12 ilyen mások levetett szarját már megvettük, használjuk, kiépített logisztikai és szervízbázisa van, jelenleg ezek a legjelentősebb harckocsik az országunkban. Ha mellécsapsz még 32-őt, akkor a helyzet bizonyosan sokkal rosszabb lesz, hiszen ki kell lpíteni hozzá a logisztikai és szervízbázist ami nincs, ja, de van. Ööööö, akkor elavult, de jelenleg ez a legjobb harckocsink. Öööö, akkor izé...minek mikor jön az A7, ami ugyan kevés, de legalább ne tegyünk mellé még valamit.
Ha vennénk 32 A4-et, az annyit jelentene, hogy egy gyengébb, -de térségi szinten még EZ IS király-, harckocsiból lenne egy zászlóaljunk, ami ha a jelen állapotában kap egy APS-t, akkor kimehet a harcmezőre harckocsizászlóaljnak, harckocsizni, harckocsis dolgokat gyakorolni, harckocsinak lenni, teljes zlj mennyiségben, ami azt jelentené, hogy van 2 zlj harckocsink. Ennyi lenne az egész.
Nem túrós péklapátnak gondoltam elsősorban, hanem további kiképzőszázadnak (a majdani második dandárba), valamint ellenerő századnak, amik gyorsan támogató zászlóaljjá rakhatók össze egy konfliktus esetén. Olcsóbban, mint az A7-ek és - ami ennél fontosabb - sokkal gyorsabban, mintha 0-ról építenénk. Én ezt most azonnal meglépném, hogy mielőtt beérkezik a A7 zl, addigra legyen már egy A4.
De nem akarom megint ezeket a köröket leszaladni. Megtettük már párszor. Ha nincs para és sok az idő meg sok a lové, akkor nem kell turizni, persze.
Annyi, hogy szerintem van para.
Negyvenéves harckocsikat akartok venni, bakker. Egy kicsivel kell többet költeni, és van új. a németek azért újítgatják fel ezeket, mert már egyszer megvették. Ennyi erővel lehetne A meg B változatú Gripeneket is venni...
Gondolom a törött kávéfőzőt is leviszik a telekre, mert oda még jó lesz.Nem értitek lényeget...
Akkor mi alapján hozakodtok elő újra meg újra külföldről vett használt cuccok felújitásával meg rendszerbe állitásával...?
- Sem rakétatüzérséget, sem dedikált harcihelikoptert nem tervezünk vásárolni, mert mire rendszebe állnának a jelenleg kinált technikák addigra már finoman szólva "elavultak" lennének - mondta korábban Maróth virágnyelven.
- Nem áll(t)unk át F35-re, mert mire xy év alatt meglovagolnánk őket magas képzetséggel kellő fegyverzettel és csillió zöldhasú elégetésével már kétséges lehet a technológiai szinvonalban jelenleg felmutatott előnyük - sugallta korábban Maróth virágnyelven.
- Megvettük lényegében rajzasztalról a Lynx koncepcóját, mert a legtöbb fejlesztési potenciált kinálta amely vitathatatlanul korunk legmodernebb eszköze lesz a régiónkban...
- Vadiúj PZH-kat és Leopard 2A7+ láncosokat rendeltünk...+az elejétől fogva hangoztatott gyakorlási és képzési célra (!) lizingelt felújitott A4-esekkel...
- Majd érkéznek és gyártva lesznek a magyar igényekre szabott vadiúj Gidránok (és Nomádok)...
- Vadiúj Airbus helikopterek garmadájáról nem is beszélve...
Totál nem értem hogy az elmúlt évek után miért nem esik le az egész koncepció lényege...NEM LEVEDLETT SZAROKAT akarunk venni a modern Magyar Honvédség gerincét alkotó technikáknak, hanem lehetőleg olyan cuccokat, melyek évtizedek múltán is modernek (és tovább fejleszthetőnek) számitanak majd..
Hanyagoljuk a használt cuccok piacát pls.