Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha már veszek több készlet HForce kiegészitőket, akkor minek aggatnám a "VAS"-ra?...Generációs ugrás kellős közepén minek költenék az öreg technikához szükséges integrációra, mikor 5db csúcsszuper kis kutmen Heli mellé kitolhatok akár 15db harci verziót is, ha a készlet darabszáma engedi. Nem a VAS-hoz kell képzett ember, hanem a H145M-hez, meg majd az idén befutó első nagytesókhoz,...Irtam mar. H_force-ot felrakni a Mi-24-esekre. Aztan, ha kirepulik az idejuket atpakolni a H145-osokre es kesz, nem veszett karba. Latjuk, h. a szomszedban barmit temposan integralni tudnak pl. Mig-29-esbe is, hiaba NATO standard raketa, megoldhato...
Csak az integracio ara hatarozza meg, hogy van-e ertelme. Regen en is ugy gondoltam, hogy fuu mekkora osszeg, micsoda komplikacio, aztan latjuk, hogy HARM-ot lo a MIG, meg Valami Ny-i legvedelmi raketat a BUK... 1-2 honap alatt...Ha már veszek több készlet HForce kiegészitőket, akkor minek aggatnám a "VAS"-ra?...Generációs ugrás kellős közepén minek költenék az öreg technikához szükséges integrációra, mikor 5db csúcsszuper kis kutmen Heli mellé kitolhatok akár 15db harci verziót is, ha a készlet darabszáma engedi. Nem a VAS-hoz kell képzett ember, hanem a H145M-hez, meg majd az idén befutó első nagytesókhoz,...
Mivel tény, hogy a Mi-24-esek felújitása harcértékben lényegében nem hozott igazán plusszot számunkra igy minden ráköltöt "gombot" sajnálok függetlenül attól, hogy nagy tisztelője volnék a tipusnak....
Nézd, ha tudom, hogy van még egy tucat függesztőnk és szenzortornyunk raktáron, akkor már az sem érdekel, hogy mire akasztják először.Csak az integracio ara hatarozza meg, hogy van-e ertelme. Regen en is ugy gondoltam, hogy fuu mekkora osszeg, micsoda komplikacio, aztan latjuk, hogy HARM-ot lo a MIG, meg Valami Ny-i legvedelmi raketat a BUK... 1-2 honap alatt...
Szoval maga a H-kitt nem vesz karba...modularis. Ha a Mi-24 karbantasban van felakasztod a H125-re, ha az egyebb feladatot csinal mert azzal olcsobb, felteszed a 24-esre. Szerintem csak megnovel nenk a mozgasteret... kirepulod a 24-esbol a harciidot, ugy hogy ertelme is legyen tippre keves +penzert. Annyival is sporolod az ujak idejet...stb.
Hóóóóóó....Csak az integracio ara hatarozza meg, hogy van-e ertelme. Regen en is ugy gondoltam, hogy fuu mekkora osszeg, micsoda komplikacio, aztan latjuk, hogy HARM-ot lo a MIG, meg Valami Ny-i legvedelmi raketat a BUK... 1-2 honap alatt...
Egyetertek teljes mertekben. Ami latszik, hogy van egy skala amin egy integracio mozoghat es eszkozonkent kell kiszamolni a skala mely pontjan van a koltseghatekony pont.Hóóóóóó....
Az, hogy képes alkalmazni ilyen-olyan módon az nem jelenti azt, hogy képességei maximumával vagy akár azt csak alulról súroló módon.
A 29-esről használva egy AGM-88 régi változata alig tud többet kis túlzással, mint az utolsó generációs Shrike. De talán még annyit sem.
Kinematikailag több, de azt, hogy mit és hogyan tud becélozni és mit azonosítani, azon a téren egy olyan platformon, amin még normális RWR sincs, nemhogy HTS pod vagy az F-4G 50+ antennás rendszere....
Az is, hogy ráheftölték a BUK-ra a rakétát azt egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden üzemmódra képes a rendszer.
Meg, hogy a Sea Sparrow kinematikaiag közelében lenne-a a 9М38M1-nek..
A heftölés / kendácsolás és valódi integráció közé ne tegyünk már egyenlőségjelet, mert kb. szezon és fazonról van itten most szó.
Akkor szögezzük le én mit gondolok erről.Egyetertek teljes mertekben. Ami latszik, hogy van egy skala amin egy integracio mozoghat es eszkozonkent kell kiszamolni a skala mely pontjan van a koltseghatekony pont.
Tiszta sor.Akkor szögezzük le én mit gondolok erről.
Amikor a Z2026 és bármely hasonló elnevezésű program arról szól, hogy a hosszútávon, a jövőben is használható haderőt építünk, akkor a meglevő, ex. szovjet felszereléssekkel történő bohóckodást el kéne felejteni. Sürgősen.
Egyik sem költséghatékony. Nem "modernizálunk" AK-t, nem rakunk T-72 és meglévő láncos alvázra semmit, csak mert van.
Akkor szögezzük le én mit gondolok erről.
Amikor a Z2026 és bármely hasonló elnevezésű program arról szól, hogy a hosszútávon, a jövőben is használható haderőt építünk, akkor a meglevő, ex. szovjet felszereléssekkel történő bohóckodást el kéne felejteni. Sürgősen.
Egyik sem költséghatékony. Nem "modernizálunk" AK-t, nem rakunk T-72 és meglévő láncos alvázra semmit, csak mert van.
egy olyan platformon, amin még normális RWR sincs
Azt írta normális. Van a 29-esen besugárzásjelző, mindig is volt, ezt molnibalage se tagadta, de már régóta nem számít nem, hogy korszerűnek, használhatónak se.Ugye nem azt mondod, hogy a MiG-29-en nincs besugárzásjelző?
Hamár más haszna nincs is.Hihetetlen, hogy még mindig mennyire vagány formája
Miért, nőknél nincs olyan, hogy jól néz ki, de főzni nem tud?Hamár más haszna nincs is.
Amíg van pènzed kaját rendelni nem baj.Miért, nőknél nincs olyan, hogy jól néz ki, de főzni nem tud?
Repülő pénzkidobás...
@krisss gatyája bánja...3,6 milliárdos tendert írtak ki a régi szovjet harci helikopterek javítására, miközben már itt a csúcstechnika is
Három év alatt 3,6 milliárd forintért javíttatná és tartatná karban a Magyar Honvédség régi, szovjet gyártmányú helikoptereit – erről jelent meg felhívás az uniós közbeszerzési értesítőben. A Mi-17-esekből és a Mi-24-esekből pár még szolgál, de már bevásárolt a Honvédség a csúcstechnikából is.m.hvg.hu