[HUN] Leopard 2

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 114
3 575
113
Talán ennyi érdekesség.
A magyar Leopárd kiegészítő páncélzattal 73 tonna lesz az alap 67,5 tonnához képest.
A Merkavakon használt Trophyt APS nem lesz rajta, az a BW-hez megy.
Érdekes a cikkben, hogy azt írják egyelőre nem a saját fejlesztést, hanem a Trophyt használja a BW. Itt mire gondolt a szerző?? Trophy új KMW - Rafael közös fejlesztése? A KMW egy új fejlesztése vagy a StrikeShield Leopardra szabása???
Viszont felszereltek rá kiegészítő áramforrást, ami biztosítja az elektronikai rendszerek, mondjuk APS, áramellátását álló helyzetben.

2035-ig a lőszerellátásra van szerződés, ezért épül Várpalota.
Repeszgránátok közül a programozható DM11 is lesz nálunk alkalmazva, ami csak a BW-nél és a US Armynál van rendszeresítve. Egyébként ez mit jelent, hogy programozható??

LA551 továbbfejlesztett ágyút (5.000 M lőtáv) rajtunk kívül a németek és a dánok alkalmazzák.
Meg Katar! Nem?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
5 964
29 660
113
… mit lehet tudni most a Leok szállításáról? Mikorra kéne megérkeznie az első A7+nak?