1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Leopard 2

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - rudi által indítva @ 2018. december 20..

Címkék:
 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szarabb a tűzereje, a páncélvédettsége meg nem jobb. Szóval az tényleg pénzkidobás.
   
  borisz and tonyo like this.
 2. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Egyszer gonosz írta hogy kellene egy über modern mindenen át mint a libán a fos át megyen atgm és egy olcsó de annyi van belőle mint a szar atgm is. Pl modernebb rádiós irányítású maljutka. Újabb fejlesztésű fejekkel.
  A fenti hozzászólásra rá is rá illene egy ilyen modernebb maljutkás rendszer. Pl magyar-román mérkőzés esetére a tiszai ártérben :D :)
   
 3. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  azért nem mondok modernebbet ( pl bármi féle ATGM-et) mert az ellen nulla esélye van
  dudi már megválaszolta
  nézd , én nagyon támogatom hogy legyen 150-180 A7+ idehaza , ne értsd félre ,csak azt mondom hogy felesleges kohószökevényre költeni amikor így is úgy is csak koporsónak jó ha egy ici-picet modernebb ellennel találkozik mint pl a kőkorszak ( lásd TOW ATGM , nem mai de még mindig átmegy majdnem mindenen)
  aztán abból mennyi is amerikai pénz? kb a fele?
  jó , nézd, ebben elismerem igazad van , a semminél tényleg jobb , elzavarni pár kővel dobáló migránst , de ennyi , kifújt , mondom , a régi szaros RPG is átment nem csak a csupasz de az ERA-s T72-esen is kb az ezredfordulón.... csak azt mondom leegyszerűsítve hogy nem kell azt várni hogy megváltja vele bárki is a világot és még elrettentésnek se jó , annyi az előnye hogy sok az eladó a világban és jó sok hasznosnak tűnő tuning van hozzá de maga az alap koncepció ettől még nem változott ILLETVE az se ahonnan ez a beszélgetés indult , az A4 -hisz akárki akármit- rongyá veri a tuningolt T72-est ( még a szaros régi lőszerével is) ettől feljebb meg aztán főleg , olyanokat mondani meg hogy lövészeket még mindig a falra ken meg hát ... na igen , értém én hogy anno elrettentő erő volt de mostmár csóró T72 örül ha egyszer eltudná sütni a csúzlit mielőtt kilövik , ATGM ellen amúgy sincs esélye , max a mázli , láttam már sok tankról lepattanni ezt azt , de az sok sok sok ezerből egy , nem lehet rá alapozni
  Sokkal több értelmét látnám annak hogy beszerzünk second hand A4-eseket ( aztán ha lesz pénz mehet a tuning azokra) kisebb számban , mondjuk további 30-40-50 darabot mint mondjuk 100+ darab tuningolt T72est
  nem vagyunk ilyen gazdagok hogy ilyenekre dobjunk ki pénzt ( majdhogynem tök feleslegesen, akkor inkább az IFV-n legyen baszóbb csúzli/rakéta)
   
  rejsz felügyelő likes this.
 4. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Csak azt nem tudom hogy így hová fejlesztik őket? Mert ha nem lenne értelme és piaca akkor nem jönnének ki vele a gyártók is.
   
 5. fedett_mókus

  fedett_mókus Well-Known Member

  én azt gondolom hogy van az a szint amikor megtehetik de amúgy csóróbb országoknak ( oké , tudom hogy az USA is fejleszt és őőők aztán rohadtul nem csórók de ők már az a szint amikor csak úgy megtehetik)
   
 6. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Az a gond ahogy olvasom a neten,( egyéb külfi oldalakon) hogy nincs normális mennyiségű és minőségű eladó A4 es a piacon. A lengyelek is részben ezért is javítják fel a 72 et. Ha lett volna elég akkor már rég tartalékba il tartalékosoknak lőkték volna a 72 et. És jöttek volna a saját modernizációs csomagukkal a további frissen beszerzett A4 hez.
   
  Celebra likes this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem mindenkinek van pénze modernre.Az oroszok meg azért mert nekik B modellek annak ezen kívü nekik majd 2000 van belőle.
   
 8. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  3,1 Mrd, de ez nem befolyásol semmit. Nekik a lehető legtöbb járművet kell hadrendben tartani, és a kez. szem. náluk nem probléma. Persze, ha lenne nekünk is 5-6 hk. zászlóaljunk, akkor azt mondanám, hogy még vegyünk is hozzájuk. De így!?!?o_O
   
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  De nincs.Az újak marha drágák,használt A4 csak leamortizált,amire a gatyádat is ráköltheted,ami jó állapotú,azt megtartják maguknak.
  2 hk zl meg pont eggyel több mint egy hk zl.Modernizált 72 a régi pct fegyverektöl védett,amitől meg nem,azok jó eséllyel kilővik az újabb vasakat is.Igazábol hk csata az,amiben hátrányban lenne.De az a hk-nak csak az egyik feladata.Nameg harcászat is van a világon.Fedezőtüz,lefogó tüz,ködfüggöny,zavaró eszközök,ezek nem mondanak semmit?
   
  kaktusz and ravenlord like this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egyik hajtóműve sem egyezett meg. HTÖ elején.

   
  alfa74 likes this.
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Csak a 21MF/BIS-re vonatkozott a megjegyzésem,de igen,a Su22 és a 23as hajtómüve is két külön altipus volt.
   
  vilmoci likes this.
 12. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Közvetlen ATGM-találat: a kurd női harcosok elpusztítják a betörő török Leopard 2 A4 tankot Afrin régióban


  Az A4 esekre is kell valami reaktiv páncél meg aktiv sem ártana.
  Gondolom a germánoknak van valami hivatalos páncéltuningja hozzá.
  Az aktiv páncélt meg rá lehet tenni a T72 re is.
   
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Az A4-egyenest felhúzható A7+-ra.
   
  fedett_mókus likes this.
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Csak max A6+ ra. Mert az A7+ nak ha jól tudom más az alap teknője. De egyébként harcértékben ott van mint egy A7+. A lengyel modernizált Leok mostani szinten vannak A5+, A6 szinten.
   
 15. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Amennyire láttam a kézi - rucsnoj szerkezet nagyon szedte az áldozatait, megfelelő lőtáv esetén kvázi tüzérség volt, lőttek vele mindent házat, járműt, üzemet, amit értek.
  Szóval ez a régi szovjet (jugó) vacak irgalmatlan pusztítást tud, jött egy oszlop, a védők akár több gránátból levették a lánctalpat - azt sikerült - utána a személyzetnek csak egy dolga volt: a lehető leggyorsabban tiplizni, már ha a kinti golyózáport megúszták.
  A városi harcban vannak hátrányok dögivel, (nem tudom hogy élesben egy A7es hogy bírná, ha esetleg a támogatók is veszteséget szenvednek, drónt semlegesítik, beesik egy kisebb műszaki hiba, légi támogatás kiesik, késik, a lövészek közül többen megsebesülnek) a csetnikek is hamar rájöttek és áttértek arra, hogy távoli ütegekből, aknával, (gép)ágyúkból lőtték a településeket, mint mostanság az ukránok és donyeckiek egymást.
   
  tonyo likes this.
 16. honved

  honved Well-Known Member

  Igazából egy lakott település, sok utcával, házzal, mindíg alapvető csapda. Remek védőállás a védekező félnek. A helységharc időigényes durva dolog, ha valaki nincs totális fölényben és szét nem lövi tüzérséggel. Bár a romok, még jobb védőállások talán. Nem tudom mennyit jelentene ott ha a világ legmodernebb tankja szorul be egy jól védett területre, vagy csak egy alap T-72-es. Talán ha ilyen harchelyzetre sor kerül, akkor megtudjuk az A7+ produkál. Azért vdettebb persze sokkal, és nagyságrenddel többet tud, mint az alap 72-es. Persze nyilván ki lehet iktatni. Az orosz taktika a világháború óta nem sokat változott, szétlövik amit lehet és utána mennek be. Mondjuk Groznijban először ezt elfeledték, aztán visszaemlékeztek, mit is kell csinálni később. Aleppoból Szíriában most nem is maradt semmi.
   
  fip7, antigonosz, borisz and 2 others like this.
 17. papi

  papi Well-Known Member

  Szerintem itt sok embernek nem tiszta, hogy mire képes ma egy modern gyalogos raj. Egy ötvenessel kombinált RWS egy sima APC tetején olyan dolgokra képes, ami 30 éve Sience Fiction volt. Ha ezt kombináljuk azzal, hogy a gyalogság számára milyen páncéltörő eszközök váltak elérhetővé, és ez ott utazhat velük az APC-ben. 30 évvel ezelőtthöz képest hihetetlen képesség. Nem az RPG, M72 LAW hanem a Javelin és Spike korát éljük.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Szóval lehet itt szórakozni ötven éves vackokkal, amik egy teljesen más világban megvívandó háborúra készültek, lehet őket fejleszteni, de nem lesznek soha olyan hatékonyak, mint azok az eszközök amiket a mai modern harctérre terveztek.
   
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Kis szigetországok veszik általában, illetve a hegyekben szokták alkalmazni.
   
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Van arrol valahol egy osszehasonlito tablazat hogy mit tud miben ter el az A4-5-6-7 verziok ?
   
 20. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  De tiszta, csak az a helyzet, hogy aki szemben van, az nem tárt karokkal fogja azt nézni, mit csinálunk mi és megvárja hogy felderítsük és becélozzuk.
  Illetve vannak a mennyiségi korlátok, a mindig bekövetkező meghibásodások, kiesések.
  Mert azt ne higgyük már hogy anyagi, emberi veszteségek nincsenek meg nem lesznek. A mi lehetőségeink ráadásul rettenetesen korlátozottak, nem árt vigyázni a cuccokra mert mivel pótolod ? A veszteségekkel pedig kalkulálni kell. Védelemben, támadásban egyaránt, az adott helyzet függvényében. Nem vagyunk Amerika.
  Az RPG-t meg sokan alábecsülik.
   

Ezen oldal megosztása