Folytatjuk az erős lendületet a térség meghatározó békés nagymacskáival.Korábbiakkal ellentétben ezek a járművek tudnak gurulni...szóval biztosan lendületesebbek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Folytatjuk az erős lendületet a térség meghatározó békés nagymacskáival.Korábbiakkal ellentétben ezek a járművek tudnak gurulni...szóval biztosan lendületesebbek.
Ha nem is volt simán lehett volna most bobo jelenlétébe...Volt rendszerbe állító lövészet? Nem csak statikus bemutatókra vettük?
Szia,Van igazságtartalma, enél modernebb nem igazán van. A lendülettel meg mit akarnak kifejezni, azt a jóisten sem tudja.
Egyszer talán már írtam, hogy nem értem miért nem vesznek fel pár “kiscsávót” akik tudják és értik miként tud 2024-ben ez működni és nem valami visszamaradt kriptaszökevények próbálnak jópofáskodni meg ügyeseket írni… halás nagy égés…De legalább ne égetnék magukat ilyen szöveggel...
Egyszer talán már írtam, hogy nem értem miért nem vesznek fel pár “kiscsávót” akik tudják és értik miként tud 2024-ben ez működni és nem valami visszamaradt kriptaszökevények próbálnak jópofáskodni meg ügyeseket írni… halás nagy égés…
A Leopardnák az alvázat kellett jobban megerősíteni..
Arra gondoltam, hogy a gumicsont-nyammogás és a gyártói marketinganyagok sikeres linkelése helyett tappantsunk rá egy egy valós problémánkra és az abban rejlő lehetőségre:
A Leopard 2A4-einket rendes pótpáncélozás nélkül --a jelenlegi koporsó üzemállapotban-- nem nagyon lehet csak az ebből következő "húsdarálós-beáldozós üzemmódban" használni! Ennek pedig a kulcsa a futómű. Az A7-ek továbbfejlesztésének is! ... sőt: a T-72-őink modernizálásának is!
Meghaladva a Zrínyi-s és jelenlegi --hivatásos/+megélhetési-- "katonai szakértőink" képességeita Józan ész és a politikai megrendelés teljesése nélkül, adódik eme logikus következtetés: egy utólag, a meglévő futóműhöz egyszerűen "illeszthető", módosítással lehet(ne) nagyságrendileg előrelépni. Ezzel a jelenlegi és szükös anyagi lehetőségeink miatt valószínűleg beszerzésre kerülő A4-ek terhelhetőségét megfizethető áron, saját kivitelezésben lehetne megtenni, a jelenlegi --Rheinmetall-- házi-parazita extra-proftja nélkül!
Egy ilyen futóműmegerősítés a kulcsa egy a nagyságrendi védettség-növelő lehetőségnek!
Ez természetesen ütközik a német gazdasági és pénzügyi érdekekkel --mint minden önálló képességünk kb. ezer éve-- és még dolgozni is kell(ene) vele, és el lehet bukni a --szóban folymatosan ígérgetett, számomra nem észlelhető-- politikai-jóindulatot, stb...
Ezeket lassan egyébként is kihúzzák alólunk, tehát nem nagyon látok semmi valós akadályát egy ilyen megoldás megvizsgálásának, és akár ennek a megvalósításának, a hazai szakmai és politikai töketlenségen kívül!
Bonusz: a törököket is érdekelné --szerintem-- egy plust 10-15 tonna futómű terhelhetőség!
Ez itt az alkotó kritika volt!
.
Szét kell vàgni az alvázat és megerősíteni..
Arra gondoltam, hogy a gumicsont-nyammogás és a gyártói marketinganyagok sikeres linkelése helyett tappantsunk rá egy egy valós problémánkra és az abban rejlő lehetőségre:
A Leopard 2A4-einket rendes pótpáncélozás nélkül --a jelenlegi koporsó üzemállapotban-- nem nagyon lehet csak az ebből következő "húsdarálós-beáldozós üzemmódban" használni! Ennek pedig a kulcsa a futómű. Az A7-ek továbbfejlesztésének is! ... sőt: a T-72-őink modernizálásának is!
Meghaladva a Zrínyi-s és jelenlegi --hivatásos/+megélhetési-- "katonai szakértőink" képességeita Józan ész és a politikai megrendelés teljesése nélkül, adódik eme logikus következtetés: egy utólag, a meglévő futóműhöz egyszerűen "illeszthető", módosítással lehet(ne) nagyságrendileg előrelépni. Ezzel a jelenlegi és szükös anyagi lehetőségeink miatt valószínűleg beszerzésre kerülő A4-ek terhelhetőségét megfizethető áron, saját kivitelezésben lehetne megtenni, a jelenlegi --Rheinmetall-- házi-parazita extra-proftja nélkül!
Egy ilyen futóműmegerősítés a kulcsa egy a nagyságrendi védettség-növelő lehetőségnek!
Ez természetesen ütközik a német gazdasági és pénzügyi érdekekkel --mint minden önálló képességünk kb. ezer éve-- és még dolgozni is kell(ene) vele, és el lehet bukni a --szóban folymatosan ígérgetett, számomra nem észlelhető-- politikai-jóindulatot, stb...
Ezeket lassan egyébként is kihúzzák alólunk, tehát nem nagyon látok semmi valós akadályát egy ilyen megoldás megvizsgálásának, és akár ennek a megvalósításának, a hazai szakmai és politikai töketlenségen kívül!
Bonusz: a törököket is érdekelné --szerintem-- egy plust 10-15 tonna futómű terhelhetőség!
Ez itt az alkotó kritika volt!
.
A Leopardnák az alvázat kellett jobban megerősíteni.
Szét kell vàgni az alvázat és megerősíteni.
A lengyelek nem vàgják szét, ezért csak a torony van pótpàncélozva. ( amit egyébként a rajnafém csinàl nekik)Te is tudod, én is tudom, "csak" 20 éve tudja, aki akarja tudni!
A --nem létező-- megrendelhető Leopardok új ára kb. a duplája a korábbi túlárazottnak is.
A használtak 3-4-5-szörös árúak --lennének, ha nem lenne kötelező Ukrajnának "ajándékozni"--...
Ilyen brutálka áron sem éri meg megoldást keresni? Lassan belebukik a "Taratégia nyugalmába" az Előrelátó Vezér, de továbra sem látom, hogy a Hatalom morzsáját is akár kiadná a kezéből, bármilyen megoldásért!
Ahogy a korábban "Hivatalos-szakmai" hátszéllel földbe döngölt T-72 modernizálásnak, úgy ennek sem lenne semmilyen műszaki, --most már pénzügyi-- akadálya sem a sokszorso/megfizethetelen egyéb megoldásokkaé szemben.
Akinek ennyiesze"Előrelátása" van, hogy megbukik "csak a német" baromságai miatt, az bukjon nélkülem --és Mo nélkül-- ha lehet!
Ha a 14. éves média-csipát kitörölné a szeméből a magyar társadalom--az itteni része is--, akkor elég egyszerűen tudná motiválni a kb. "egy-bites " --súgok: Hatalom-maximalizálás-- motivációjú hazai politikai vezetést a Honvédelem --és sok más-- probléma megoldására!
Számomra kicsit lassú ez a társadalmi ébredezés, de legalább már vannak jelei!
Kíváncsi vagyok, hogy még idejében "leszívárog-e" ennek a folyamatnak a hatása erre szakterületre is!
U.I.:
Igen! Azzal az évtizedes technikákkal, ami lengyeleknek és a "parazitának" rendelkezésre áll!
Ha lenne valóban hazai szándék/akarat--lásd: "zsidók"--, akkor a modernebb/jelenlegi megoldásokat kéne nézegetni , és akkor kb. a "Lóf@szt" nekik lenne a válasz, meg a "vágjunk bele"...
U.I. 2.0: Utána-kérdezetem!!!
.
Csak mostmár nehezen akasztunk le leo2a4et…A lengyelek nem vàgják szét, ezért csak a torony van pótpàncélozva. ( amit egyébként a rajnafém csinàl nekik)
Egyébként a szakma azóta javasolja a modernizálást és a darabszám kiegészítést, hogy eldőlt hogy megtartjuk őket.
A lengyelek nem vàgják szét, ezért csak a torony van pótpàncélozva. ( amit egyébként a rajnafém csinàl nekik)
Egyébként a szakma azóta javasolja a modernizálást és a darabszám kiegészítést, hogy eldőlt hogy megtartjuk őket.
Csak mostmár nehezen akasztunk le leo2a4et…
Akiknek nem szakmája, de józan paraszti ésszel gondolkodnak, azok az első pillanattól kezdve ezt hangoztatták. Mi ez a több éves fáziskésés?A lengyelek nem vàgják szét, ezért csak a torony van pótpàncélozva. ( amit egyébként a rajnafém csinàl nekik)
Kérlek szépen, ez a faszság.Akiknek nem szakmája, de józan paraszti ésszel gondolkodnak, azok az első pillanattól kezdve ezt hangoztatták. Mi ez a több éves fáziskésés?
Svájcból még lehetne venni: ők nem adják az Ukránoknak.Csak mostmár nehezen akasztunk le leo2a4et…
Addig is hangoztatták csak az volt a válasz hogy úgyse tartjuk meg.Akiknek nem szakmája, de józan paraszti ésszel gondolkodnak, azok az első pillanattól kezdve ezt hangoztatták. Mi ez a több éves fáziskésés?
Kf-51-el lennének vegyesen, vagy kerítünk valahonnan további a4-et?Addig is hangoztatták csak az volt a válasz hogy úgyse tartjuk meg.
4-5 éven belül lesz KF51. Minek nekünk 80-as évek szintű A4-es ennyi időre?Kf-51-el lennének vegyesen, vagy kerítünk valahonnan további a4-et?