[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Egyelőre kifejezéssel meglehet igazad van.
De a szövegértelmezéssel viszont problémáid akadtak.Szerintem elég egyértelmű a mondatbol,hogy a saját tender csinálásárol van abban szó.Ahol összehasonlitó gyakorlati próbákon lehetett volna kiválasztani a rendszeresitendő teknyikát....
Igen, teljesen igazad van.
A sok sajátfejlesztős ötlet után már rémeket látok ott is, ahol nincsenek:oops:

• Tetszik
Reactions: Negan
Mi megrendeltünk egy zsákbamacskát.Egy papirfecnit.Majd utólag kiderül,hogy mit rendeltünk.Hogy fizetünk érte,az biztos-de még az is lehet,hogy ráfizetünk.
Majd utólag megmondom.Egyenlőre a semmiről megy a vita.Majd ha kész jármű lesz,akkor lehet értékelni,Addig marad a türelmes reménykedés.
Remélem nagyon komoly garanciákat építettek be a szerződésbe. Maróthék eddigi tevékenységét látva nem tűnik amatőrnek a csapat. És pont a "zsákbamacska" felállás miatt, szerintem volt lehetőségünk kedvező megállapodást kötni az RM-el.
Szerintem pont a gyors fejlődés miatt a "kipróbált" gépek is gyakorlatilag új konstrukciónak számítanak.
Ha gond lesz, az jó eséllyel elektronikai és nem klasszikus gépészeti. Ezen a téren pedig pl. egy CV-90 is tartalmaz vadiúj megoldásokat, csak a kocsi a kipróbált.

mondjuk a puma sem uszóképes,

Az alábbi "likes this" :)

main-qimg-e4d90cb5576f0b9fd4cac53a983d95ce

Soha nem volt divat nyugaton úszóképes láncos ifv-t csinálni, ez a keleti blokkban volt mindig is alapkövetelmény.
Az egy kivétel (ha nyugathoz vesszük) a K21, de az is csak oldalsó úszógumikkal. Meg a lengyel Borsuk, ami meg prototípus. (Ha van még, jöhet.)

De kerekesből se vitték túlzásba az úszókat, az újabbakból a Patria/Rosomak ami beugrik. Régen volt még 1-2 típus elszórtan.

• Tetszik
Reactions: rappali_
Soha nem volt divat nyugaton úszóképes láncos ifv-t csinálni, ez a keleti blokkban volt mindig is alapkövetelmény.
Az egy kivétel (ha nyugathoz vesszük) a K21, de az is csak oldalsó úszógumikkal. Meg a lengyel Borsuk, ami meg prototípus. (Ha van még, jöhet.)

De kerekesből se vitték túlzásba az úszókat, az újabbakból a Patria/Rosomak ami beugrik. Régen volt még 1-2 típus elszórtan.
Azt hiszem az M113-as (és variánsai) tudott utoljára úszni a nyugatiak közül - bár az APC, nem IFV.

Azt hiszem az M113-as (és variánsai) tudott utoljára úszni a nyugatiak közül - bár az APC, nem IFV.
Tévedtem - a Bradley is tud úszni némi előkészítés után...legalábbis régebben próbálkoztak ezzel.

A francia AMX-10P is úszóképes és persze az AIFV (YPR 765), melynen variánsait Torokországban még máig gyártanak és ebbol fakad náluk az úszóképes IFV tradíciója, melyek alapján tervezték pétlaul a Kaplant.

Mint emlitették a példákat,de bizony,az volt.Ami azt illeti,eredetileg segédpontonokkal még az M109 önjáró tarack is úszóképes volt.Még a PT76 úszó felderitő hk nyugati megfelelői is megvoltak (bár az AMX10RC kerekes,a láncos változat nem került sorozatgyártásra,de a Sheriden,IKv91 igen,és láncosok)

Úszóképesség. Ez kell nekünk. Minden más bohóckodás lenne. Ezen átmegy a Leopard, Pzh200, LYnx és a Gidrán is. Nem a harcjárműnek kell úsznia, hanem a hídnak/kompnak gurulnia!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Úszóképesség. Ez kell nekünk. Minden más bohóckodás lenne. Ezen átmegy a Leopard, Pzh200, LYnx és a Gidrán is. Nem a harcjárműnek kell úsznia, hanem a hídnak/kompnak gurulnia!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Már többször felvetettem ezt itt a fórumon, hogy ebből a járműből kellene kb 10-12 darab vagy amennyi a Tiszát átéri összekapcsova + néhány tartalék jármű. Dunán kompként tudna működni 4-esével összekapcsolva, ami egyszerre két Leopard 2-est bír el.
Az gond, hogy nagyon drága: 7,5-10 millió dollár/db közötti összegeket olvastam itt-ott. Szóval ez a bevásárló lista végén szerepelhet - ha egyáltalán...

Mondjuk ez pont olyan cucc, ami használtan is jó lenne pl. BW készleből - már ha van felesleg. Legfeljebb kérünk rá egy "nagy szervízt"... :)