[HUN] Lőszerek, kaliberváltás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 552
113
És akkor 220 méterről lelövik menekülés közben ahonnan nem tud tüzet vezetni?
Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?

• Tetszik
Reactions: fip7

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 043
5 006
113
Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?
Szia,

Pl. az AMD iranyzeka 800 m-ig allithato. Es ez egyben realis tav, hiszen ha ilyen messze levo geppuskasra lo, akkor valoszinuleg olyan kozel lesz a talalata, ami eleg erosen stresszeli a geppuskairanyzot ahhoz, hogy ne tudjon pontosan celozni.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 915
6 197
113
Nálunk Szombathelyen pisztollyal általában 20 méterre lőttek, AMD -vel meg 250-300 méterre. A géppisztoly egy fokkal jobb mert hosszabb a csöve, de mivel a lőszer gyenge, nem sokkal. Géppuskával 350-400 m-re lőttünk. A géppuska és a karabély között sokkal kisebb a különbség lőtávolságban mint a karabély és a géppisztoly között.

Mondjál valamit, amiben a géppisztoly jobb mint a karabély, mert én csak olyat tudok, amiben rosszabb.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 056
135 449
113
Hát 200 méter felett a pisztolylőszernek semmi energiàja nem marad.

Igazából egy kompakt karabélyhoz képest rendszerszinten is csak hátrányt jelent.
Más alkatrészbázis, más tár más kiképzés más lőszer a raj többi részéhez képest.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
736
2 808
93
Hát 200 méter felett a pisztolylőszernek semmi energiàja nem marad.

Igazából egy kompakt karabélyhoz képest rendszerszinten is csak hátrányt jelent.
Más alkatrészbázis, más tár más kiképzés más lőszer a raj többi részéhez képest.
Anyi kérdés még felmerült bennem hogy, a rövidcsövű karabélyból kilőtt lőszernek mi a hatásos lőtávolsága ?

• Tetszik

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 747
15 345
113
Vigyenek azt ami èsszerű.
Az pedig nem gèppisztoly.
Főleg ha kb ugyan akkorák a fizikai paramèterei(nálunk).

Nem. Tank se legyen náluk.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 552
113
Hát ezt nem hisszem el hogy ennyire nem tudnak itt szöveget értelmezni a többség nevetséges. Én főleg a nem az élvonalban harcoló alkulatokról beszéltem hanem a sereg 50% át kitevő egyéb alegységekről nekik egy 7,5Fk lőszeren alapuló fegyver bőven elég lenne. Ez egy baromira erős pisztoly lőszer, nem egy 9x19.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 751
2 552
113
Hasonló értetlenség ment amikor, a Cz bren 2nél is, Saját tapasztalataimat írtam le 2022 májusában. Akkor is én voltam a hülye, és erre tessék kihozták a bren 3 ami javította a hibákat.

• Tetszik

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 386
30 453
113
Hát ezt nem hisszem el hogy ennyire nem tudnak itt szöveget értelmezni a többség nevetséges. Én főleg a nem az élvonalban harcoló alkulatokról beszéltem hanem a sereg 50% át kitevő egyéb alegységekről nekik egy 7,5Fk lőszeren alapuló fegyver bőven elég lenne. Ez egy baromira erős pisztoly lőszer, nem egy 9x19.
Te nem érted, hogy pontosan azt a lőszert tüzelő fegyverre van szükségük mint bármelyik lövészkatonának! Pedig nagyon egyszerű miért és ez is ezerszer le lett írva: ha használniuk kell ugyanabban a szituációban lesznek mint bármelyik lövészkatona.

Nincs mit ragozni ezen. Ezért kezdődik minden katona kiképzése az alapkiképzéssel legyen lövész, híradós, szállító vagy konyhás. Többek közt azért is jó, hogy most mindenki mellényben ül, fegyverrel, hogy szokják: akármit is hittél, ez lesz ha beüt a kaki. Ez nem az a meló, ahol te kibekkeled. Arra ne építs. Állj készen! Legyen rendes fegyvered, legyen rendben tartva és te is legyél rendben fejben és testben.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 747
15 345
113
Mindenki èrti.

Megszülted amit 20 ève a nyugat a p90 illetve a mp7-el.
Nèzd mennyire terjedtek el.

+ Egy lőszer ami sehol máshol nincs rendszerbe.

Akkor lenne kb èrtelme ha egy jóval olcsóbb fegyver, lőszer lenne.
Akkor is csak pènzügyileg.

A ritka lőszer meg valószínűleg drágább lenne mint az 556.

Szóval mèg mindíg nem raktál mellè igazi èrvet.

Nem vèletlen nem terjedt el csak kis számban az MP7.

• Tetszik
Reactions: endre

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 747
15 345
113
FN P90 ? Az pl se ez se az. Karibere se stimmel kb semmivel :D De lehet, túlnéztem a csillagkaput :D
Pont erről írtam.

Kb 20 ève volt ez a mánia amiről most Luthero ír.
Nagy átütőerejű kicsi fegyver.
Ehhez fejlesztettèk ezeket a lőszereket.

De ezek a fegyverek nem nagyon terjedtek el.

A BW rendszeresítette nagyobb számban az MP7-et.

P90 meg inkább különleges erőknèl van.
Nem a logisztikusnál stb.

• Tetszik
Reactions: endre and Fundin