[HUN] Leopard 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
387
1 848
93
Nem is a visszarugással van a probléma,hanem a 30DEFA RCWS egyszerűen nagyobb,nehezebb.
A mi esetünkben a probléma alapja az, hogy két síkban stabilizált fegyverállványt rendeltünk a Leóinkhoz, de ahogy én tudom jelenleg mozgás közben egyszerűen nem marad célon a fegyver és ezt az alap mozgást még fokozza a hk ágyú elsütése.
Lehet egyszerűbb lenne már elengedni ezt a stabilizátoros állványt és kis-megállásból használni az ötvenest.

• Tetszik
Reactions: honved

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 940
91 415
113
A mi esetünkben a probléma alapja az, hogy két síkban stabilizált fegyverállványt rendeltünk a Leóinkhoz, de ahogy én tudom jelenleg mozgás közben egyszerűen nem marad célon a fegyver és ezt az alap mozgást még fokozza a hk ágyú elsütése.
Lehet egyszerűbb lenne már elengedni ezt a stabilizátoros állványt és kis-megállásból használni az ötvenest.
Nem 1940-et írunk...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 421
142 597
113
Ki van fizetve szóval tartsák be a jómadarak amit ígertek és amire leszerződtek ha nem akarnak vastagon kötbért..

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 578
91 138
113
A Magyar Honvédségben rendszeresített modern harcjárművekkel és fegyverekkel ismerkedtek meg az MH Klapka György 1. Páncélosdandár tatai laktanyájában a Katonai Szociális Intézmények Nemzetközi Szervezete nemzetközi ifjúsági táborának résztvevői augusztus 12-én.

689c414be4c7f859988126.jpg

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 388
39 038
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 578
91 138
113
Betettea jót is.
Igen, ez a teljes adás linkje a másik topikban. Csak mivel a legtöbbet kommentelő fórumtársak nem néznek videókat mert nem érnek rá erre a kommentelés mellett, gondoltam külön belinkelem nekik ezt az 5 perces részt, hátha így majd megnézik... de törölték és csak a teljes adás linkje maradt.

• Tetszik
Reactions: endre and SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 905
105 817
113
Mit írna rólunk.
A srác a rádiókat vette górcdő alá.

MRR vagy AN/PRC-117F szoftveresen definiált rádiók Magyar Leopard 2 A4HU vagy Leopard 2 A7HU géphez, amelyek úgy tűnik, eltérő rádiókonfigurációkat használnak, de nem vagyok benne biztos;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 421
142 597
113
Mit írna rólunk.
A srác a rádiókat vette górcdő alá.

MRR vagy AN/PRC-117F szoftveresen definiált rádiók Magyar Leopard 2 A4HU vagy Leopard 2 A7HU géphez, amelyek úgy tűnik, eltérő rádiókonfigurációkat használnak, de nem vagyok benne biztos;

Hát nem nyert a koma.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 905
105 817
113
Illetve nincs új a nap alatt.
A szomszéd fűje mindig zöldebb cseh verzió.

Hogyan zajlik a Leopard 2 tankok modellszolgálata Magyarországon?

A Leopard 2A7HU tankok magyarországi szervizelését az újonnan alapított, 2025. február 20-án alapított LEOPARD Hungary MRO Kft. közös vállalat végzi, amelyben a KNDS (Németország/Franciaország) 49%-os, a magyar HMCurrus Zrt. pedig 51%-os részesedéssel rendelkezik. A gödöllői székhelyű vállalat a 2019-es, 90 járműre (44 Leopard 2A7HU, 12 Leopard 2A4HU, PzH2000, Wisent, Leguan) vonatkozó mamutszerződés folytatása (KNDS Group).

Hogyan működik ez a szolgáltatás?

1. A kétéves német szerviz ugródeszkaként szolgál a magyar szakemberek képzéséhez.

A járművek leszállítása után (az első Leopard 2A7HU tankok 2023 decemberében érkeztek) német szakemberek 2 év karbantartást és logisztikai támogatást biztosítanak, amely a járművek árában benne foglaltatik.

Ez alatt a két év alatt a Currus magyar technikusai közvetlenül Magyarországon kaptak kiképzést (nyílt védelem).

2. A karbantartás fokozatos átvétele magyarok által

A német támogatás megszűnése után a magyar katonák veszik át a felelősséget.

Szolgálati tevékenységek zajlanak mind a tatai 1. Páncélosdandárnál, mind a gödöllői Currus telephelyen.

3. Karbantartási terjedelem

Megelőző karbantartás és tervezett ellenőrzések: olaj- és szűrőcserék, az alváz, a motor, a sebességváltó és az elektronika gyártói előírások szerinti ellenőrzése – rendszeresen, jellemzően 6 havonta, évente, kétévente elvégzik.

Mélyebb MRO karbantartás (karbantartás, javítás, üzemeltetés): a beavatkozásokat, például a sérülés utáni javításokat, a lánctalpas alváz, a hajtáslánc, az elektronika vagy a torony felújítását a műszaki állapotnak megfelelően végzik. Szabványokat határoztak meg a gyors harci javításokra és a logisztikai központokban végzett hosszú távú felújításokra.

4. Szimulátor támogatás és képzés

Ez magában foglalja a Tatán található szimulátorok és oktatók szervizelését és üzemeltetését is, ahol a személyzet és a személyzet kiképzi őket.

✅ A rendszer előnyei

· Stratégiai függetlenség: Magyarország fokozatosan helyettesíti a német külső támogatást hazai kapacitással.

· Átfogó logisztika: Egyetlen hazai szervezet (az MRO Kft.) biztosítja a tankok, ágyúk, vontatók és szimulátorok teljes karbantartását, minden rendszerben.

· Know-how átadás: Folyamatos képzés zajlik, ahol a KNDS szakemberei oktatják a magyar szakembereket.

Összefoglalás A szerviz működése a következő lesz: Kezdet:Kétéves német támogatás, magyar technikusok képzése. Átállás hazai irányításra:Az összes karbantartás (preventív és javítási) fokozatos átvétele.

Működés:Alkatrészgyártás, hitelesített ellenőrzések, szimulátorok bevetése. Helyszín:A karbantartás Tatán (katonai bázis) és Gödöllőn (Currus) egyaránt zajlik. Ez a modell biztosítja,hogy a Leopard 2 tankok egységei hosszú távon harckész állapotban legyenek, hazai szervizkapacitással.

Látható, hogy a cseh szerződéssel ellentétben ez a modell már az elejétől fogva a hazai szervizszolgáltatókra koncentrál, egy kéves kezdeti képzési és kiképzési időszakot követően. A cseh szerződés 7 évig tart – a cseh technikusok biztosan nem hülyébbek a magyaroknál, hogy ne tudnák megtanulni a karbantartást 2 év alatt.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 905
105 817
113
Hát nem nyert a koma.
Elbit. ;)
Kimásolom, hogy megmaradjon:

Markus Holz • Vice President Elbit C4I&Cyber, Board Member • 2mo

#ElbitInside: About iguanas, bison and leopards

On December 14, 2023, in presence of the Hungarian Defense Minister Kristóf Szalay-Bobrovniczky a handover ceremony took place as part of the large-scale “Zrinyi” program with the Hungarian Armed Forces in Tata, Hungary. The project not only includes the procurement of protected tracked and wheeled combat vehicles, but also equipping them with modern IT systems in order to meet the current and future requirements of the battlefield but also Hungary’s NATO alliance obligations.
The TATA, Hungary location is home to the 1st Armored Brigade, which proudly took over its new Leopard 2A7+HU weapon system, the Leguan high-speed tank bridge and the armored recovery vehicle Wisent 2 on this day.
In his speech, the Hungarian Defense Minister Kristóf Szalay-Bobrovniczky emphasized the importance of the Hungarian Defence Forces for the security in Central Europe and praised the close cooperation with the industry involved! Due to a close cooperation between #KMW/#KNDS, #FNHerstal and #ElbitSystems the new assets could be handed over to the Hungarian Defence Forces with great media interest.
Elbit currently provides the E-LynX radio, as well as the on-board communications systems, which were positively highlighted by the Brigade Commander of the 1st Armored Brigade as essential core elements for modern missions scenarios. In tracked 4x4 vehicles, Elbit’s state-of-the-art HRM9000 HF radio is also being used.
Elbit Systems is key technology partner for many NATO nations already to ensure the Digitization of the Forces with an outstanding, future-proof C4ISR-portfolio, and we do thank the Hungarian Ministry of Defence for their trust and their close collaboration.

#ElbitSystems #ElbitSystemsDeutschland #KeyTechnologyPartner #Digitization #CareerStartsHere

Pictures show Armoured Recovery System Wisent 2, the current Leopard 2 Model as system in use , the new main weapon system Leopard 2A7-HU in dynamic weapons display.