1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. kamm

  kamm Well-Known Member

  Az eszkozok, amiket beepitenek a jarmuvekbe? Vagy szerinted erre kulon szemelyt fognak betenni egy IFVbe?
   
 2. kamm

  kamm Well-Known Member

  ?? A sajat otthoni wifid is egy zart halozat, per definitionem.

  Epp ez az, ma ehhez akar dandar szinten sem kell tobb, mint 5-10 ember. Ebben minimalis manualis dolog van.

  Egyreszt a information flow planning soran eleve cel, hogy a megjeleno informacio az egybol az end-user ele keruljon, azaz ami harcaszatilag kritikus, real-time info az a harcjarmuvek kijelzoin legyen, nem kellene meg atszurni valakin, masreszt az ilyen EW technikus dolga inkabb a response arra, ha EW-specifikus dontest var a rendszer (es akkor ugye mar az automatikus vedelmi rendszereken regen tulvagyunk, mert azokhoz nem kell hozzanyulni, teszik a dolgukat pl aktiv scanre kilonek egy csomo zavarot stb.)
   
  antigonosz likes this.
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Te abból indulsz ki, hogy egy cég a fix telephelyein üzemel. A hadsereg meg nagyon nem. Tehát az EW komponens fogja hurcolászni a rendszerket ide-oda. Szétszedi, összerakja, üzemelteti, ha hátra szerelhető, akkor meg a hátán cipeli. Ez alegységi szinten külön-külön embert/embereket igényel. Ugyan ez a híradósoknál/kommunikációsoknál.
  És ezt nem bízhatod a szabadidős konyhai kisegítőre, mert 1-1 áttelepülés alkalmával a rendszereket újra kell építeni, konfigurálni, hibaelharítani. Ez egy szakfeladat.
  Ez kb. olyan, mint amikor a laikusok informatikusról beszélnek, holott te is jól tudod, hogy egy desktop user support nem ugyan az mint egy szoftverfejlesztő, egy szerviztechnikus, meg egy hálózati mérnök. Nagy valószínűséggel egyik sem tudja elvégezni a másik munkáját, pedig mindegyikre informatikusként hivatkoznak.
   
  endre, Tegin, Loken and 2 others like this.
 4. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az eszközt meg a szentlélek kezeli?
   
  endre, borisz, dudi and 1 other person like this.
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ha nem is a járműbe, de mondjum szazad szintre biztosan, mivel ezek karbantartásat gondolom te sem akarod rábízni egy fegyvertechnikusra, vagy egy általános járműszerelőre, aki pikk-pakk motort cserél egy tankban, de fingja nincs mondjuk a frekvenciakról. Nem is kell hogy legyen!
   
 6. kamm

  kamm Well-Known Member

  Nem, az IFV szemelyzete. Pont ezt mondom, hogy az nem kulon ember, hanem a mai katonaknak mar resze kell majd legyen az ilyesfele fedelzeti rendszerek ismerete. Azert nehogy mar a mai katonak ne tudnanak elkezelni egy jo technikusi szinten barmilyen eszkozt...
  A vita a harcolo:tamogato erok aranyarol szol, ne feledjuk.
  Az IFV-ben ulok mind harcolok, azaz hiaba szunt meg az RPG-s es lett helyette EW specialist, attol meg ugyanugy a harcolo egyseg resze, nem csak arra kepes, hanem kiszall es lo, ha kell (avagy o a harmadik crew member, aki a tornyot stb kezeli, mindegy, azt innen nem tudom, hogy a legcelszedrubb elosztani.)
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az RPG-s mióta szűnt meg? Amúgy az EW crew-nak külön járműve van. És külön kicsít húzóssab képzést is igényel mint a lövész alapképzés. Főleg az amerikai hadseregben ahol monotaskingra képzik az embereiket.
   
  endre and pöcshuszár like this.
 8. kamm

  kamm Well-Known Member

  Dehogy, ez nem igy megy ma mar, legalabbhis nem szabadna igy mennie.
  Ezek modularisak, nem kezzel hekkelsz ilyesmit mar evtizedek ota.
  Regen is paneleket csereltek egyben miutan feluletszerelt lett minden (90s), 10-15 eve mar kesz modulokat huzgaltal, ma meg komplett rendszert (SoC, dobozban) huzol ki es dugsz be a helyere egy ujat. talan dandar szinten van egy tech depot, ahova ledobjak a doglottet es felveszik a spare darabjaikat helyette.
  Latod, itt jon be a logisztika, amire szamolod a logisztikai erot, azok maradnak, de mivel mar ott is minden RFI es hasonlo alapon van trackelve, ott is kevesebb ember kell. :)
   
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Csak vicceskedo pelda volt, mindegy.
  Minden szakaszban vagy szazadban? Ne vicceljetek mar, az mibe kerul?

  Persze, erre utaltam. Nemigen van mar "alapkepzessel" eleldegelo katona ill nem lesz.

  Azt nem tudom, lehet, bar szerintem ez service branch, task stb fuggvenye.
   
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az amcsiknál a sofőr nincs kiképezve a jármű alapvető karbantartására amit vezet...
   
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

  Azt mondjuk megertem, a fene akar turkalni egy tizliteres dizelmotorban... :D
   
 12. kamm

  kamm Well-Known Member

  Itt ez a chart, ez az egyik legmodernebb, a francia hadsereg felepitese - mennyi lehet itt az arany (termeszetesen letszam nelkuli arany, az nincs itt feltuntetve)...?

  [​IMG]
   
 13. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ezek szerint te nem foglalkozol desktop user supporttal. :rolleyes:
  Még egy irodai alkalmazott, aki napi 8 órában használja a számítógépet, sem képes egy olyan egyszerű probléma megoldására, hogy egy router easy konfiguráció. Ne várd el ezt egy lövész katonától sem. Ne tökre nem ez a dolga.
  Ráadásul egy halózati elem konfigurációja sem csak annyi, hogy bedugod 'oszt megy. Még ha előre konfigurálva is van. Ha így lenne, akkor nem lenne szükség a UPC, Digi, T-HOME technikai támogatására. :)
   
  endre likes this.
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Jah aztán ha valamiért nincs ott a technikai kiszolgálás szépen megpusztulnak. Gáz ám amikor a csóró magyarolk szerelik meg afgánban a közös őrjárat alatt a kocsit....
   
 15. kamm

  kamm Well-Known Member

  Dehat pont ezt mondom: nem ez a dolga. A szazadban van esetleg egy ember, aki kihuzza a doglott dolgot es beteszi az ujat - kb raktaros, akinel a spare partok ulnek. Az egyseg mehet vissza ki, a raktarosod meg becsereli uj spare partra a depoban kesobb, mondjuk ho vegen.

  Te, lattal te mar kabelteve ill internet installert? :D
  Itt nem akarod tudni, kik csinaljak... :D

  Komolyan, szerintem a hatodikos lanyomat siman betanitom egy felora alatt hogyan uzemeljen be egy elore felkonfigolt cuccot... itt altalaban ha bedugod a modemet, akkor aktivalja a tuloldal majd kap bootcodeot es abban mar jon konfig is - autoconfig, kabe 25 eves technologia. :)
   
  kaktusz likes this.
 16. kamm

  kamm Well-Known Member

  Hat igen, az amcsik supply chainje a vilagon a legdurvabb - ezert megy naluk az Abrams...
   
 17. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Itt te max. zászlóaljakat látsz. A zászlóaljak tele vannak kiszolgaló alegységekkel. Ebből az ábrából semmilyen érdemi következtetést ne vonj le, mert ebből nem lehet.
   
  endre, molnibalage and krisss like this.
 18. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 19. kamm

  kamm Well-Known Member

  En nem is vontam semmit. Pont azt kerdeztem, hogy ebbol mit lehet kiokumlalni?
   
 20. kamm

  kamm Well-Known Member

Ezen oldal megosztása