T
torsen
Guest
Jol megbecsulte, mi az az 500 millio euro, kerekitesi hiba...
Hát, ha tudnánk mi van a csomagban, könnyebb lenne...
A szomszéd vett egy Vitarát. Vajon 5,1 vagy 6,9 millióért?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jol megbecsulte, mi az az 500 millio euro, kerekitesi hiba...
A laktanya nem lehet zöldmezős, ez nem logisztikai raktár. Egyekként a kiemelt beruházások engedélyezése 90 nap, nem évek.Huh. Ez így egyre kacifántosabb. Tehát. Szóvá lett téve, hogy 1,5 év alatt csak eddig jutottak, pedig egy új logisztikai kp. építése (lsd. Szentkirályszabadja) ennyi idő alatt már hol tart. Erre reagáltam, hogy meglévő épületek átalakításának tervezése, engedélyezése kb. 1, 1,5 év. Szemben egy zöldmezős beruházással, ami sokkal gyorsabb.
Szerintem 18 lesz az. Nincs szukseg tobb helyre. Harom ilyen "garazs" van ott egymas utan. 3*18=56 ha minden igaz ennyi hk lesz. Hatrebb ha jol emlekszem van meg ket ugyanilyen epulet, fogalmam nincs most mi van benn, de elvileg oda is befer akkor meg 2*18 leo 2 alvazu valami. Legyen az a mentojarmuveke meg a hidvetoke es a tanulo jarmuve plusz a lovegek. Egy a bibi hogy eleg magas vajon e ezeknek? Az MT-55 ha jol remlik befert ezekbe, ugy hogy felette meg volt kb gyenge egy meter hely, szoval az egykori kapuk kb 5m magasak voltak. Annyi a pzh biztosan nincs, kerdes az uj hidveto mennyi?Nem világos, hogy érted a keresztben-t.
Műholdkép alapján az épületek méretei 24x87 méter. 9x1 pillérköz van. Ez azt jelenti, hogy a tengelytáv hosszirányban 9,6m, keresztirányban 24m. Tehát a pillérközök hosszirányban kb. 9,00m-esek. Egy Leo szélessége 3,81m, tehát befér kettő, de nem sok hely marad köztük, pont 1 méter. A másik irányban, a 24 méterben bőven elfér kettő egymás mögött, egy Leo A7 hossza 10,97m. Az épület 9db ilyen 9,6x24 méteres egységből áll. Kiskanállal tehát be lehet szuszakolni 36 harckocsit egy épületbe. "Csak" a körítő szerkezetet kell cserélni és a tető fedését.
Azt értem, hogy nem lehet zöldmezős. Pont ezt mondom én is.A laktanya nem lehet zöldmezős, ez nem logisztikai raktár. Egyekként a kiemelt beruházások engedélyezése 90 nap, nem évek.
Lényeg, hogy kényelmesen elfognak férniSzerintem 18 lesz az. Nincs szukseg tobb helyre. Harom ilyen "garazs" van ott egymas utan. 3*18=56 ha minden igaz ennyi hk lesz. Hatrebb ha jol emlekszem van meg ket ugyanilyen epulet, fogalmam nincs most mi van benn, de elvileg oda is befer akkor meg 2*18 leo 2 alvazu valami. Legyen az a mentojarmuveke meg a hidvetoke es a tanulo jarmuve plusz a lovegek. Egy a bibi hogy eleg magas vajon e ezeknek? Az MT-55 ha jol remlik befert ezekbe, ugy hogy felette meg volt kb gyenge egy meter hely, szoval az egykori kapuk kb 5m magasak voltak. Annyi a pzh biztosan nincs, kerdes az uj hidveto mennyi?
Lejjebb van a volt gvozgyika beallo az ut masik oldalan, de az ha jol remlik eleg alacsony az uj onjaroknak, szerintem oda nem fernek be. Az a korulkeritett resz amiben az a sok szemet van a volt hirados telephely ahol jo sok idot elbaxtam annak idejen. Na ott van egy epulet ami eleg magas, sot talan a legmagasabb belteru a laktanyaban. Csak az mar akkor is beazott, csak a telephely fele nyithato, es anno 2*4 teherauto fert be, ket sorba, mert egy resze el volt falazva valami anyagraktarnak (alcahalok, kabeldobok, agyak, ilyesmik) szoval kb 6 pzh ferne be. Na oda szerintem nem raknak be semmit. Kicsit feljebb a kerites masik felen voltak regen a bmp-k, most teherautok meg btr-80-ak lehetnek ott, azok se valami magas beallok a pzh-2000-nek.
Hogy aztan a zaszloalj tobbi gumikerekes jarmuallomanyat hova teszik arrol fogalmam nincs.
A Honvédelmi Minisztérium közleménye
Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - Tervezetten 2020. július 21-én 22:00 óra és július 22-én 06:00 óra között szállítják a Magyar Honvédség új Leopard 2A4 harckocsijait Hegyeshalom határátkelőhelytől az M1–es autópályán a 67-es számú kihajtó felé, az 1-es számú főúton a tatai laktanyába.
A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását az konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.
Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük!
Itt jobb helye van a kérdésnek mint az általános Leo2 topikban:
Itt jobb helye van a kérdésnek mint az általános Leo2 topikban:
Nekem ez 4db-nak tűnik, szóval a havi 2db helyett 2x gyorsabban letudjuk?
Méghogy nem tájékoztat a HM rendesen
A Honvédelmi Minisztérium közleménye
Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - Tervezetten 2020. július 21-én 22:00 óra és július 22-én 06:00 óra között szállítják a Magyar Honvédség új Leopard 2A4 harckocsijait Hegyeshalom határátkelőhelytől az M1–es autópályán a 67-es számú kihajtó felé, az 1-es számú főúton a tatai laktanyába.
A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását az konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.
Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.
A lakosság megértését és türelmét köszönjük!