NERA lesz az az ERA.
Az A7V abban különbözik elsősorban, hogy az egy eredeti Leopard 2- a nyolcvanas kilencvenes évekből. A kazamata terekben lehet cserélgetni a páncélanyagokat, de a torony és a test az 30-40 éves. Emiatt vannak fizikai korlátai.
A top attack ATGM-ek ellen az új építésű torony a megemelt dupla tetejével (kb. 30 cm plusz) sokkal ellenállóbb lehet, illetve már a katari változat is kapott kiegészítő páncélozást (a svéd/spanyol/görög új tornyokhoz képest), valamint egy gumiszerű bevonatot az akna és alacsony sebességgel becsapódó lövedékek ellen. A 2A7HU a katari változaton alapszik, annál gyengébb nem lehet.
A német A7V ezt nem tudja, konstrukciós okokból. További jelentős eltérés a toronytól független távirányított géppuska. Ettől plusz, a plusz, az eredeti A7-hez képest. ezt csak a katari és a magyar változat tudja. A "plusz" jellemzője még a helységharcra optimalizált kiegészítő páncélzat, mely valószínűleg a kumulatív fegyverek ellen jelentősen növeli a harckocsi védelmét, minden irányból. Ez az eredeti kiegészítő páncélzat helyére szerelhető. Nem láttam forrást arra, hogy a BW ezt rendszeresítené a harckocsikhoz, mert elviekben szerintem az A5, A6, A7-re is felszerelhető lenne, ha van rá igény. A tömege és védelmi képességei nem ismertek, a katari tankokon nem láttam, remélem a miénken lesz.
A KMW minden reklám anyagában hirdeti a SPECTUS II kombinált éjszakai kamerarendszert, mely a harckocsi elején és hátulján biztosítja a vezető számára a minden körülmények közötti tökéletes kilátást.
Két kamera képéből alkot egy képet, egy maradékfény erősítésűből és egy hőkameráéból, melyek képe egy potméterrel változtatható módon egyesíthető a pillanatnyi látási viszonyoknak megfelelően. (Hensoldt termék)