[HUN] Mercedes-Benz UNIMOG-4000

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 541
1 774
113
Oda azért jóval kisebbek az igények és maguk a robotok is olcsóbbak. A gond itt az hogy Ki az Aki meg tud (és meg akar) finanszírozni cirka 1 milliárd magyar pénzegységet és aztán kivárja azt a 10+ évet míg megtérül? Mert ugye itt az a gond, hogy csak úgy rúghatnának labdába a piacon, ha aláígérnek másoknak. Ugyanannyiért nyilván a komolyabb gyártó termékét veszik meg.
 

tallking

Member
2011. július 6.
417
3
18
Hát nem állami programra gondoltam. Szimplán egy üzleti lehetőség. Egy gyártásban utazó cégnek ha van 2 milka eurója megérné. Van jövője ennek a termék koncepciónak.
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 541
1 774
113
Hát végülis nem rossz 40000 Ft lövésenként. Ráadásul mindez egy .45-ös Colt revolverlőszer elektromos csappantyúra alakítva.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 656
7
38
Tulajdonképpen nem is, de az alábbi anyag érinti az Unimogokat, <b>is.</b> Illetve a komplett gépjárműflottát.
Következzen két hozzászólás egy másik fórumról, a hozzászóló engedélyével, nem tudom mennyire van igaza:

<i>Mivel a magyar honvédség bevethető harcjárműveinek a száma elméletben vagy gyakorlatban titkosítva van ezért elkezdtem egy füzetben külön kigyűjtögetni a 2012-2013-as hyadgyakorlatokon látható eszközök torony / oldal / lajstrom számát, vagy amin van annak a rendszámtábaszámát ez kb eddig működött ugyanis az elmúlt kb 2-3 hónapban nagyon sok rendszámot kicenzúráznak !!! ami a facebookra kerül feltöltésre azon cenzúra látható ebből adódóan ezek a képek fel sem kerülnek a honvédség hivatalos oldalára. Amint kérdést írok ezzel kapcsolatban azonnal törlik a hozzászólásomat a kép alól.
További érdekesség hogy a btr-80 vagy a T-72-ek többségén már nincs sehol semmilyen szám, pedig nem sárosak hogy esetleg a mocsok takarná el, sokat újra festettek és véleltlenül vagy készakarva még? nem kerültek újra felfestésre ezek a számok ?

ui. akit érdekel valamilyen rendszámra vagy oldalszám esetleg tudna újakat írni azt szívesen meghallgatom.</i>

ill.
<i>Természetesen, kíváncsi vagyok mindenkinek a véleményére de van itt még más is:
ez a kép kb 5 nappal ezelött készült egy magyar btr-80/A-ról, az elülső páncéllemezen látszik egy félig lekopott szám: ...-32, ettől a számtól balra egy kisebb lemezen ezt a számot olvashatjuk: 99-50 ( ezen a btr-en toronyszám nem található, érdekesség hogy a kb 2 év alatt kigyűjtött számok közül szerepel e H99-50 és egy ilyen is H99-32, sőt 132 torony szám alatt szerepelt már ez a jármű....... -> ergó egy btr-hez 3 különböző szám tartozik ??? így könnyű összegyűjteni azt a papírforma szerinte közel 300 btr-80at, ha a jegyzeteim szerint mindegyiket többször újraszámozták / festették akkor kb 80-90 működő btr-80-unk van és kb tényleg ennyi különböző számot tudtam összeírni !
ugyanakkor ha már a cenzúránál vagyunk érdekes hogy a legújabb fejlesztésű tűzszerés 4000-es kísérleti szériás unimognak a rendszáma nincs kicenzúrázva: HT53-64
vagy a 2 darabszámban létező páncélozott Rába HT 53-78, HT 53-77
</i>
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
7 161
9 257
113
Ugyan dudinak szól a kérdés, az előttem szólótól, de próbálok jómagam is választ adni a felvetett kérdésre...

Nos, feltehetően a napi használatban lévő harcjárművek vesznek részt kiképzésen és gyakorlatokon is, főképp hogy talán egy alakulat sincs igazán teljes létszámra feltöltve, katonákkal.
A többi, legénység nélküli eszköz a telephelyen pihen.
pl. T-72 harckocsink most épp hadrendben 15 db. Viszont mindnyájan tudjuk, ennél több van raktáron még. kb., egy zászlóalj mennyiség.
Ami a toronyszámokat illeti, bár nem láttam a képeket, ezért csupán egy általam vélt verzió is lehet a helyzet... Egy századon belül, a harcjárművek első, vagy első két száma ugyanaz.
Első szám az alakulat száma, második a századé, harmadik pedig a századon belüli száma a gépnek.

pld. 760-as toronyszám egykori BMP-1-en.

7-es a szombathelyi dandárt jelölte.
6-os a dandár 6. századát.
0- a 6. század parancsnoki gépe volt.
Aztán a század többi gépe : 761., 762., 763., 764., 765., 766., 767., 768., 769.