NASAMSSzvsz csúsznak, de gondolom itt lesznek leglább egy protoként összekalapálva a repnapra. Addigra NASAM-s, H225M és minden földi jót ki akarnak állítani, ha képesség nincs is de dísznek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
NASAMSSzvsz csúsznak, de gondolom itt lesznek leglább egy protoként összekalapálva a repnapra. Addigra NASAM-s, H225M és minden földi jót ki akarnak állítani, ha képesség nincs is de dísznek.
Augusztusra ígérték.a mi első Leopárd 2A7-ink mostanában jönnek vagy nem figyeltem és csúsznak?
Rasperger ezredes mondta egy videóban, hogy idén augusztusban jön az első.a mi első Leopárd 2A7-ink mostanában jönnek vagy nem figyeltem és csúsznak?
Ehhez képest az előbb ezt mondtad a Páncéltörő rakétás topicban:Rasperger ezredes mondta egy videóban, hogy idén augusztusban jön az első.
Mi itt az ellent mondás?!Ehhez képest az előbb ezt mondtad a Páncéltörő rakétás topicban:
"Leo 2Az-ből legfeljebb hozz a gyártó a saját demó-példányát Kecskemétre..."
Ha augusztusban tényleg itt lesz az első, akkor legalább egy mozgás nélküli demo-t ki tudnak állítani.
hiúzhoz ?Közbeszerzési értesítőből...
Tájékoztató az eljárás eredményéről
"PAPUCS" harckocsi gumipárnás lánctag fejlesztés
A beérkezett ajánlatok száma: 1
- Gumipárna megtervezése, kialakítása, a prototípus dokumentációjának elkészítése
- 1 db gumipárna legyártása
- 12 db "0 sorozat" legyártása
- felkészítés 2 óra időtartamban (1 óra elmélet, 1 óra gyakorlat)
A nyertes ajánlattevő neve: Frankó Rubber Technology Korlátolt Felelősségű Társaság
A beszerzés végleges összértéke: 6 583 600 HUF (áfa nélkül)
Azért tettem ide, mert harckocsit írtak. Szerintem ha beválik, akkor akár mindenhez is tudna ilyet gyártani. Vagy úgy érted, hogy a civileknek a Lynx is harckocsi és lehet hogy ez inkább a Hiúzhoz lesz?hiúzhoz ?
Hát szerintem a hiúzhoz akarják ezt ott jobban megérné a gyártás is a nagyobb darabszám miattAzért tettem ide, mert harckocsit írtak. Szerintem ha beválik, akkor akár mindenhez is tudna ilyet gyártani. Vagy úgy érted, hogy a civileknek a Lynx is harckocsi és lehet hogy ez inkább a Hiúzhoz lesz?
A Büffel (9db), Wisent 2 (5db), Leguan (3db), PzH2000 (24db) közül melyiknek azonos még a lánctalpa a Leo 2A4 (12db) / Leo 2A7 (44db)-tel? Ha mindnek egyforma, akkor az 97 jármű.Hát szerintem a hiúzhoz akarják ezt ott jobban megérné a gyártás is a nagyobb darabszám miatt
Hát úgy már lehet.A Büffel (9db), Wisent 2 (5db), Leguan (3db), PzH2000 (24db) közül melyiknek azonos még a lánctalpa a Leo 2A4 (12db) / Leo 2A7 (44db)-tel? Ha mindnek egyforma, akkor az 97 jármű.
Ez most valami védőhuzat a lánctalpra, amit ráhúznak hogy ne a lánctalp amortizálódjon, vagy inkább az utat védi, vagy valami egészen más?Közbeszerzési értesítőből...
- Gumipárna megtervezése, kialakítása, a prototípus dokumentációjának elkészítése
A nyertes ajánlattevő neve: Frankó Rubber Technology Korlátolt Felelősségű Társaság
Ez most valami védőhuzat a lánctalpra, amit ráhúznak hogy ne a lánctalp amortizálódjon, vagy inkább az utat védi, vagy valami egészen más?
Ahhh, sooo... tehát a gumibetétek a lánctalpban. Köszi! Ma is tanultam valamit.
Szerintem ez egy logikus lépés, a gumibetétek hazai gyártását akarják így meghonosítani. Nem lenne többé probléma, ha elkopnak és cserélni kell.Közbeszerzési értesítőből...
Ahhh, sooo... tehát a gumibetétek a lánctalpban. Köszi! Ma is tanultam valamit.
Szerintem ez egy logikus lépés, a gumibetétek hazai gyártását akarják így meghonosítani. Nem lenne többé probléma, ha elkopnak és cserélni kell.
Csak azt nem értem, miért kell újra megtervezni, dokumentálni, stb. Nem lenne egyszerűbb a német gyártmányt átvenni? Vagy licenc kifizetése nélkül nem adják ezért olcsóbb újratervezni?
Igen, bár egy egyszerű darabnak tűnik ami nem "űrtechnika", buktatói mégis lehetnek. Ha túl kemény törik, ha túl puha, gyorsabban kopik a kelleténél. Vajon a 12 null sorozat az 12 darab, vagy 12 komplett lánctalpra való? Nehéz elképzelnem, hogy 12 darabból kellő tapasztalatot lehetne szerezni a használhatóságáról.Egeszen biztos lehetsz benne, hogy nagyon komoly osszeg elleneben adnak oda, itt pedig mint lathato „par millios“ koltseggel, ami talan meg 20ezer € sincs megterveztek es gyartottak nehany darabot.
En maximalisan orulok ennek a verzionak es, hogy mi gyartunk hozza barmennyit magunknak. Sot talan meg exportra is versenykepesek lehetnenk.