000 méteres gyakorlati lővtávja lehet mozgó légi cél ellen.Ne csak a gépágyúkra gondolj, és ne csak 30 mm-ig
Azért ez a mennyiség nem egy Atomhatalom ellenei invázióra lett méretezve! A szomszédoknál meg összesen nincs annyi repülő eszköz amire ez ne lenne elég!
A kis drónok, amik a harctéri (és nem hátországi veszteségeket okozzák) még ezer méter fölé se mennek. A C-RAM képesség manapság már drónvédelmi képesség is. Nekünk (és még sokaknak ez nem áll rendelkezésre) ez óriási hiányosság, ami kiemelt jelentőséggel bír.Az már nagyon az utolsó védvonal!
Csöves tüzérség 2000-3000 méter fölött nem igen hatásos. Lőtávolság is kicsi, nagyon kis területet tudsz csak vele védeni: ezerszám kellene belőle, ami teljesen kizárt...
A kis drónok, amik a harctéri (és nem hátországi veszteségeket okozzák) még ezer méter fölé se mennek. A C-RAM képesség manapság már drónvédelmi képesség is. Nekünk (és még sokaknak ez nem áll rendelkezésre) ez óriási hiányosság, ami kiemelt jelentőséggel bír.
Kell a csöves légvédelem és egy frontvonalon még működhet, de a hátországot ezekkel lefedni közel lehetetlen feladat.A kis drónok, amik a harctéri (és nem hátországi veszteségeket okozzák) még ezer méter fölé se mennek. A C-RAM képesség manapság már drónvédelmi képesség is. Nekünk (és még sokaknak ez nem áll rendelkezésre) ez óriási hiányosság, ami kiemelt jelentőséggel bír.
Ha jól értelmezem az eredeti hírt, ez csak egy szerződésmódosításról szóló értesítés. Annyi történt, hogy belevették az ukránokat is és a plusz mennyiség miatt változtattak a szállítási határidő végdátumán. Eddig is tudtuk, hogy a rakétáink több gyártási tételre elosztva vannak megrendelve és nem egyszerre fognak megérkezni, hogy ne egyszerre járjon majd le az összesnek az üzemideje. Erre a hírre emlékszel: 2024. június 20. ? Ez a szeződésmódosítás valószínűleg ebből következik.Még csak most rendelték meg az AMRAAM-jainkat?
The U.S. Department of Defense has signed another contract with RTX (Raytheon) for the supply of AIM-120 AMRAAM air-to-air missiles. The announced value of this order is almost $1.2 billion.
This contract involves Foreign Military Sales to Bahrain, Bulgaria, Canada, Finland, Germany, Hungary, Italy, Japan, Norway, Switzerland, Ukraine, and the United Kingdom.
The delivery of AIM-120 AMRAAM air-to-air missiles under this contract is expected to be completed by Dec. 31, 2028.
The US ordered AIM-120 missiles for Ukraine
The U.S. Department of Defense has signed another contract with RTX (Raytheon) for the supply of AIM-120 AMRAAM air-to-air missilesmil.in.ua
Itt az eredeti amcsi hír, bár eléggé nehéz benne megtalálni ezt az infót:
Contracts for September 11, 2024
Today's Defense Department contracts valued at $7.5 million or more are now live on Defense.gov.www.defense.gov
Ezt hogy kell értelmezni?Még csak most rendelték meg az AMRAAM-jainkat?
The U.S. Department of Defense has signed another contract with RTX (Raytheon) for the supply of AIM-120 AMRAAM air-to-air missiles. The announced value of this order is almost $1.2 billion.
This contract involves Foreign Military Sales to Bahrain, Bulgaria, Canada, Finland, Germany, Hungary, Italy, Japan, Norway, Switzerland, Ukraine, and the United Kingdom.
The delivery of AIM-120 AMRAAM air-to-air missiles under this contract is expected to be completed by Dec. 31, 2028.
The US ordered AIM-120 missiles for Ukraine
The U.S. Department of Defense has signed another contract with RTX (Raytheon) for the supply of AIM-120 AMRAAM air-to-air missilesmil.in.ua
Itt az eredeti amcsi hír, bár eléggé nehéz benne megtalálni ezt az infót:
Contracts for September 11, 2024
Today's Defense Department contracts valued at $7.5 million or more are now live on Defense.gov.www.defense.gov
Szerintem valahogy így. Valószínűleg az exportkontroll miatt csinálják így az amerikaiak.Ezt hogy kell értelmezni?
A Raytheontól nem Magyarország, hanem a jenki DoD rendeli meg a rakétákat, és mi meg a jenki DoD-tól?
Amennyire tudom szinte minden amcsi fegyver export ilyen - nem is tudom lehet-e direktben fegyvert venni az amcsi hadiipartól...Ezt hogy kell értelmezni?
A Raytheontól nem Magyarország, hanem a jenki DoD rendeli meg a rakétákat, és mi meg a jenki DoD-tól?
Volt hír hogy most két évig szinte minden exportra gyártott AMRAAM-ot az ukránok kapnak. Valószínűleg ennek a gyakorlatba való átültetéséről szól ez a DoD közlemény...Ha jól értelmezem az eredeti hírt, ez csak egy szerződésmódosításról szóló értesítés. Annyi történt, hogy belevették az ukránokat is és a plusz mennyiség miatt változtattak a szállítási határidő végdátumán. Eddig is tudtuk, hogy a rakétáink több gyártási tételre elosztva vannak merendelve és nem egyszerre fognak megérkezni, hogy ne egyszerre járjon majd le az összesnek az üzemideje. Erre a hírre emlékszel: 2024. június 20. ? Ez a szeződésmódosítás valószínűleg ebből következik.
Te már megint belinkelted nekem válaszul azt amit én írtam neked csak egy másik forrásból.... ?!?Volt hír hogy most két évig szinte minden exportra gyártott AMRAAM-ot az ukránok kapnak. Valószínűleg ennek a gyakorlatba való átültetéséről szól ez a DoD közlemény...
U.S. Diverting Missiles From Foreign Customers To Ukraine Could Have Repercussions Beyond Air Defense
The bold move to divert missiles planned to foreign buyers is great for Ukraine, but it may not be viewed as positively by some customers.www.twz.com
nevesítettem a kétéves csúszásról szóló hírt - ha valakinek nem lett volna egyértelmű mire utalsz...Te már megint belinkelted nekem válaszul azt amit én írtam neked csak egy másik forrásból.... ?!?