Ájj! Erre írtam, hogy Te sem tudhatod (ha,csak a felső vezetéshez tartozol), hogy mit tartalmaz a (záradék!). Ezért pedzegettem a COCOM listát. Azé' nem kellene a felső vezetést teljesen hülyének nézni (és ez pártfüggetlen nagyrészt!). Azt, hogy van egy véleményünk..?!
Én sem vagyok híve a stadion építésnek! ---
-------------------------------------------------------------------------------
A záradékhoz annyit, ha a Mi-17-eseket úgy nagyjavították, hogy semmilyen moderinzálást sem hajtottak végre, pld. legalább a 2 nem NVG-s Minyo analóg műszereinek és kabinjának NVG-sé tétele, önvédelem ASZO stb. (ezek nincsenek az embargóban), akkor van tökük, hogy fegyverzetet vegyenek, meg modernizálják az önvédelmet a Mihu-kon? Legyünk reálisak. NEM!!!
Ha lenne tökük, akkor vennének polgárinak nevezett akár használt Mi-8/17-est, és nagyjavítva, NVG-vel azzal bővítenék a flottát. De még a két magunk átépítette Mi-17-est, sem tudják elismertetni az orosszal, hogy azok léteznek. Ezért nem lehet szó, más nemzetről sem, hiszen akiknek nincs orosz licencük azok ha belepiszkálnak, oda a 7 éves/illetve repült órás formular..
fegyverzetet egyébként lehet hogy vehetnénk legálisan Ukrajnából Sturm-ot.. Nekik nincs Ataka. A Vihr már nem kompatibilis, azt nem lehet a Sturm inditóra pakolni olvastaim szerint..
Egyébként a felső vezetés (állami nem hülye, hanem nem érdekli őket) Én voltam Kecskeméten, amikor a Honvédelmi Bizottság lenn tartotta ülését. Két agyas okoskodott egy Mi-24D Mihu-nál, nézegetve a rakétáit és mit lehetne vele csinálni, a rakétákra (falanga) rá volt mázolva nagy betükkel MAKETT
A többi sem volt kutya, komolyan decumálást kellett volna tartani, és akkor is tele lett volna olyan emberekkel akik nem katonák nem voltak, de még a hadsereg környékén sem jártak (elsősorban liberális, meg fideszes képviselők voltak)..
A katonia vezetés: Orosz tábornok helikopteres volt. érvekérvényesítő képesség??? 2017-ig kellett várni, 7 évig, hogy végre nagyjavítsák a gépeket. A három Mi-8T nem azért lett beszerezve, mert a fidesz milyen faszán csinálta, hanem mert olyan orosz céggel nyerették meg a tendert amelynek nem volt meg a képessége sem erre, és felszívódtak.. Egyébként a transzparencia betartásával okos megoldás lenne ténylegesen használt Minyok behozatala és itt katonainak átalakítása (végül is minimális a külömbség).
A HM felső vezetése nem hülyékkel van tele, tökk igaz, hanem szervilis politikus-katonákkal, akik egyrészt úgy gondolkodnak, hogyha kinyitom a számat mehetek a határ mellé, vagy valami ócska beosztásba, netán nyugdíjba.. ha befogom a számat a magam módján, még talán tudok is segíteni. Ha elküldik, amúgy is jön egy másik aki végrehajtha. Utoljára Szenes volt, aki felállt, de neki már a Honvéd Szakszervezetbe akkor egyengették a posztját.. A HM szervilis felsővezetése nem a Fidesz miatt ilyen, mert előtte is gondolkodás nélkül végrehajtottak dolgokat, valamint szakmailag akkor is a 0 felé konvergáltak. Pld. lassan nincs repülőmérnök.. Helyettük a Janicsárképzőben államigazgatási szakembereket képeznek, szinte azonos katonai tantervvel, és egyetlen félév van, hogy megtanulják a repülés elméletét, a repülőgépek szerkezetét stb. egyeteln félév. Sokan még az aerodinamika alapjaival sincsenek tisztában. És ezek a katonák diplomát kapnak: neve: repülőgép üzemeltetői. Igen főiskolai diploma, szóval Bolognai I. Ha kérdezik őket, hogy mérnökök-e? Nem, van felsőfokú végzettségük? Igen, és az mi, repülőgép üzemelető: No az mia fene??? Nos ez nem az én véleményem, hanem a tanári karé, akiket belehajtották ebbe. Egyébként a pilóták, hajózól sem üzemmérnökök mint régen, csak repülőgép-vezetők. Az nem ugyanaz, felsőfokú diplomájuk van, de nem mérnökök.
de ez a Mihu topic...