Én is erre gondoltam...bár a kiképzés részének kellene lenni a helyes álcázás elsajátítása is.Úgy emlékszem az A7+nak lesz. Az A4 mivel kiképzésre használják, nem hinném. De ez csak a szerény magánvéleményem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én is erre gondoltam...bár a kiképzés részének kellene lenni a helyes álcázás elsajátítása is.Úgy emlékszem az A7+nak lesz. Az A4 mivel kiképzésre használják, nem hinném. De ez csak a szerény magánvéleményem.
Majd gyakorolják az A7+on. (De jó ezt leírni!Én is erre gondoltam...bár a kiképzés részének kellene lenni a helyes álcázás elsajátítása is.
Teljes mértékben igazad van. Mindegy, most már jó ez így.Olyan érdekes!Amint nem roncsok vannak azonnal van legalabb heti 1 anyaga rról,hogy kikepzes folyik a harckocsikkal...Ja hogyha ezekből 5 elindul Szomódra akkor 5 ér oda es 5 tud lőni...Es ehez nem kell az,hogy a kezelők előtte 2 hetig belerohadjanak a motorterbe...
Teljes mértékben igazad van. Mindegy, most már jó ez így.![]()
Minek után évtizedek óta gyártják és használják világszerte, furcsa lenne ha nem tudná....!dudi
"Olyan érdekes!Amint nem roncsok vannak azonnal van legalabb heti 1 anyaga rról,hogy kikepzes folyik a harckocsikkal...Ja hogyha ezekből 5 elindul Szomódra akkor 5 ér oda es 5 tud lőni...Es ehez nem kell az,hogy a kezelők előtte 2 hetig belerohadjanak a motorterbe..."
Ezt valószínűleg a T-72 is tudta újkorában. Én annak örülnék, hogy ha majd 20 évesen is tudnák ezt a Leopárdjaink.
Olyan érdekes!Amint nem roncsok vannak azonnal van legalabb heti 1 anyaga rról,hogy kikepzes folyik a harckocsikkal...Ja hogyha ezekből 5 elindul Szomódra akkor 5 ér oda es 5 tud lőni...Es ehez nem kell az,hogy a kezelők előtte 2 hetig belerohadjanak a motorterbe...
És majd ha arra a kiegészítő páncélzatra rárakják a kiskunfélegyházán gyártott (DND) reaktív páncélzatot, na akkor lesz csak igazán nem egyszerű!A jó hír, hogy a magyar változat még a kataritól is jobb lehet egy kicsivel. Mi rendeltük az első olyan Leopard 2A7+ változatot, amely moduláris páncélzata a kihívásoknak megfelelően cserélhető egy helységharcban hatékonyabb, több irányból is (IED-k és kumulatív lövedékek ellen) fokozott védelmet nyújtó másik , vastagabb páncélzatra.
Eredetije valahogy így néz ki:
![]()
Jól látszik, hogy a torony oldal végig, illetve a kötényezés teljes mellső és oldalsó része egy vastagabb kiegészítő páncélzatot kapott. A távirányított fegyverállvány a másik dolog, ami újdonságot jelent, bár ez már a katari változaton is volt.
Na ilyen tankja senkinek sem lesz 2023-ban, csak nekünk.
A német Leopard 2A7V, a dán Leopard 2A7DK mind-mind korábbi Leopard 2A4 átépítések, emiatt sok dologban nem érik el majd a magyar változat képességeit. (tetőpáncélzat, fegyverállvány, stb.)
Azt rá lehet tenni a Leóra is.A terepszínű festésen kívül a jelenlegi Leo2A4-eink kaptak esetleg álcahálót is csak a még jobb relytőzködés végett? Hasonlóra gondolok mint amit a T72M1-eink is használnak rendszeresen.
A jó hír, hogy a magyar változat még a kataritól is jobb lehet egy kicsivel. Mi rendeltük az első olyan Leopard 2A7+ változatot, amely moduláris páncélzata a kihívásoknak megfelelően cserélhető egy helységharcban hatékonyabb, több irányból is (IED-k és kumulatív lövedékek ellen) fokozott védelmet nyújtó másik , vastagabb páncélzatra.
![]()
Jól látszik, hogy a torony oldal végig, illetve a kötényezés teljes mellső és oldalsó része egy vastagabb kiegészítő páncélzatot kapott. A távirányított fegyverállvány a másik dolog, ami újdonságot jelent, bár ez már a katari változaton is volt.
A német Leopard 2A7V, a dán Leopard 2A7DK mind-mind korábbi Leopard 2A4 átépítések, emiatt sok dologban nem érik el majd a magyar változat képességeit. (tetőpáncélzat, fegyverállvány, stb.)
Olyan érdekes!Amint nem roncsok vannak azonnal van legalabb heti 1 anyaga rról,hogy kikepzes folyik a harckocsikkal...Ja hogyha ezekből 5 elindul Szomódra akkor 5 ér oda es 5 tud lőni...Es ehez nem kell az,hogy a kezelők előtte 2 hetig belerohadjanak a motorterbe...
A jó hír, hogy a magyar változat még a kataritól is jobb lehet egy kicsivel. Mi rendeltük az első olyan Leopard 2A7+ változatot, amely moduláris páncélzata a kihívásoknak megfelelően cserélhető egy helységharcban hatékonyabb, több irányból is (IED-k és kumulatív lövedékek ellen) fokozott védelmet nyújtó másik , vastagabb páncélzatra.
![]()
Úgy érted a Leopard 2A7+ -ra nem fogunk annyit költeni hogy mozgásban tartsuk??Hát a Gyurcsányéktól kitelne ez is...!fitom
A T-72-őt mióta gyártják?
Ez most mire volt érv a részedről?
A T-72-vel sem az volt a baj, hogy nem elég strapa bíró hanem az, hogy nem költöttünk rá. Attól félek a Leopárd sorsa is ez lesz majd.
dudi
"Olyan érdekes!Amint nem roncsok vannak azonnal van legalabb heti 1 anyaga rról,hogy kikepzes folyik a harckocsikkal...Ja hogyha ezekből 5 elindul Szomódra akkor 5 ér oda es 5 tud lőni...Es ehez nem kell az,hogy a kezelők előtte 2 hetig belerohadjanak a motorterbe..."
Ezt valószínűleg a T-72 is tudta újkorában. Én annak örülnék, hogy ha majd 20 évesen is tudnák ezt a Leopárdjaink.
Én is erre gondoltam...bár a kiképzés részének kellene lenni a helyes álcázás elsajátítása is.
Attól hogy esetleg nem költünk a Leopardokra nem a hk. hibája attól még jók!A t-72 -ek sem lennének ilyen állapotban ha költöttünk volna rájuk!fitom
"Úgy érted a Leopard 2A7+ -ra nem fogunk annyit költeni hogy mozgásban tartsuk??"
Egy ilyen eszköznek 30 év az élettartalma. Ki tudja mi lesz 10 év múlva?
Amikor a T-72-eseket beszereztük akkor sem tudtak a későbbi rendszerváltásról és annak következményeiről.
dudi
"De nem újak,senkit nem érdekel mit tudtak 30 éve."
De az érdekel, hogy Leopárdok mit fognak tudni 10/20/30 év múlva.
Örülnék neki ha évekkel később is olyanokat írnátok, hogy 5/5 kiírt a gyakorló térre.![]()
Azért pontosítsuk úgy, hogy eddig ez volt a szokás.fitom
Egyértelmű, hogy minden hadrafoghatósággal kapcsolatos dolog az üzembentartó hibája.
Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy mi megvenni szeretünk dolgokat, nem üzemben tartani.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..