Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És ezt ráadásul az új usaf kiképzők sem láttak, mert ott nem mindenki Texan-on kezd??]
Hülye amerikaiak, amerikai hülyék...
...
A fejlesztő oldala:![]()
Új szimulátor segíti a jövő magyar katonai pilótáinak képzését
A Propair Flight Zlin 242L szimulátorának célja, hogy a valódi repülőgépen történő repülést megelőzően segítse a leendő pilótákat a kiképző-repülőgép működ...iho.hu
Egy komolyabb légierő alá akarunk felépíteni pilotaképzést, ahogy régen, ahogy minden normális légierőnél van, hogy többet repülhessenek az újoncok, mielőtt vadászgépekre ülnek és mondjuk ne külföldön, egy drága kiképző program közben derüljön ki, hogy alkalmatlannak vadászgéppilotának.
Ezért nem kell majd csodálkozni, ha hamarosan fa nőne ki némelyikből.Én nem látom a komoly légierő kialakításának még a gondolatát sem. Lehet vagy 30 Gripen pilóta, de legyen minden gépre 2, ok. Az 36 pilóta állandó jelleggel, 18 db Gripennel számolva. Mennyi lehet a fluktuáció, kiáramlás évente ? 10 % ? Legyen 3-5 új pilótára igény évente. Eddig Kanadában simán megoldottuk. Most vettünk 8 gépet, ami csak kiképzési célokra lesz jó, ha jól vettem ki az eddigieket. 8 gépen milyen kiképzést lehet folytatni és hány növendéket lehet kiképezni évente a megfelelő szintre, hogy Gripenre ülve folytassák a felkészülést ? Úgy saccolom, akár 20 növendék is oktatható ennyi géppel. Itt valami nem kerek ebben a történetben.
Dehogynem kerek. Itten kérem Európa vezető kiképzőközpontja épül. Mindenki nálunk fog tanulni és halálra keressük magunkat.Én nem látom a komoly légierő kialakításának még a gondolatát sem. Lehet vagy 30 Gripen pilóta, de legyen minden gépre 2, ok. Az 36 pilóta állandó jelleggel, 18 db Gripennel számolva. Mennyi lehet a fluktuáció, kiáramlás évente ? 10 % ? Legyen 3-5 új pilótára igény évente. Eddig Kanadában simán megoldottuk. Most vettünk 8 gépet, ami csak kiképzési célokra lesz jó, ha jól vettem ki az eddigieket. 8 gépen milyen kiképzést lehet folytatni és hány növendéket lehet kiképezni évente a megfelelő szintre, hogy Gripenre ülve folytassák a felkészülést ? Úgy saccolom, akár 20 növendék is oktatható ennyi géppel. Itt valami nem kerek ebben a történetben.
A kanadai képzés megszűnt. Tehát pont jó az alkalom átgondolni, hogyan tovább. Ugyanúgy folytathatnánk Olaszországban. De miért utaljuk fullba az eurót az olasz államnak, ha vmit itthon is megoldhatunk és csak a legjobbakat küldjük tovább??Én nem látom a komoly légierő kialakításának még a gondolatát sem. Lehet vagy 30 Gripen pilóta, de legyen minden gépre 2, ok. Az 36 pilóta állandó jelleggel, 18 db Gripennel számolva. Mennyi lehet a fluktuáció, kiáramlás évente ? 10 % ? Legyen 3-5 új pilótára igény évente. Eddig Kanadában simán megoldottuk. Most vettünk 8 gépet, ami csak kiképzési célokra lesz jó, ha jól vettem ki az eddigieket. 8 gépen milyen kiképzést lehet folytatni és hány növendéket lehet kiképezni évente a megfelelő szintre, hogy Gripenre ülve folytassák a felkészülést ? Úgy saccolom, akár 20 növendék is oktatható ennyi géppel. Itt valami nem kerek ebben a történetben.
Én nem látom a komoly légierő kialakításának még a gondolatát sem. Lehet vagy 30 Gripen pilóta, de legyen minden gépre 2, ok. Az 36 pilóta állandó jelleggel, 18 db Gripennel számolva. Mennyi lehet a fluktuáció, kiáramlás évente ? 10 % ? Legyen 3-5 új pilótára igény évente. Eddig Kanadában simán megoldottuk. Most vettünk 8 gépet, ami csak kiképzési célokra lesz jó, ha jól vettem ki az eddigieket. 8 gépen milyen kiképzést lehet folytatni és hány növendéket lehet kiképezni évente a megfelelő szintre, hogy Gripenre ülve folytassák a felkészülést ? Úgy saccolom, akár 20 növendék is oktatható ennyi géppel. Itt valami nem kerek ebben a történetben.
A kanadai képzés megszűnt.
Ez tuti??Most mutatták be az új programot, új gépekkel.
Ez tuti??
![]()
Ünnepélyes keretek között lezárult a magyar-kanadai vadászpilóta képzési együttműködés
Ünnepélyes keretek között lezárult a magyar-kanadai vadászpilóta képzési együttműködéskormany.hu
Én úgy követtem, most ideiglenesen az USA-ba megyünk, aztán a hazai+olasz kombó váltja.
Erre mondta nekem valaki kb. két hete hogy "Pedig most lett kiküldve XY Kanadába képzésre." Most vagy ő keverte a dolgokat hogy hová lett kiküldve valaki a nagy vizen túlra vagy már megint nem úgy van valami ahogy a nagy emberek korábban mondták.Ez tuti??
![]()
Ünnepélyes keretek között lezárult a magyar-kanadai vadászpilóta képzési együttműködés
Ünnepélyes keretek között lezárult a magyar-kanadai vadászpilóta képzési együttműködéskormany.hu
Én úgy követtem, most ideiglenesen az USA-ba megyünk, aztán a hazai+olasz kombó váltja.
L-159NG nem létezik..... Egyébként ha lenne én vennék a 39-es mellé ugyanígy egy századot és akkor saját géppel nyomnánk végig a pilotaképzést, nem kellene olasz géppel végezni az utolsó fázist.L-159NG. ezt kellett volna kimaszkolni 2.szd-nak.. Mellette talan elfert volna a Skyfox is 4-6 peldany. Igaz a L+159NG helyett johetett volna+Griff is. Viszont ezt sajat magunknak gyartottuk volna
FAcT néven fut.
A gépek elnevezését egy diszlexiás indiai gyakornokra bízhatták, mert az eredeti típusnevek számait keverték össze.
L-159NG nem létezik..... Egyébként ha lenne én vennék a 39-es mellé ugyanígy egy századot és akkor saját géppel nyomnánk végig a pilotaképzést, nem kellene olasz géppel végezni az utolsó fázist.
Nem tudom ezeknek a gépeknek mennyi az éves fenntartási költsége, de a beszerzesük 60-70 mrd pár évre osztva nem terheli halálra a 2-%-os védelmi költségvetést.
Nem a gép a kérdés hanem a légtér ami nekünk túl kicsi a nagy sebességű légiharc és egyebek gyakorlásához.L-159NG nem létezik..... Egyébként ha lenne én vennék a 39-es mellé ugyanígy egy századot és akkor saját géppel nyomnánk végig a pilotaképzést, nem kellene olasz géppel végezni az utolsó fázist.
Nem tudom ezeknek a gépeknek mennyi az éves fenntartási költsége, de a beszerzesük 60-70 mrd pár évre osztva nem terheli halálra a 2-%-os védelmi költségvetést.
NATO szövetség. Meg ne legyél Torgyan Jozsef, hogy nem tud a vadaszgep megfordulni a magyar légtérben.Nem a gép a kérdés hanem a légtér ami nekünk túl kicsi a nagy sebességű légiharc és egyebek gyakorlásához.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..