1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Ezek a hozzászólások valóban a Leopárd 2-ről szólnak?
   
  endre, Hegylakó, Gaudi and 4 others like this.
 2. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ha viszont meghagyod a begyepesedett vízfejet, a vízfej fogja meggátolni a fejlődést.
   
 3. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Ez magyar nyelvű fórum, nem kell tele szemetelni.
   
  LMzek 2.0 and honved like this.
 4. kamm

  kamm Well-Known Member

  Az hagyjan, de ilyen jottment forumkommenteket pont vegtelen szamban lehet idezni pro es kontra, nem veletlenul nem csinalja senki.
   
  fedett_mókus and silurusglanis like this.
 5. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  Bővített kép a 21910-re koncentrálva :)
   
  endre, szegcsab, arcas and 15 others like this.
 6. empontipont

  empontipont Well-Known Member

  Azért ilyen jöttment fórumkommentet mutatok neked, mert nem ér nekem sem időben, sem energiában többet arra pocsékolni, hogy az adott témában nulla tárgyi tudásodat növeljem.
  Csak arra céloztam, hogy mielőtt egy adott témában rendkívül határozott véleményt alakítasz ki, nem ártana utána nézni, mi a valóság és a te elképzelésed közti különbség.

  Majd, ha egyszer belevágsz az információ gyűjtésbe, valami olyanra számíts, hogy egy hadsereg kB 10-30%-a harcoló, a többiek őket támogatják valamilyen formában.
   
  endre and Luthero like this.
 7. arcas

  arcas Well-Known Member

  Nahát :)
  "Nemcsak a felségjelzés magyar. "Figyelem! A motor borítás eltávolítása előtt csatlakoztassa le a kuplungot és a tűzjelző kábelt!""

  [​IMG]
  forrás: https://legiero.blog.hu/
   
  endre, SilvioD, anonim999 and 12 others like this.
 8. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Hogyan lehet "lecsatlakoztani"a kuplungot?
   
 9. Firga bácsi

  Firga bácsi Well-Known Member

  Nincs teljesen lefordítva csak félig.
  A kuplung az magyarul tengelykapcsoló... :rolleyes:
  De ha a szekrényre KREDENC lesz írva, mi azt is megértjük....:)
   
  endre, PavolR, kamm and 7 others like this.
 10. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Amit lehetett látni, hogy felirat magyarul volt, a harckocsin belül is (német alaposság, magyar előrelátás..)
   
  Loken, fip7, fishbed and 6 others like this.
 11. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Lehet így festették a mi tankjainkat is? :rolleyes:


   
  anonim999 likes this.
 12. kamm

  kamm Well-Known Member

  Amugy kupplung lenne nemetul (coupling or clutch in English.) :) Viszont a lecsatlakozas az korrekt, csak furan hangzik.
   
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Lengyel barátaink elemzése a Leo beszerzésünk költségeiről.

  (mivel nem volt időm a cikket lefordítani ezért "megetettem"a google fordítójával kéretik úgy nézni(azért annyit megtettem,hogy a fő harci tartályt kijavítottam:))

  Magyar leopárd MBT-ket mutattak be. Mennyibe kerültek?
  2020. július 7., 09:16
  [​IMG]  Az első Leopard 2A4 harckocsikat, amelyeket a magyar katonaság fogad el, Németországban mutattak be. Ezek a fegyver- és felszereléscsomag részét képezik, amelyet Budapest, Németország rendelt meg. A teljes csomag új MBT-ket, supportot és támogató járműveket is tartalmaz. Valószínűleg a csomag költsége jelentősen meghaladja az 1 milliárd eurót.

  A magyar katonaság küldöttei éppen megismerkedtek a Leopard 2A4 MBT-kkel, amelyeket a müncheni Krauss-Maffei létesítményben szállítanak elő. A magyar katonaság hamarosan tucat járművet kapna. Újra bevezetik őket aktív szolgáltatásba, mivel azokat a KMW tárolta. A nagyjavítások keretében a harckocsikat új géppuskákkal is felszerelnék, helyettesítve az MG3-at. A járműveket elsősorban képzési célokra fogják használni, a legénység kiképzéséhez az újabb Leopard MBT-k kezelésére - a 2A7 + változat, amelyet várhatóan 2023-tól szállítanak Magyarországra.

  A Leopard 2A4 MBT-k tervezett szállítása a 2018-ban elindított szélesebb magyar páncél / tüzérségi korszerűsítési program bevezetése. A Leopard 2A4 harckocsik mellett, amelyek réstöltő szerepet játszanak, a magyarok 44 vadonatúj Leopard 2A7 + MBT-t is megrendeltek. és 24 PzH 2000 tarack. A szerződés magában foglalja a támogató platformok (mint például a Wisent 2 ARV-k - öt jármű plusz extrákkal vagy tizenhárom Rheinmetall HX és TGS nagyteljesítményű logisztikai támogató jármű) szállítását, valamint a kiterjedt képzési és logisztikai támogatási csomagot.

  Ennek a felszerelésnek a szállítása lehetővé teszi a magyar hadsereg számára a generációs ugrást, mivel a Magyar Honvédség még mindig harminc T-72M1 (nem korszerűsített) MBT-t és D-20 vontatott tarackot üzemeltet. Ez egy átfogóbb cselekvési terv része, amelyet egy stratégiai korszerűsítési program keretében hajtottak végre, amely 36 H145M és H225M helikopter beszerzését is magában foglalja az Airbus Helicopters vagy a norvég NASAMS légvédelmi megoldás AMRAAM és AMRAAM-ER effektoraival. A NASAMS az elavult Kub SAM-ok cseréjét tervezi.

  A modernizáció ára van

  A magyar hadsereg számára beszerzett csomag tekinthető a közelmúltban megvalósult egyik legjelentősebb modernizációs programnak. A beszerzés jelentős kiadásokkal és pénzügyi erőfeszítésekkel jár. Ennek ellenére az ügylet értéke hivatalosan nem ismert. Az üzlet aláírásakor azonban olyan információk merültek fel, amelyek szerint a költség meghaladja az 500 millió eurót. Gyakorlati szempontból azonban sok olyan tünet, hogy az összeg többszöröse. Másrészt, ez csak az MBT-kre vonatkozhat,.

  A német gazdasági és energiaügyi minisztérium kijelentette, hogy engedélyt adtak ki 2019 első félévében Magyarországra irányuló fegyverkivitel tekintetében 1,76 milliárd euró összegre. Ennek az összegnek 79,1% -a (1,39 milliárd) az A0006-hoz tartozik. kategóriába, ideértve a „harckocsikat, önjáró lövegeket, mérnöki harckocsikat, ARV-ket, hidakat, kiképző harckocsikat”, valamint teherautókat, ATV-ket, valamint a fent felsorolt felszerelések alkatrészeit és extráit. A magyarok 103 millió eurót különítettek el szimulátorok és kapcsolódó alkatrészek beszerzésére.

  [​IMG]
  Kép jóváírás: Magyar Honvédelmi Minisztérium / Facebook.
  Szinte biztos, hogy a fent felsorolt két összeg nagy része a Leopards / howitzers szerződéshez kapcsolódik. Ennek ellenére az 1,76 milliárd más beszerzéseket is fedezhet - a H145M-et is beleértve. Azt a tényt, hogy a leopárdok és a lövegek, valamint egy terjedelmes csomag több mint 1 milliárd euróba kerülhetnek, más tényezők is alátámasztják. Például, 2019 szeptemberében, a Rheinmetall bejelentette, hogy a társaság alvállalkozási megállapodást kötött a fent említett szerződésre vonatkozóan, amely magában foglalja a fegyveres és tűzvédelmi rendszerek szállítását MBT-k és SPH-k számára, valamint a támogató járműveket. Az árcímkét itt 300 millió euróként határozták meg. A Rheinmetall 475 millió EUR értékű megrendelést kapott akkor is, amikor a KMW megkötötte az előző szerződést 62 Leopard 2A7 + MBT és 24 sph szállítására Katarba. Ugyanezen szerződés értéke 1,89 milliárd EUR volt.

  Annak ellenére, hogy a 2013-ban kiadott kiadás nem sorolja Katart mint ügyfelet, az ügylet hatálya szinte teljes mértékben megegyezik azzal, amit a Katarral kötött megállapodás aláírásakor említettek. A kiadvány megemlíti „teljes L55 löveg szállítását több mint 60 Leopard 2A7 harckocsihoz, tűzvezérlő elektronikával és elektro-optikai érzékelőkkel a közepes kaliberű fegyverállomás számára”. A fentieken kívül a megállapodás kiterjedt a peronok és az elsődleges L52 ágyúk gyártására több mint 20 PzH 2000-es löveghez, valamint egy járművezető-oktató járművet. A megállapodás kiterjed a lőszerek szállítására, a pótalkatrészekre, a kiképzésre és a dokumentációra.

  A Katar és Magyarország által aláírt szerződések hatályának összehasonlítása a német kormány közleményeivel egyértelműen azt mutatja, hogy a 2018-ban aláírt megállapodás értéke meghaladta az 1 milliárd eurót. Az összeg akár 1,5 milliárd eurót is elérhet, vagy még ennél is több is lehet. Ez összhangban van a vadonatúj felszerelések árairól rendelkezésre álló adatokkal. A német minisztérium néhány évvel ezelőtt kiadott jelentése szerint az egyetlen Leopard 2A7 + MBT ára 13-15 millió EUR. A magyarok által beszerzett csomag meglehetősen kiterjedt, ideértve az MBT zászlóalj és a tüzérségi század felszerelését, a megfelelő támogatási eszközökkel együtt.

  Az így végrehajtott beszerzések magas kezdeti költségekkel járnak. Ennek ellenére bizonyos előnyökkel járhat az életciklus során, mivel nem merül fel szükség olyan támogató járművek beszerzésére, amelyek darabonként több millió euróba kerülhetnek, a szimulátorokról vagy pótalkatrészekről nem is beszélve. A magyar hadsereg dinamikusan lép be a 21. századba. Ez a beszerzés megfelelő tervezésének és finanszírozásának köszönhetően lehetséges.
   
  Loken and marton like this.
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Én úgy emlékszem, hogy ezt te is már legalább másodjára linkeled be... :)
   
  endre likes this.
 15. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha így van akkor Sooooorrrrry:).Bár most visszapörgettem a topikot de én nem láttam,hogy feltöltöttem volna már korábban,de ez nem jelent semmit.:)
   
  Terminator likes this.
 16. speziale

  speziale Well-Known Member

  Egyébként csak, hogy tisztán lássunk:

  az A0006 kategória az a wheeld and tracked vehicle-t takarja. Magyarán ez az 1,4 mrd EUR a következőt takarja biztosan: 44 Leo2A7, 12 Leo2A4, 24 Pzh, 5 wiesent, 3 leguan meg a HX-ek.

  Amit biztosan nem tartalmaz: a lőszerek (A0003) és a training and simulator equipment (A0014).

  Amit szerintem nem tartalmaz szintén az alkatrészek és karbantartáshoz szükséges eszközök mert ezek szerintem az A0016 (parts for the production of items of military equipment) vagy az A0017 (miscallaneuos items) tartoznak
   
  endre and Wilson like this.
 17. vasszekely

  vasszekely Well-Known Member

 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Meglepő hogy 3 millió dollárral olcsóbbra teszik a Leot mint a koreai vételytársát.
   
 19. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A meglepő, hogy a sokadik figyelmeztetés ellenére még mindig ilyen youtube-os videókból próbálsz tájékozódni. :p:D
  A videó hitelességét mutatja, hogy a7 mellé betesz egy A4-es képet.
   
  Crusader, endre, Fennek and 4 others like this.
 20. kamm

  kamm Well-Known Member

  :D Valamiert sokan imadjak ezeket az ulibuli YT videokat, amit mindenfele lelkes amatorok kotyvasztanak ossze, szahuszonotodszorre is eloadva ugyanazt, amit mar elolvastunk regen (jobbik eset), netan valami ekkkkktelen hulyeseget adva hozza (rosszabbik)...
   
  Gaudi likes this.

Ezen oldal megosztása