Olvasd már el ezt a cikket, itt le van írva, mi hogy ment. Még az is milyen harcszati eljárással közelítik meg a célt, meglévő légvédelem esetén, vagy akkor, ha az nincs. Erre gondoltam én is, amikor itt többen megkérdőjelezik a harci helikopterek mai alkalmazhatóságát. Ugyanis megvan mindennek az ellenszere. A légvédelemnek is. Az alacsony repülési magasság. Szükség van harci helikopterre, vagy annak képességeire a Honvédsgénél, ebben biztos vagyok. Mert kis létszámú haderőnk van, lesz. Ilyen haderőnek a harcértékét pedig jól képzett katonákkal, kiváló felszereléssel, valamint a legkorszerűbb fegyverzet kombinácójával lehet elérni. Jó úton haladunk, hogy megvesszük a legkorszerűbb harckocsikat, tüzérséget, alkalmazunk harci helikoptereket, stb. Remélem a katonák személyes és harcászati felszerelése és illetménye terén is javulás lesz tapasztalható, az elkövetkező években.
Elolvastam.Nem változott a véleményem.És magában a cikkben is le vannak irva a problémák.Ez,amit leirtak dzsihádjonny ellen még megfelel,úgy ahogy.Statikus célra,ha nincs éjjellátójuk és MANPADuk.Manapság erre a nincsre nem igazán lehet mérget venni.Ha még mozognak is ráadásul...
Ha vissza lapozol,nem vagyok Mihu ellenes.Elején azt irtam,ha modernizálva,VM aktuális szintjén,jönnek vissza,az előrelépés.Ha csak felújitás lesz,és az lett,csak parasztvakitó önámitás.Pénzkidobás.
Szüükség van csataképes helire.pl a szerbek is,és a búrok is háborús tapasztalat nyomán beszerezte/kifejlesztettek olyat.Alighanem okkal.
Ugyanakkor az ár,és helyi harcászati megfontolások miatt,nem feltétlen ragaszkodnák a dedikált csatahelihez.sataképes rohamdeszant gépet jobbnak tartanák számunkra.A Mihu különben az.Mi35 és az AH60.Ez a két gép az,ami megfelel,szerintem,számunkra.A fegyverzet,harcelektronika és a konstrukció modernebb volta miatt választanám az usák gépet.Speciel nekünk lengyel gyártásban ajánlották,politikailag is jol jött volna.A cégalapitó Sikorsky meg orosz volt,Putyinnak lehetett volna dicsérni az orosz elme géniuszát.De ha a németek gatyába rázzák magukat,és az NH90est,és kijönnek az NH90 egy helyrepofozott,csatásitott rohamdeszant változatával-ami kiválasztó csatapróbán legyőzi a többi aspiránst-szemrebbenés nélkül átpártolnák ahoz a nemlétező géphez.Ha a koreaiak állnak elő a jobb választással,akkor ahoz.Tehergépnek honivédelmi célra,de missziós feladat támogatására se lenne utolsó,az orosz S80PT nyugatizált változatát tartanám jónak.Mert nem izgat,hogy ki tervezte,gyártja(legjobb lenne,ha mi
).Az érdekel,hogy a hazai céloknak mennyire felel meg