Ha nekem így sikerül, már meg vagyok elégedve.gyááááá.... Vannak hegesztések ott.. A nagyszilárdságú acélokat ellenben szépen hegesztik össze
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha nekem így sikerül, már meg vagyok elégedve.gyááááá.... Vannak hegesztések ott.. A nagyszilárdságú acélokat ellenben szépen hegesztik össze
Szerintem igazad van. Erre való egy mesterlövész.Köszi, nyilván csak elméleti lehetőség "megvakítani" egy ilyen komoly fegyverrendszert, csak az aszimetrikus, városi harc logikáját követve vetődött fel bennem a kérdés.
Al Kaidának nincs és nem is volt. Szír lefejezős lázadók zsákmányolták miután a szír személyzete magára hagyta.Honnan a csából van T90ese az alkaidának????
Te nem olvasod a szír topicot? Sok mindenről lemaradtál akkor.Ez már döfi!
Mióta győztek Asszadék, nem.Al Kaidának nincs és nem is volt. Szír lefejezős lázadók zsákmányolták miután a szír személyzete magára hagyta.
Te nem olvasod a szír topicot? Sok mindenről lemaradtál akkor.
Szír videókban volt többször is ilyen megvakított jármű. Főleg városi körülmények közt megesik az ilyen, ott a törmelék is repked nem csak a lőszer. A nagy por is és a sár is vakíthatja ideiglenesen az optikát. Az egyik szír videón a mesterlövész szépen végigment az összes periszkópon. Persze ez nem megy mindenkinek.
Igazából én nem tudom, "mire való" egy sniper, de mert messzire tud lőni pontosan, akkor egy álló tankon lehet esélye eltalálni egy kis célpontot is. De abban is biztos vagyok, hogy a harceljárásokat tervező szakemberek számolnak ezzel, ha reális, és igyekeznek megnehezíteni a "megvakítók" dolgát.Szerintem igazad van. Erre való egy mesterlövész.
Igazából én nem tudom, "mire való" egy sniper, de mert messzire tud lőni pontosan, akkor egy álló tankon lehet esélye eltalálni egy kis célpontot is. De abban is biztos vagyok, hogy a harceljárásokat tervező szakemberek számolnak ezzel, ha reális, és igyekeznek megnehezíteni a "megvakítók" dolgát.
Még nem győztek, van ott még vagy 5 féle szín a térképen.Mióta győztek Asszadék, nem.
Ez már csak söprögetés.Még nem győztek, van ott még vagy 5 féle szín a térképen.
Most is lőnek. Itt van egy videó pár esetről szintén szírből:Mikor lövöldöztek utoljára tankra tankkal? Kapsz egy TOWot, oszt nyóc. Ezért kell az A7es, nem a homlokpáncél miatt. Aztán kétévenként upgradelni, mert különben a következő RPG keresztül lővi.
Én is kaptam rá kiképzést. Mágneses kumulatív szerkentyűvel, és fékernyős kézigránáttal.Hát én még tanultam harckocsi elleni közelharcot, gyakorlotuk is. Aknával a lánc elé fekvés, majd elgurulás, ha a tank már ott van. A másik pedig, rá a tankra és letakarni a nyílásokat. Hát nem hinném hogy élesben megcsináltam volna, ezt a két képtelenségnek tűnő eljárást. Gyakoroltuk viszont, ez tény. Szerintem senki nem is gondolta komolyan.
Ha ezzel a sok érzékelővel, vagy automata géppuska toronnyal betolatok egy házba, hogy ne lássanak, akkor gondolom szakad törik le minden.
Na,hirtelen abba lehet fejezni a T-72-zést ebben a topikban!
Várnám a szagértőket,az érzékelők,kamerák vonatkozásában,hogy melyik mire való.
Olvasgatom az L-55 löveget,majd teszek be linket,bestiális tűzerő,és pontosság lesz a cicusokban,ezzel bármit ki lehet lőni akár szemből is,most nagyon tele van a fejem az olvasott adatokkal,de magára az A7+-ra szemből 1700mm rha-ra emlékszem,mint frontális védelem,szóval aki rábróbál,az iszkoljon lőtávolon kívülre,mart ezzel vissza tudunk lőni,de annak csúnya vége lesz.
Olyan kérdésem van,hogy ebben van/rendelhető radar/bármi,amivel ,meg lehet határozni a ránk lövöldöző ellen helyét?
Dehogy szakad le minden.Ha ezzel a sok érzékelővel, vagy automata géppuska toronnyal betolatok egy házba, hogy ne lássanak, akkor gondolom szakad törik le minden.
A szovjetek a II. vh-ban marha komolyan gondolták.Hát én még tanultam harckocsi elleni közelharcot, gyakorlotuk is. Aknával a lánc elé fekvés, majd elgurulás, ha a tank már ott van. A másik pedig, rá a tankra és letakarni a nyílásokat. Hát nem hinném hogy élesben megcsináltam volna, ezt a két képtelenségnek tűnő eljárást. Gyakoroltuk viszont, ez tény. Szerintem senki nem is gondolta komolyan.
Persze pistike, a vasbeton áthidaló, meg koszorú nem fogja leborotválni a fele cuccot... a 250-300 cm belmagasságú szintek födémszerkezete (monolit vasbeton/vasbeton gerenda+béléstest) nem fogja feltett kézzel várni a sok kis kilógó bizbaszt. Ami meg megmaradt, azt a visszahulló por szépen elfátyolozza.Dehogy szakad le minden.
Arra még nem sikerült rájönnöm hogy ki vagy kik kezelhetik a fegyvertornyot?
A parancsnok - valószinű...- de akkor mindez idő alatt gondolom nem használhatja a parancsnoki figyelő műszert (ahogy nézem a videókon nincsenek párhuzamosítva)
Vagy lehet hogy a lövész foglalkozik az ágyú mellett ezzel is?
Annyira ne siess előre mert állítólag csak valami 100-150 btr bevethető. Háromfajta harckocsit nem sok észre vall rendszerben tartani, úgyhogy A4-est nem szívesen látnék beszerezve ennél többet elég sok mindenben különbözik az A7-től. A kiképzést is A7+ -on folytatnám amint megérkezne valamennyi A7+. Nem sok értelme van átképezni T-72-ről A4-re, aztán megint átképezni A7+-ra szerintem. Amibe kerülne az A4, plusz a felújítás, modernizálás A7V-re az már kb alulról súrolhatja az A7+-t újonnan. Az A4 kéznél volt a KMW-nek, kb 18-20db, ebből 6 db-ot szerintem átalakítanak műszaki hk-nak, 12-t meg hogy gyorsítsák a kiképzést lehoznak ide. Mivel az A4-ek már egy ideje ott állnak az udvarukon így legalább megszabadulnak tőle. Meg is szeretnének, kb ez állhat 32db-os tavalyi Bundeshweer átalakítás, megrendelés mögött is.Arról beszéltek egy éve hogy lesz egy rendes gépesített lövész dd, (remélem Tata és nem Debrecen) lesz egy közepes vegyes beazonosíthatatlan valami (kb talán ami most Tatán folyik) és lesz egy könnyű dd, az lehet Hódmező ha valami ott még menthető. Aztán hogy mi lesz...?