1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Mercedes-Benz UNIMOG-4000

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 8..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Oda azért jóval kisebbek az igények és maguk a robotok is olcsóbbak. A gond itt az hogy Ki az Aki meg tud (és meg akar) finanszírozni cirka 1 milliárd magyar pénzegységet és aztán kivárja azt a 10+ évet míg megtérül? Mert ugye itt az a gond, hogy csak úgy rúghatnának labdába a piacon, ha aláígérnek másoknak. Ugyanannyiért nyilván a komolyabb gyártó termékét veszik meg.
   
 2. tallking

  tallking New Member

  Hát nem állami programra gondoltam. Szimplán egy üzleti lehetőség. Egy gyártásban utazó cégnek ha van 2 milka eurója megérné. Van jövője ennek a termék koncepciónak.
   
 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 4. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  Hát végülis nem rossz 40000 Ft lövésenként. Ráadásul mindez egy .45-ös Colt revolverlőszer elektromos csappantyúra alakítva.
   
 5. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  bocs elnéztem csak 33 ezer :))
   
 6. hiryu

  hiryu New Member

  Tulajdonképpen nem is, de az alábbi anyag érinti az Unimogokat, <b>is.</b> Illetve a komplett gépjárműflottát.
  Következzen két hozzászólás egy másik fórumról, a hozzászóló engedélyével, nem tudom mennyire van igaza:

  <i>Mivel a magyar honvédség bevethető harcjárműveinek a száma elméletben vagy gyakorlatban titkosítva van ezért elkezdtem egy füzetben külön kigyűjtögetni a 2012-2013-as hyadgyakorlatokon látható eszközök torony / oldal / lajstrom számát, vagy amin van annak a rendszámtábaszámát ez kb eddig működött ugyanis az elmúlt kb 2-3 hónapban nagyon sok rendszámot kicenzúráznak !!! ami a facebookra kerül feltöltésre azon cenzúra látható ebből adódóan ezek a képek fel sem kerülnek a honvédség hivatalos oldalára. Amint kérdést írok ezzel kapcsolatban azonnal törlik a hozzászólásomat a kép alól.
  További érdekesség hogy a btr-80 vagy a T-72-ek többségén már nincs sehol semmilyen szám, pedig nem sárosak hogy esetleg a mocsok takarná el, sokat újra festettek és véleltlenül vagy készakarva még? nem kerültek újra felfestésre ezek a számok ?

  ui. akit érdekel valamilyen rendszámra vagy oldalszám esetleg tudna újakat írni azt szívesen meghallgatom.</i>

  ill.
  <i>Természetesen, kíváncsi vagyok mindenkinek a véleményére de van itt még más is:
  ez a kép kb 5 nappal ezelött készült egy magyar btr-80/A-ról, az elülső páncéllemezen látszik egy félig lekopott szám: ...-32, ettől a számtól balra egy kisebb lemezen ezt a számot olvashatjuk: 99-50 ( ezen a btr-en toronyszám nem található, érdekesség hogy a kb 2 év alatt kigyűjtött számok közül szerepel e H99-50 és egy ilyen is H99-32, sőt 132 torony szám alatt szerepelt már ez a jármű....... -> ergó egy btr-hez 3 különböző szám tartozik ??? így könnyű összegyűjteni azt a papírforma szerinte közel 300 btr-80at, ha a jegyzeteim szerint mindegyiket többször újraszámozták / festették akkor kb 80-90 működő btr-80-unk van és kb tényleg ennyi különböző számot tudtam összeírni !
  ugyanakkor ha már a cenzúránál vagyunk érdekes hogy a legújabb fejlesztésű tűzszerés 4000-es kísérleti szériás unimognak a rendszáma nincs kicenzúrázva: HT53-64
  vagy a 2 darabszámban létező páncélozott Rába HT 53-78, HT 53-77
  </i>
   
 7. danielblack

  danielblack Guest

  Dudi mit szól ehhez?
   
 8. honved

  honved Well-Known Member

  Ugyan dudinak szól a kérdés, az előttem szólótól, de próbálok jómagam is választ adni a felvetett kérdésre...

  Nos, feltehetően a napi használatban lévő harcjárművek vesznek részt kiképzésen és gyakorlatokon is, főképp hogy talán egy alakulat sincs igazán teljes létszámra feltöltve, katonákkal.
  A többi, legénység nélküli eszköz a telephelyen pihen.
  pl. T-72 harckocsink most épp hadrendben 15 db. Viszont mindnyájan tudjuk, ennél több van raktáron még. kb., egy zászlóalj mennyiség.
  Ami a toronyszámokat illeti, bár nem láttam a képeket, ezért csupán egy általam vélt verzió is lehet a helyzet... Egy századon belül, a harcjárművek első, vagy első két száma ugyanaz.
  Első szám az alakulat száma, második a századé, harmadik pedig a századon belüli száma a gépnek.

  pld. 760-as toronyszám egykori BMP-1-en.

  7-es a szombathelyi dandárt jelölte.
  6-os a dandár 6. századát.
  0- a 6. század parancsnoki gépe volt.
  Aztán a század többi gépe : 761., 762., 763., 764., 765., 766., 767., 768., 769.
   

Ezen oldal megosztása