És akkor 220 méterről lelövik menekülés közben ahonnan nem tud tüzet vezetni?géppisztoly nagyon is elég lenne 150-200m -ig.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És akkor 220 méterről lelövik menekülés közben ahonnan nem tud tüzet vezetni?géppisztoly nagyon is elég lenne 150-200m -ig.
Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?És akkor 220 méterről lelövik menekülés közben ahonnan nem tud tüzet vezetni?
Szia,Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?
Nálunk Szombathelyen pisztollyal általában 20 méterre lőttek, AMD -vel meg 250-300 méterre. A géppisztoly egy fokkal jobb mert hosszabb a csöve, de mivel a lőszer gyenge, nem sokkal. Géppuskával 350-400 m-re lőttünk. A géppuska és a karabély között sokkal kisebb a különbség lőtávolságban mint a karabély és a géppisztoly között.Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?
Hát 200 méter felett a pisztolylőszernek semmi energiàja nem marad.Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?
Anyi kérdés még felmerült bennem hogy, a rövidcsövű karabélyból kilőtt lőszernek mi a hatásos lőtávolsága ?Hát 200 méter felett a pisztolylőszernek semmi energiàja nem marad.
Igazából egy kompakt karabélyhoz képest rendszerszinten is csak hátrányt jelent.
Más alkatrészbázis, más tár más kiképzés más lőszer a raj többi részéhez képest.
Szia,Anyi kérdés még felmerült bennem hogy, a rövidcsövű karabélyból kilőtt lőszernek mi a hatásos lőtávolsága ?
Nem mi leszünk az 1 fecske.De a mondandómnak volt egy első fele is , a karabély lőszerekkel kapcsolatban.
Vigyenek azt ami èsszerű.Valószínűleg 201m nél megáll az a lövedék . De ha 420 m ről kap nak géppuska tűzet ott még egy karabély sem segít senkin , legfeljebb egy aknavető , akkor vigyenek azt?
Akkor egy 16" csövü karabély majdnem olyan hatékony mint 10" csövü?Szia,
Minimalis a kulonbseg. Ennel talan jobban szamit a rovidebb iranyzekvonal miatti pontatlanabb celzas, de szerintem ez is elenyeszo a kikepzesbeli kulonbseghez kepest.
Te nem érted, hogy pontosan azt a lőszert tüzelő fegyverre van szükségük mint bármelyik lövészkatonának! Pedig nagyon egyszerű miért és ez is ezerszer le lett írva: ha használniuk kell ugyanabban a szituációban lesznek mint bármelyik lövészkatona.Hát ezt nem hisszem el hogy ennyire nem tudnak itt szöveget értelmezni a többség nevetséges. Én főleg a nem az élvonalban harcoló alkulatokról beszéltem hanem a sereg 50% át kitevő egyéb alegységekről nekik egy 7,5Fk lőszeren alapuló fegyver bőven elég lenne. Ez egy baromira erős pisztoly lőszer, nem egy 9x19.
FN P90 ? Az pl se ez se az. Karibere se stimmel kb semmivelVigyenek azt ami èsszerű.
Az pedig nem gèppisztoly.
Főleg ha kb ugyan akkorák a fizikai paramèterei(nálunk).
Mindenki èrti.Hát ezt nem hisszem el hogy ennyire nem tudnak itt szöveget értelmezni a többség nevetséges. Én főleg a nem az élvonalban harcoló alkulatokról beszéltem hanem a sereg 50% át kitevő egyéb alegységekről nekik egy 7,5Fk lőszeren alapuló fegyver bőven elég lenne. Ez egy baromira erős pisztoly lőszer, nem egy 9x19.
FN P90 ? Az pl se ez se az. Karibere se stimmel kb semmivelDe lehet, túlnéztem a csillagkaput
![]()
Van hozzá pisztoly fejlesztve fn five seven.FN P90 ? Az pl se ez se az. Karibere se stimmel kb semmivelDe lehet, túlnéztem a csillagkaput
![]()
Igazad van. DE mivel Jack O'Neill is használja sokkal menőbbVan hozzá pisztoly fejlesztve fn five seven.
Úgyhogy nekem az pisztolylőszer
Pont erről írtam.FN P90 ? Az pl se ez se az. Karibere se stimmel kb semmivelDe lehet, túlnéztem a csillagkaput
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..