[HUN] Leopard 2

A német ipar összeomlása miatt hozzávetőleg mikortól nem lehet számítani működőképes Leopard harckocsival a magyar haderőben? Támogatás, alkatrész hijján meddig megy egy A7-es? Vannak számítások rá, hogy a most beérkező harcjárművek a már most tragikus és a jövőben -jó okkal feltételezhetően- véglegessé váló alkatrészhiány miatt mikorra válnak teljesen és végzetesen működésképtelenné? És arra, hogy kannibalizáció útján hogy tudjuk meghosszabbítani legalább egy századnyi Leopard A7 működését, ahogy azt a T-72-vel tettük pár éve? Van esély rá, hogy 2030-ig kihúzza legalább egy század belőlük, hogy a fegyvernemet, képességet a váltótípusuk beérkeztéig fenn tudjuk tartani ha az elkövetkező években tudomásul veszi a katonai vezetés, hogy a német vonalnak Németországgal együtt vége van és új fegyvereket kell beszereznünk, ha azt akarjuk, hogy egyáltalán legyenek fegyvereink?

A német ipar összeomlása miatt hozzávetőleg mikortól nem lehet számítani működőképes Leopard harckocsival a magyar haderőben? Támogatás, alkatrész hijján meddig megy egy A7-es? Vannak számítások rá, hogy a most beérkező harcjárművek a már most tragikus és a jövőben -jó okkal feltételezhetően- véglegessé váló alkatrészhiány miatt mikorra válnak teljesen és végzetesen működésképtelenné? És arra, hogy kannibalizáció útján hogy tudjuk meghosszabbítani legalább egy századnyi Leopard A7 működését, ahogy azt a T-72-vel tettük pár éve? Van esély rá, hogy 2030-ig kihúzza legalább egy század belőlük, hogy a fegyvernemet, képességet a váltótípusuk beérkeztéig fenn tudjuk tartani ha az elkövetkező években tudomásul veszi a katonai vezetés, hogy a német vonalnak Németországgal együtt vége van és új fegyvereket kell beszereznünk, ha azt akarjuk, hogy egyáltalán legyenek fegyvereink?
Szerinted ehhez a katonai vezetésnek lehet bármilyen hozzászólása?

Hát a fejlesztési szerződés a működő protóról 2026-ra van. Amúgy a sose meg a minimum 10 év múlva a válasz.
Mondjuk nem tudom mi tart ezen 10 évig (az RM bénázáson kívül), ha ez egy Leopard-2 klón lesz 120-as löveggel, automatatöltővel és APS-sel. Nem kell nagyon feltalálni a spanyolviaszt: alvázaz ismerik, gyártják is a Büffelhez, löveget és APS-t szintén.

Szerintem azt senki se érti, hogy sikerült pont 12 darabot beszerezni…. :oops:
mert annyira nincs harckocsizónk, hogy ennyi is elég volt kiképzéshez?
Nagy tételben mernék fogadni hogy az A7-esek egy része is garázsban fog állni pár évig mert nem lesz rá ember - legfeljebb rotálják hogy mikor melyikbe teszik a kilométereket.

mert annyira nincs harckocsizónk, hogy ennyi is elég volt kiképzéshez?
Nagy tételben mernék fogadni hogy az A7-esek egy része is garázsban fog állni pár évig mert nem lesz rá ember - legfeljebb rotálják hogy mikor melyikbe teszik a kilométereket.

Szerintem azt senki se érti, hogy sikerült pont 12 darabot beszerezni…. :oops:
én tudom. és nagyon egyszerű a válsza 4 hk egy szakasz a kötelékkiképzés alapja a hk nál a szakasz (mert ha rajszínt lenne akkor az 1 db jármű lenne)
és 3 részre bonthatóak akik hk ban üllnek rendfokozati besorolás szerint (főtiszteket nem kell ide venni mert mire valaki főtiszt lessz már átesett ezen zászlós detto)
legénység,altiszt,tiszt... és mivel vannak harckocsizójaink is akiket át kell képezni ezért dominálva van a 3 szakasz 1-1-1 szakasz egy egy kategoriára koncentrálva.